Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lubiący muzykę

DLA KLUBU: ROGER WATERS, PINK FLOYD, THE WALL, KONCERT, BERLIN 1990

Polecane posty

Gość gość
Czyli nie znasz ani jedynki, ani dwójki Pink Floyd. Może i lubisz muzykę, ale Twoje pojęcie o niej nie wykracza poza listę przebojów Trójki. Rozumiem, że ten niby "klub" to jakiś sposób na przyciągnięcie uwagi kobiety, ale po co mieszać w to Floydów?

pomarańcza... podtrzymuję swoje zdanie: 17.05.14 Lubiący muzykę Nie ma takiego pojęcia jak najlepsza. Cała dyskografia jest ważna.

Gość gość
Kult to bardzo ważny zespół w historii polskiego rocka. Powstał w 1982 roku założony przez Kazika Staszewskiego (śpiew, saksofony) oraz Piotra Wieteskę (gitara basowa). Szczególnie na pierwszych płytach zespołu słychać wpływ basisty na brzmienie zespołu, w którym wycofana gitara pełniła rolę instrumentu akompaniującego, a gitara basowa prowadziła melodię piosenki. Najlepiej widać to na przykładzie piosenki Polska lub Arahja (tu w unikalnej wersji z Jarocina https://www.youtube.com/watch?v=_aSNwqZbEZc).

Gość mnogość
Ale szerszą popularność zespół zdobył paradoksalnie nie dzięki swoim piosenkom, ale dzięki piosenkom Kazimierza Staszewskiego, ojca wokalisty. Wydany w 1993 roku album Tata Kazika był pierwszym albumem zespołu, który osiągnął status złotej płyty. Z tej płyty najbardziej znana była piosenka Baranek (tu w unikalnej wersji na żywo z Rzeszowa www.youtube.com/watch?v=_s5ZP_lwR5E) Wydany w 1996 roku album Tata Kazika 2 nie zdyskontował sukcesu poprzedniczki, ale w opinii wielu fanów i sporej części krytyki nie tylko dorównywał jej poziomowi, lecz ją wręcz przerastał. Czego dowodem może być to wykonanie, złożone jak hołd (tribute) dla wielkości tej muzyki www.youtube.com/watch?v=4NrdfkYyqHM.

Gość mnogość
Mam na imię Janusz, mam 52 lata, też lubię muzykę i wasz Klub :-)

Gość gość
Właśnie obejrzałam film Jack Strong,polecam:).

2014,Pasikowski.Zapomniałam zalogować się.

Zbyt wiele osób lekceważysz,stąd ta wątła grupa.