Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Muffineek

Chorobliwa zazdrość czy poważniejszy problem?

Polecane posty

Gość Muffineek

Dwa lata temu poznałam trochę starszego faceta. Zaczęliśmy się widywać, często kontaktowaliśmy się ze sobą, a od ponad roku jesteśmy oficjalnie razem. Mój narzeczony jednak bardzo dziwnie się zachowuje. Są okresy kiedy jest dla mnie bardzo czuły, wyrozumiały, wrażliwy mówi mi miłe rzeczy, przytula, trzyma za rączkę, robi niespodzianki i prezenty.. Normalnie na rękach by mnie nosił, a innym razem.. Sama nie umiem wytłumaczyć jego zachowania.. Jest tak jak by mnie mocno kontrolował czy czasem nawet znęcał się? On jest bardzo zazdrosny. Potrafi mi zrobić awanturę gdy na przykład zdarzy się, że zobaczy jak rozmawiam z jakimś zwykłym kolegą, znajomym.. Zmusił mnie do usunięcia portali społecznościowych. Innym razem jest dla mnie taki szorstki, oschły.. Zdarza się, że mówi mi przykre rzeczy, że bez niego byłabym nikim, że nic bym nie osiągnęła. Podkreśla nierówność materialną między nami gdyż ja pochodzę z biednej rodziny, a on przeciwnie. Nie raz wydaje mi się jak by to poniżanie mnie sprawiało mu przyjemność. Czasem mówi mi, najcześciej przy zbliżeniach intymnych, że zabił by mnie gdybym od niego odeszła lub gdyby zobaczył mnie z innym. I to się tak zmienia. Raz jest dla mnie dobry, a raz zły. Pół roku temu nakłonił mnie do wspólnego mieszkania i oświadczył mi się. Teraz nie wiem dlaczego zaczął bardzo nalegać na dziecko.. Chce żebyśmy już się o nie postarali.. Najgorsze jest to, że nie potrafię od niego odejść, kocham go, a po za tym on ma w sobie coś takiego.. Cieżko to wytłumaczyć ale nie potrafię mu odmówić. Może to zabrzmi głupio ale on działa na mnie tak hipnotyzująco. Dlaczego tak jest?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować