Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dostać się do ginekologa w Londynie na NHS?

Polecane posty

Gość gość
To ty tlumoku z 12:41 nic nie wiesz , jakbys wiedziala ze sa Walk-In kliniki ktore zajmuja sie sexual health to bys sie nie madralowala w tym temacie tylko przytaknela , ale nie przyjechalo to , angielskiego spod smietnika liznelo i zabiera glos . I kros wyzej ma racje tam sa ginekolodzy , pielegniarki i health practitioners , a nie GP .

Gość gość
W UK wszedzie sa pielegniarki od takich d**ereli jak wyjmowanie spirali, ginekolog jest od powazniejszych rzeczy. Ewentualnie gp ci moze wyjac. A walk in clinic to taka przychodnia od wszystkiego, chyba ze jest to GUM, ale tam do ginekologa tez z byle bzdura cie nie wysla.

Gość gość
Ja pierdykam a ta znowu z ta walk in ze od wszystkiego jest , tak jedne sa od wszystkiego inne strikte od spraw ginekologicznych , juz zostalo to w poprzednich postach wyjasnione to czytaj jedna z druga a nie upieracie sie przy swojej blednej 'prawdzie ' . A ginekolog nie jest tam Bogiem ze przyjdzie w naglym przypadku tylko , oni sa tam na miejscu i jak trzeba ginekologicznie przebadac to wlasnie lekarz to robi nie pielegniarka , pielegniarka moze ci kondomy dac , czy doradzic wzgledem antykoncepcji , czy spirale zalozyc - wyjac , czy pobrac krew,czy zrobic cytologie , inne rzeczy takie jak badanie ginekologiczne na STD , czy cokolwiek innego robi lekarz ginekolog .

Gość gość
Jesli chodzi o gum to np w oxfordzie gdzie ja jestem pryjmuja normalnie ginekolodzy i sa walk in visits codziennie pomiedy 12-15 bez wczesniejszczego rejestrowania sie. Oczywiscie pielegniarki tez tam sa pobieraja krew do badania np. Ale lekarzem puerwsego kontaktu jest ginekolog i wykonuj***adanie ginekologiczne na miejscu.

Gość gość
Nie wmawiajcie dziewczynie takich bzdur, ze w walk in clinic przyjmuje ginekolog, bo potem tam pojdzie i bedzie miala zonk. Do gina mozna sie dostac przez skierowanie od GP jak i do kazdego innego specjalisty.

Gość gość
Gowno wiesz i tyle

Gość gość
Jakie bzdury , oczywiscie ze ginekolodzy tam przyjmuja , bylam w Walk in , badala mnie lekarz , w czasie badania powiedzialam jej jeszcze inne symptomy ktore mialam a ona na to ze musze isc z tym do GP bo wyglada na to ze mam problemy z jelitami , ze ona jest ginekologiem i ze strony ginekologicznej wszystko jest OK .

Gość gość
Walk in nie okresla nazwy lekarza, tylko jest to rodzaj miejsca gdzie nie musisz sie wczesniej zapisywac, tylko mozesz 'walk in'. Najczesciej sa to zwykle przychodnie z pielegniarkami i GP, jesli jest to walk i sexual health centre to pewnie maja tam jakiegos dyzurnego ginekologa, ale on sie takimi sprawami jak zdejmowanie spirali nie zajmuje. Specjalisci kosztuja nhs o wiele wiecej niz pielegniarki i lekarz rodzinny, ktorzy sa od wiekszosci spraw. Jesli poszlas sobie ot tak do ginekologa to albo mialas duze szczescie, albo powazniejszu problem albo po prostu nie rozumiesz co do ciebie mowia i nie wiesz nawet, ze to byla pielegniarka, ktora cie badala.

Gość gość
Nie , nie wiem co do mnie mowia pi 20 latach mieszkania tu , pracowania w szkole jako pomoc dla dzieci ktore maja problemy z wymowa ( speech and language support ) , nie wiem co do mnie mowia . To ty masz braki w wiadomosciach , kazde walk in ktore specjalizuje sie w sexual health ma ginekologow , czy jest talie trudne do zrozumienia czy co , bo juz piszemy o tym druga strone , rozni ludzie napisali ze ginekolodzy ich w walk in badali , ale nie , nie da sie niektorym wytlumaczyc , po prostu zakute lby !

