Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc6969

Czy ktoś mi wyceni mniej więcej pierścionek od babci?

Polecane posty

Gość gosc6969

Hej! Dostałam wczoraj taki pierścionek od babci na urodziny, powiedziała że mogę go sprzedać i powiedziała również, żebym uważała, bo jest wartościowy (niedawno wycenili jej go na 5,5 tys zł), ale może mieć ponoć większą wartość. Pierścionek wygląda tak: s18 . postimg . org/457ff0sa1/pierscionek.jpg (usuncie spacje) Złoto 0,5k, i brylant prawdziwy na końcu, pierścionek jest pochodzenia Rosyjskiego. N Dziękuje Wam z góry za pomoc

Gość klin__klinem
sadze ze wart jest tyle ile zechca za niego dac jak zareklamujesz metoda MLM to ... :classic_cool:

Gość gość
Witam z pierścionkami z brylantami jest tak :) jeśli posiada się do niego certyfikat jest ok cena o wiele wiele idzie w górę jeśli nie osobno wycenia się złoto + wycena brylantu, diamentu, z tego co widzę samego złota może być od 3-5 g nie wiem co jest pod kamieniem czy wypuklenie puste czy pełne koszt w tej chwili skupu złota próby 14 k 585 to granice 71 zł/gram + wycena kamienia najlepiej iśc do 2 różnych niepowiązanych ze sobą jubilerów posiadających sprzęt do prób kamieni szlachetnych jeśli w pełni potwierdzą prawdziwość przedmiotu to w tedy tylko ruszć po najlepszych lombardach w mieście i negocjować cene :) sam z doświadczenia wiem bo prowadziłem taki lombard że jeśli przedmiot jest wartościowy i to bardzo możemy dać cene nawet ponad cenę giełdową w danej chwili :) PS. jeśli to rosyjskie złoto to powinno mieć próbę 583 wybitą lub spotkałem się jeszcze z wybitą gwiazdka, sierpem 14 k, 583 :) Pozdrawiam