Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odpowiedzcie szczere czy używacie do jedzenia noża i widelca czy samego widelca?

Polecane posty

Gość Haneczka Lis
nozem jem galaretke widelcem pieczen wieprzowa 🖐️

Gość gość
Jeśli jem w domu to sam widelec mi wystarczy. :classic_cool:

Gość gość
Noża używam w gościach, w restauracji albo wtedy, kiedy jest mi on do jedzenia niezbędny. W domu, na co dzień zawsze jem samym widelcem :)

Gość Haneczka Lis
samym widelcem? zgroza twoje dzieci beda narazone na uwagi jakis p******ych najczesciej bezdzietnych panienek ktore beda czuly sie zobligowane do prob nauczenia ich kultury :P, :P, :P

Gość gość
W domu zawsze nozem i widelcem. Wiadomo ze nie zupe czy jakies lejace danie. W pracy tylko widelcem bo jem z plastikowego pojemnika. Wlasnie jestem w pracy i jem obiad.

Gość gość2
w towarzystwie jem jak należy, jak jem bez towarzystwa to zależy co jem bo np przy schabowym jest wygodniej użyć noża i widelca

Gość gość
bez noża nawet nie umiem, chyba że gulasz...

Gość Niuniapusia
Na stole zawsze układam na macie łyżkę widelec i nóż :)

Gość gość
zależy co jem, spaghetti nie da się zjeść nożem i widelcem, powinno się jeść widelcem i łyżką, na której nakręcasz makaron na widelec....do zupy używam wyłącznie łyżki:)

Gość gość
W domu czy poza, zyleży od potrawy, zawsze posługujemy się nożem i widelcem, do deseru małym widelcem lub łyżeczką. Dla nas normalne, a jak inni jedzą nie nasza sprawa. Nikomu w talerze nie zaglądamy. Byle by nie ktoś nie mlaskał i siorbał

Gość gość
nożem i widelcem. ale przyznam, że nauczył mnie tego mój facet. poznaliśmy się 10 lat temu, jak miałam 17 i wtedy jadałam samym widelcem, teraz już tak nie umiem.

Gość gość
Czego tu nie umieć? Zębów nie masz i tyle. :classic_cool:

Gość gość
Co za wiocha. Jak można samym widelcem jeść? Widzą to wasze dzieci i potem rosną na takich samych p*****w jak wy.

Gość gość
Najczęściej gotuję chińszczyznę i posługujemy się patyczkami,zupę wypija się z miseczki a to grubsze pałeczkami.Mieszkałam 3 lata w Chinach i trochę nauczyłam się gotować i moje dziecko uwielbia tą kuchnię dużo warzyw,grzybów i orzechów.

Gość gość
spagetti wiesniaro to sie je widelcem a nie widelcem i łyżką łyżką sobie tylko niedołęgi ze wsi pomagają :P

Gość gość
"w gościach" co to za słownictwo. Oczywiście, ze używam noża i widelca, tak się wygodniej je.

Gość gość
A ja zyje sobie według własnych upodobań i zajadam roznie i w roznych miejscach...na kanapie, na pikniku, w kuchni na stojąco, lody w wannie, jem takze jak mam ochote, czasem samymi rękoma gdy jest kurczak z frytkami, czasem samym widelcem, gdy cos koniecznie musze pokroic to uzywam noza rowniez do kanapki z jajecznica np...Nie uznaje zadnych nakazow i bzdetow, nie interesuje mnie rowniez jak ktos inny jada, wychodze ze znajomymi do restauracji zadnych sztucznych zachowac przynstole nie praktykujemy, wazne ze jest super i pysznie :) przeszkadza mi jedynie mlaskanie lub glosne bekanie ale to juz natura czlowieka....najbardziej smiesza mnie ludzie z dziwnie wpojonymi zasadami hehe siedzi sobie jakas babka w knajpce, zajada obiadek, na kolanach serwetka, plecy wyprostowane,rece ,, odpowiednio" ulozone bez obijania stolu lokciami, w dloniach noz i widelec, przezuwa oczywiscie wedlug zasad powolutku i dokladnie z zamknietymi ustami, jest zestresowana, ze musi kontrolowac zachowanie przy stole , twarz ma wygieta z niezadowolenia jak trampek , spoglada na innych z wyzszoscia.....hahaha...uwaza sie, za lepsza bo nie je tak jakby miala ochote to robic ale jej nie wypada....zalosne

Gość gość
Taka baba w knajpce nie musi udawać ani uważać jak je,tak jest nauczona i to jest coś co inni całe życie się nie nauczą .

Gość gość
to po co piszesz że nie obchodzi ciebie jak ktoś je skoro akapit później mieszasz z błotem i nazywasz żałosny czyjś sposób jedzenia? matka cię nie wychowała i tyle.

Gość gość
bo ktoś nie je jak wieprz tylko wygląda przy jedzeniu jak człowiek i je powoli- tak jak sie powinno dla zdrowia. polaczek prędzej wybaczy dłubanie w zębach i lizanie publicznie z talerza niż prostą postawe przy stole, bez kitu:D

Gość gość
W gościach zawsze nożem i widelcem a deser tymi mini widelcem w domu widelcem czasami ręcami jakieś ciasto czy udko noża uzywam jak cos twarde jest kotlet przecież makaronu z serem nie będę nożem dziobac nie?

Gość do pani z góry
Rękami! Rękami na BOGA! :D

Gość gość
opominać HAHAHA

Gość gość
Hahahahaha jak sie nasmialam.....uhuhuh....wyzsze sfery ...zero luzu...przeszkadza wam jak ktos nie uzywa noza???? Ahahaha , zauwazacie brzydkie zachowanie przy stole prawda haha? Znam takich pseudo pozerow, poniewaz prowadze restauracje ....faktycznie przychodza w pelnej klasie, noz, widelec, serwetka, fryzurki, garniturki, pozycja jakby kij polkneli i fakt savoir vivre w pelnej okazalosci.....to puki nie zaczna pic alkoholu....pija i wtedy zalosni zucaja widelcami, smieca, rzygaja nawet na siebie, najgorsi i najbardziej beszczelni po alkoholu sa wlasnie ci wszyscy pozerzy.....lubie klientow z ktorymi atmosfera czy to po pijanemu czy po trzezwemu to luz blus....apropos pozerzy uzywaja noza i serwetek , ale nie maja pojecia jakich sztuccow uzywa sie do innych roznorodnych dan, nawet do ciasta operuja lyzeczka...hehehe pozerstwo i to niedoskonale hahahahah

Gość gość
jak jemy sami w domu to najczęściej samym widelcem, no chyba że jest kotlet schabowy albo coś innego wymagającego noża to wtedy oczywiście noża używamy, natomiast w gościach (zarówno na zwykłym rodzinnym jak i oficjalnym obiedzie) używamy i noża i widelca

Gość gość
Moja Babcia mówiła:zachowuj się przy stole jak u króla,to u króla możesz się zachowywać jak w domu.Reszta wypowiedzi to sorry-wiocha.

Gość gość
Ja jem od zawsze nozem i widelcem. Mam czworo rodzenstwa i tylko ja jem w taki sposob w domu. Oni to tylko przy ludziach. Moj maz smieje sie ze mnie, ze jestem "yntylygentka" :-D A ja po prostu lubie i inaczej nie umie.