Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy znacie osoby ktore

Polecane posty

Gość gość

Zakonczyly swoja edukacje tylko na LO? Jak potoczyly sie ich losy?

Gość gość
Marnie skonczyli !

Gość gość
Znam kilka osob .Wszystkie mają swoje interesy i wiedzie im sie znakomicie . To nie studia a chec szczera zrobi z ciebie czlowieka sukcesu .O

Gość gość
Tak, ale LO i matura w dzisiejszych czasach nie znaczy nic, wiekszosc z tych osob cienko zyje

znam sporo osób, które rzuciły studia jeszcze na pierwszym roku. teraz robią jakieś kursy fryzjerskie/kosmetyczne

Gość gosc55
ja zakonczylem, 1300 w markecie jako ochroniarz wyciągam:), i co można?

ale prawda jest taka, że wykształcenie wyższe się zdewaluowało. to, że ktoś jest mgr socjologii/zarządzania/europeistyki nie daje wielkiej przewagi na rynku pracy nad osobami, które mają tylko średnie

Gość gość z wcześniej
Tak, znam, to takie ofermy z których był niezły ubaw. Teraz robią w większości jako sprzedawczynie w molochach, jedna prowadzi tzw. biznes - second hand, a inna robi karierę w osiedlowym.

Gość gość
Ja nie rozumiem ludzi którzy studiuja takie niechodliwe kierunki a potem narzekają ze nie mogą dostac pracy w zawodzie .Jawna hipokryzja i marnowanie czasu .Byle tylko papier miec ..

Gość gość
Nie dajcie się nabrać. Ci którzy tak deprecjonują wyższe wykształcenie, to ci , którzy NIE SKONCZYLI STUDIÓW..

Gość gość
tak, wiele osób i wiedzie im się przynajmniej tak jak mnie, np. mój mąż oraz mój brat, ale jemu to się chyba wiedzie nawet lepiej niż mnie, zresztą on też ma żonę po studiach :P

Z mojej byłej klasy w lo dwie osoby w ogóle nie zaczęły studiów i jeden kolega pracuje w warsztacie samochodowym swojego ojca, który za trzy lata będzie jego i już kolega planuje dobudowanie myjni i w ogole rozwijanie biznesu... Drugi chłopak wyjechał od razu za granicę i tam pracował jako pomocnik na budowie, ale teraz studiuje tam drugi rok i będzie inżynierem od elektryki...czy czymś takim :) na budowie nadal sobie dorabia. Jest jeszcze dziewczyna, która zrezygnowała ze studiów na farmacji po roku bo dostała spadek po babci, który zainwestowała we własną naleśnikarnię, bo podobno o farmacji marzyła jej mama a nie ona.

Gość gość
jeśli jesteś bez wykształcenia, to tylko własny biznes. Gdzie indziej, jesteś nikim.

Zapomniałam jeszcze napisać, że te osoby, o której pisałam wyżej należały do tych lepszych uczniów i podejrzewam, że większość studiów spokojnie by skończyły :) Bo były też takie osoby, które z wszystkiego ledwie się ciągnęły, maturę zdały cudem, potem poszły do Cosinusów i innych cudów, a teraz przy każdej rozmowie muszą wspomnieć o swoich studiach, tytułach i ponarzekać jak to niesprawiedliwie nie mogą znaleźć pracy :D a przecież są lub zaraz będą MAGISTRAMI :D