Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy imię Nikola na prawdę kojarzy Wam się z patologią?

Polecane posty

Gość gość

Mi to imię bardzo się podoba ale z tego co czytam to źle się kojarzy a nie chciałabym żeby moja córka była kojarzona z patologia :)

Gość gość
Nie z patologia tylko z mezczyzna, bo Nikola to imie meskie (vide Tesla)

Gość gość
nie..... mam fajne cycki , chleje, pierdzę a mam na imię Monika to jest patologia...nie masz innych problemów

Gość gość
W Polsce Nikola nie kojarzy mi się dobrze, ale jakby to było imię dziewczynki-francuski to wtedy bym uznała za ładne.

wszystkie nikole, jakie znam pochodzą z rodzin co najwyżej przeciętnych (niektórzy nawet patologicznych).to naturalne, że nasuwają się skojarzenia. jest nawet jakaś teoria nt. takich wymyślnych imion

Teraz już tak bo upodobali je sobie ludzie z tzw patologii, choć w większości nie jest to taka prawdziwa patologia :) ale kiedyś bardzo mi się podobało tzn do gimnazjum chodziła ze mną Nicola i wtedy uważałam, że imię jest ładne, nawet bardzo.

Gość gość
zgadzam się z nouvelle95. Po prostu zauważyłam wśród znajomych itp, że tak mają na imię dzieci samotnych małoletnich mam lub pijaków, nierobów. Serio. I z tego względu właśnie mam takie skojarzenia

Gość gość
W zadnym razie ! z patologia trzymanie d**y wyzej niz sraja to kojarza mi sie te wszystkie zosie, marysie, amelki, stasie, antki I franie :P

Gość gość
a Nikol? bez "a" ?

Gość gość
Nikola jest chociaż spolszczona. Nikol miałaby jakiś sens, gdyby była pisana jak w oryginale, czyli Nicole (ang./ fr.). Ale już widzę jak połowa czytających przekręca tak zapisane imię. Nie polecam.

Gość gość
NA PRAWDĘ :))))))))))))))))))))))))))

Gość gość
Ostatnio zarywał do mnie gość, a w pewnym momencie opowiedział że wybrał imię dla córeczki: Nikola. Nie wiedziałam, że ma dziecko i żonę, pogoniłam to źródło patologii.

Gość gość
Nie dość że brzydkie t jeszcze źle się kojarzy. Tak nazywa dziec***atologia albo ktoś kompeltnie bez gustu.

Gość gość
tak :( są jedni znajomi, którzy mają Nikolę - ale to jest chłopiec; ojciec dziecka jest Włochem, dlatego synek ma włoskie imię - Nikola :) poza tym - Nikola, Dżesika, Brajan... itp... no tak się niestety kojarzą :(

Gość gość
Nie mam takich chorych skojarzen.

Gość gość
Dopóki moja 13 letnia sąsiadka nie urodziła córki (właśnie Nikoli) to mi się nie kojarzyło. Ale ponieważ dziewczynka na jednym dziecku nie poprzestała i w dodatku chodzi nawalona po osiedlu to zarówno ona jak i jej Bogu ducha winne dzieci kojarzą mi się z patologią.

Gość gość
tjaa A jak ktos poslyszy o prostytutce,to tak sie bedzie kojarzyc,co? Bo jest wersja a-patologia i wersja b-prostytutka

Gość gość
No ale nic na to nie poradzisz. Taka jest niestety natura uprzedzeń. Autorka pytała, czy nam się to imię patologicznie kojarzy - ok, może to niefajne - ale taki ma ono dla wielu osób ma wydźwięk.

Gość gość
Nie. Nie szufladkuje ludzi wedlug imion a wedlug ich postepowania. Bardziej z patologia kojarza mi sie wszelkie Ole, Malgosie i Anie piszace tutaj na forum, wyzywajace innych, uogulniajace, nie majace pojecia o swiecie.

Gość gość
mi niestety tak, ponieważ NIkola to: 1) córka młodocianej matki, przesiadującej z piwem na ławce koło placu zabaw, hałaśliwej i wulgarnej, całej w różach i koronkach 2) córka z wielodzietnej pijackiej rodziny, gdzie średnia wieku matek to 16 lat (inne dzieci to Wanesa, Ksawier, Nadia itd), owa Nikola w wielu 12 lat włóczyła się po osiedlu z dużo starszymi chłopakami (18-20) i w wieku 14 lat zaszła w ciążę, teraz chyba jest w jakimś zakładzie bo jej nie widuję) 3) córka zamożnych wprawdzie, ale bardzo prymitywnych dorobkiewiczów siedzących pół życia w UK - ma 7 lat, jest cała różowo-cekinowa (jak matka zresztą, której głównym zajęciem jest oglądanie seriali i farbowanie włosów) przeklina jak szewc i przechwala się kolekcją Barbie

Gość gość
Nie,nawet jezeli nie podoba mi sie.

Gość gość
tak, Nikola to patologia i w przyszlosci bedzie latarnicą

Gość gość
Nie nie kojarzy.

Gość gość
Nie. Na pewno nie. Naprawdę nie. W ogóle nie. :D Patrzcie i się uczcie.

Gość gość
Nie.Co prawda nie znam za wiele patologicznych rodzin a w tych co widuję to nie ma żadnej Nikoli a jest natomiast Kuba ,Lena , Hania,Szymon i Antosia :P Mimo tego te imiona też raczej nie kojarzę z patologią.