Gość gość
A co Ty sie przejmujesz , niech chodza prosic GP o skierowanie do gina hahaha ciekawe czy dostana , a my bedziemy chodzic do walk in , nie warto zyl tu sobie wyprowac bo przyjechal tu taki syfcz Polski ze szkoda gadac , klapki na oczach maja i nie przetlumaczysz , ja juz tu sie nie wypowiem bo rece opadaja po prostu .

Gość gość
A tepe laski dalej swoje, wkleilyscie link o sexual clinics w ktorych "ginekolog jest na zawolanie", to przeczytajcie sobie co sie robi w tych klinikach: "Our walk-in clinic provides free treatment for STDs. The clinic is also able to offer family planning advice and some contraceptive choices. Condoms are available. We also provide emergency contraception (morning-after pill) and post-exposure prophylaxis (PEP)." To co tam ten ginekolog robi, siedzi i rozdaje kondomy albo pobiera krew na badania do STD? moze w niektorych wiekszych klinikach znajdzie sie gin, ale zbadalby cie tylko jesli mialabys powazny problem zdrowotny miejsc intymnych (nie jakies zapalenie pecherza itp). Ty chyba naprawde nie wiesz co do ciebie mowia, i sama sobie odpisujesz do tego. Badala cie pewnie pielegniarka albo jakis lekarz dyzurny a ty gadasz bzdury - chyba ze mialas jakis powazny problem, ale o tym nie wspomnialas. NAWET gdyby, to nie byl to zwykly walk-in, tylko jakas klinika, bo nhs nie bedzie placil ginowi zeby tam siedzial na wszelki wypadek, bo przyjdzie poleczka z problemem, gdzie ludzie w 99% przychodza sie zbadac na STD albo po srodki antykoncepcyjne! I jeszce sie wypierasz "no przeciez wiadomo ze mialam na mysli sexual clinic walk in" a wczesniej sie z laski smialas, ze napisala ze do walk in chodzi sie ze wszystkimi problemami. Naprawde nie masz pojecia ani o Angli, ani o jezyku, jak tu jestes 20 lat to szkoda ciebie tym bardziej.

Gość gość
"inne rzeczy takie jak badanie ginekologiczne na STD , czy cokolwiek innego robi lekarz ginekolog . czy ty wiesz dziecko jak sie robi badania na std? albo badania krwi, albo moczu, albo pobranie wymazu z pochwy albo ewentualnie z ust - tak, ginekolog ci to robil, zapewne.

Gość gość
Czy panie, ktore twierdza, ze byly badane w walk-ins przez ginekologow moglyby laskawie napisac na co byly badane, albo jaki mialy problem? Ja mialam kilka problemow ginekologicznych, ale poniewaz mozna je zdiagnozowac opisowo (bol przy oddawaniu moczu = zapalnie pecherza itd itp) nigdy nie bylam badana przez ginekologa w Londynie. Moze wy sie wyslowic nie umiecie, ze musieli was posadzic na fotel, zeby sprawdzic co z wami nie tak?

Gość gość
Ginekog bada ginekologicznie - tak dla wyjasnienia bo niektore durne baby z Polszy nie wiedza chyba kto to taki . Tak w Londynie badal mnie ginekolog , ginekologicznie :)))) dziekuje za uwage , meczcie sie dalej Lol

Gość gość
To jest jedna i ta sama osoba piszaca o tym, ze chodzi do walk in do ginekologa. Nawet kobiety w ciazy nie sa tu badane przez ginekologow, chyba ze cos sie dzieje powaznego, a ta sobie z ulicy idzie do ginekologa. Myslisz, ze jak siedzialas na krzesle ginekologicznym i ci zagladali w c... to na pewno byl to ginekolog? nie masz pojecia o czym mowisz, a upierasz sie jak osiol.

Gość gość
Nie , nie jedna i ta sama bo ja tez pisalam ze bylam tu w Walk in i widzial mnie ginekolog , bylyscie jedna z druga w takiej klinice ? Najpierw wezwala mnie pielegniarka , przeprowadzila ze mna wywiad , a potem weszlam do gabinetu lekarza . A NHS wcale nie jest takie biedne , jakby tak bylo to nie przyjmowaliby wszystkich nielegalnych emigrantow za friko , aborcje , operacje , A&E , wszyscy wszystko maja tu darmowe , czyli kase NHS ma , nie wiem skad ten pomysl ze nie stac ich na ginekologow , dziwne macie pojecie .

