Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wiza USA pomocy.

Polecane posty

Gość gość

Hej mam 22 lata dostałam zaproszenie na ślub od kolegi z dzieciństwa który mieszka w Chcago a moja mama jest jego chrzestna . W Polsce uczę się na drugim roku. Ale nie mam stałej pracy (opiekuje się dzieckiem mojej koleżanki ) jakie nam szansę na wizę turystyczna ? Pomocy

Gość gość
niech kolega poteiwerdzi ze zaprasza Cie na slub

Gość gość
Jak kolega zrobił Ci zaproszenie, to dostaniesz. O ile to nie jest zwykła kartka' ktora daja dla gosci, tylko zaproszenie podtwierdzone w urzędzie.

Gość gość
Jak kolega zrobił Ci zaproszenie, to dostaniesz. O ile to nie jest zwykła kartka' ktora daja dla gosci, tylko zaproszenie podtwierdzone w urzędzie.

Gość gość
Tak dostałam zaproszenie. Ale jakie są moje szanse skoro nie mam stałej pracy. Od października chciałabym zacząć drugi kierunek studiów

Gość gość
To jest zwykle zaproszenie. A czy to jakaś różnica ? No prawdę bierze ślub

Gość gość
Tak dostałam zaproszenie. Ale jakie są moje szanse skoro nie mam stałej pracy. Od października chciałabym zacząć drugi kierunek studiów

Gość gość
trzeba mieć szczęście, ja dostałam wizę będąc bezrobotną i nieuczącą się osobą, szczerze o tym napisałam we wniosku wizowym wraz z wytłumaczeniem z jakiego powodu, chciałam na 2 tyg, a dostałam na 10 lat nie miałam zaproszenia od obywatela usa

Gość gość
A do kogo leciałas?

Gość gość
do znajomego, nie mam rodziny tam

Gość gość
A o co cie pytali ? Musiałaś przedstawić jakieś zaświadczenia ?

Gość gość
nic nie przedstawiałam, włąściwie poszło tak łatwo, że byłam zdziwiona, pare minut i po sprawie myślę jednak, że głównie ze względu na moje wykształcenie bo innego wytłumaczenia nie widzę

Gość gość
pytali czy tam kiedyś byłam, czy planowałam sobie wyjazd na stałe do usa wcześniej, czy mam tam rodzinę itp. takie podstawowe pytania

Gość gość
Właśnie boje się ze nie dostane bo nie mam pracy . Nie wiem jakie mam szansę

Gość gość
to jak loteria, równie dobrze możesz nie dostać mając pracę, znajdź tylko dobry argument, który ich przekona, że na pewno wrócisz, że tu masz swoje życie z perspektywami lepszymi niż tam (gdybyś została nielegalnie)

Gość gość
A jak myślicie co może ich przekonać ?

Gość gość
to sama powinnaś wiedzieć najlepiej, Ty wiesz jak wygląda Twoje życie to, że studiujesz już jest jakimś argumentem, nie musisz mówić czy dziennie czy zaocznie jeśli nie zapytają co studiujesz?

Gość gość
Kosmetyke za drugim roku

Gość gość
W Polsce mam narzeczonego, i z nim będę budowała dom . Moja mama księgowa tata kierownik firmy budowlanej . Czy to ma jakieś znaczenie . I mam jeszcze zaproszenie na ślub znajomego którego moja mama jest chrzestna ale niestety nie może lecieć ze względów zdrowotnych wiec ja postanowiłam się starać się o wizę

Gość gość
trochę kiepski kierunek bo równie dobrze ten zawód mogłabyś wykonywać tam bez większych przeszkód, a lepiej zarobić niż tu przydałby się lepszy argument

Gość gość
na pewno warto powiedzieć o narzeczonym i domu, nawet jak nie będziesz miała na to dowodu kwesti tylko czy Twoja historia brzmi przekonująco, ja uważam, że masz szanse podobno sporo ludzi teraz dostaje, nie zaszkodzi spróbować

Gość gość
No tez właśnie o tym słyszałam ale nie wiem jak to będzie w moim przypadku jak nie mam stałej pracy. Chciałabym jechać na tydzień