Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

1530 euro brutto

Polecane posty

Gość gość

za 40h/tygodniowo czy lepsze 30h za 1170ebrutto+250e dodatkowa praca na,czrano,,ile odliczaja z tego przy 1 klasie podatkowej? liczyłem jakos 200e mam dylemat bo pobieram Alg1 ale w koncu znalazłem prace i zastanawiam sie nad umowa ktora wybrac ??ona jest tylko na poł roku ale zawsze cos mam dodatkowa prace na,czarno, 250e dorabiam i jak podejme tą na 40h to juz fizycznie dodatkowo nie dorobie a strace kliento??? co doradzacie tylko bez głupich tekstów

Gość gość
przy moim 1000zł to kazda opcja dobra:)

Gość gość
obydwie opcje są dobre a różnice nie wielkie decyzja należy do ciebie ja bym wybrał opcje 30 h to i tak duża kasa te 1170 euro

Gość gość
ale to brutto jest na reke mysle ze 900e + ta dodatkowa zalezy mi na niej bo ludzie mi zaufali i kazdy przekazuje dalej a to wazne i na przyszlosc sie przyda z drugiej strony 40h to mysle ze ok1200 dostane ale bez mozliwosci tego dodatkowego zarobku znowu potem jak obliczaja zasiłek z powodu utraty pracy to byłby wyzszy a to tez wazne ??? obie umowy na 6 m-cy

Gość gość
40 godz., jesli masz prawo do bezrobocia, zawsze bedzie wyzsze. To raz a dwa, pieniadze na czarno rozejda sie w p....du a co deklarowane, to deklarowane. Nawet chorobowe masz lepiej placone, no i liczy sie tez przepracowany czas. Ty nz czarno stracisz sily a ktos i tak na tobie zarobi a jak jestes deklarowany, to i prawa masz lepsze. Jaki kraj?

Gość gość
no mam dostaje w Niemczech ale mały dlatego zaczałem dorabiac bo nie starczało a nie chciałem isc na ALG2 szukałem pracy i sie udało caly czas szef mowil ze na 30h ale wczoraj zadzwonil i powiedzial ze jak chce to na 40h zwolni sie miejsce,ale nieweim jak obliczyc sobie kwote netto bo nie ukrywam że chce podjac decyzje ktora opcja lepsza,wiadomo no i tylko na 6 m-cy dlatego mysle ze moze ten caly etat bedzie lepszy zawsze potem podniosa mi zasilek z powodu utraty pracy szkoda tez tej dodatkowej tam zawsze mialem kase na czarna godzine, ciezko zdobyc zaufanie

Gość gość
No, to jesli ta robota na czarno daje ci w perspektywie szanse na dluzsza prace i to deklarowana (nawet w przyszlosci), to jest nad czym podumac. Bo mozna teraz nieco stracic, zeby zyskac w przyszlosci. A w tej pracy jestes pewien, ze po pol roku szef daje cie w odstawke? Spisz sobie wszystkie szanse i zagrozenia, jesli beda wyrownane a ty nadal niepewny, to pozostaje tylko rzut moneta ;) Ja Francja.

Gość gość
No, ocieklo. Ja mieszkam we Francji, wiec nie wiem jakie macie tam skladki na ubezpieczenia. Spytaj kogos jaki mniej wiecej jest procent i przelicz.

Gość gość
no szef mowił ze umowa jest na 6 m-cy bo maja duzo praacy i potzrebuja teraz a co potem moze byc przedłuzona ale bez pewnosci