Gość gość
Oczywiscie ze ginekolog w czasie ciazy nie bada , bo i po co , ciaza to nie choroba , ja tez nie idge do ginekologa jak nic mi nie jest . To tylko w Polsce lata sie w ciazy do ginekologa co 5 minut , nie wiadomo po co i na co.

Gość gość
No ja nie wiem kto kolezance z 20:30 w c**e zaglada , moze okulista hmmm ? Bo mi ginekolog .

Gość gość
No mi np zagladala pielegniarka jak robila mi cytologie, bo jak wiedza wszyscy oprocz jednej osoby na forum, w Anglii cytologie robi pielegniarka, ewentualnie GP.

Gość gość
Spirale tez zdejmuje pilegniarka, autorko idz do najblizszego family planning centre, tam sie zajmuja glownie anytkoncepcja. Nie dosc, ze ci sciagna spirale, to jeszcze doradza inny srodek antykoncepcyjny i cie w niego zaopatrza za darmo. Ginekolog w UK nie zajmuje sie takimi drobnostkami.

Gość gość
Tak cytologie robi pielegniarka ale nigdy GP ( moze to byc pielegniarka w GP surgery ) to wszyscy wiedza tylko nie Ty , poza tym przeczytaj sobie post z wtorku o 20:14 , tam napisalam co robi pielegniarka , ale czytac ze zrozumieniem nie umiesz no nie ?!

:D Uprzejmie was informuje, ze w UK zanim jakikolwiek ginekolog was wezmie do siebie, przebada was ginekologicznie wlasnie GP. GP tu robia wiele rzeczy i niechetnie wysylaja do specjalistow, to jest tylko wtedy kiedy naprawde widac ze cos jest nie tak i to po porzadnym wyklocaniu sie. Sama mialam takie badanie 2 razy. Wszelkie STD to tez GP/ pielegniarka.

Gość gość
Widzisz kochana, napisalam "ewntualnie GP" bo nie uwazam, ze zjadlam wszystkie rozumy jak ty, mnie tez robi cytologie pielegniarka, co nie znaczy ze tak jest zawsze i wszedzie. Zreszta sama zobacz: http://www.nhs.uk/Conditions/Cervical-screening-test/Pages/How-it-is-performed.aspx "Screening is usually carried out by the practice nurse. You can ask to have a female doctor or nurse." "The doctor or nurse will gently put an instrument..." Etc etc

Gość gość
Przyznaje, ze pewnie w 99% robi to pielegniarka, wiem jedynie, kogo na pewno tam nie bedzie - ginekologa :-)

Gość gość
Bylam i w family planning centre (po tabletki i kondomy), i w GUM (zeby zbadac czy nie mam jakichs chorob przenoszonych droga weneryczna) i w walki in (z zapaleniem ucha i bolem glowy) i nigdy nie badal mnie ginekolog. Owszem, siedzialam na fotelu ginekologicznym nie raz, robiono mi cytologie i inne badania, ale to zawsze byla pielegniarka. Natomiast do ginekologa dostalam skierowanie dopiero wtedy, gdy mialam zmiany na szyjki macicy, wtedy musialam pojechac do szpitala na oddzial ginekologiczny i tam mnie badal ginekolog po raz pierwszy. Musialam tez czekac miesiac na appointment.

Gość gość
W koncu jakas madra wypowiedz, ale kolezanka za chwile cie upomni, ze "z bolem ucha w walk in by cie wysmiali, bo walk ins, przynajmnie w Londynie, sa TYLKO I WYLACZNIE ginekologiczne" :-D :-D :-D

Gość gość
to ja zaczelam pisac o tym zapaleniu ucha i ciesze sie ze w koncu ktos przyznaje mi racje :) pozdrawiam madre dziewczyne i milego bank holiday wszystkim!!!!

Gość gość
Przyjechalyscie tu 5 minut temu i wszystkie rozumy pozjadalyscie - benefity w jednym paluszku macie , w council house pewnie mieszkacie , takie cwane gapy . Przykro mi ze bada Was ginekologicznie GP ktory nawet za bardzo nie zna sie na leczeniu ogolnym a co tu mowic o ginekologii . Mnie za kazdym razem jak jest potrzeba w Walk in bada ginekolog , mam po prostu takiego farta :) .

Gość gość
albo po prostu nie wiesz, ze to jest pielegniarka

Gość gość
Jak tu mieszkasz to wiesz ze roznica miedzy pielegniarka a lekarzem jest taka ze pielegniarka nosi niebieski fartuch , a lekarz jest bez fartucha .