Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babysitter

czy są tutaj nianie, które korzystają z dobrodziejstw domu pracodawców?

Polecane posty

Gość gość
hahaha miał głupkowatą minę jak zobaczył twoja koleżnakę. no na pewno że miał jak zobaczył obca babę w swoim domu. tylko uważaj bo jak ją spotka w supermakecie z rodzicami to jeszcze będzie wołał ciocia, oczywiście jak już zacznie mówic

Gość gość
masz rację dziewczyno, na wuja się bachorkiem zajmować jak mało płacą, ja dostaje 1200 ale też bym na więcej sobie pozwalała ale niestety gnój którego pilnuje umie mówić i trzeba sie nastarać żeby za dużo nie wypapłał :-)

" no ja też nie lubię dzieci (pewnie moje będzie wyjątkiem hehe)" mam nadzieję, że nie pojawi się na świecie.

Gość gość
Haha, też się opieprzalam jako niania, bo płacili mi 1200 za 9 godz. dziennie. Mniej niż najnizsza krajowa i oczywiście na czarno. Nie zostawilam dziecka samego, ale miałam go w tylku. Byle sobie krzywdy nie zrobił, dostał zrec i był przewiniety. Ja czytałam książki lub oglądałam tv a on siedzial w kojcu i coś tam robił. Sorry ale to wszystko co można dostać za 5zł za godzinę (mi nawet mniej wychodziło). Cieć parkingowy tyle zarabia to ja też pracowałam jak cieć - siedzialam i pilnowalam.

Co do kąpieli to nie wiem, nie zauważyłam żeby korzystała z wanny :) ale poza tym nasza niania może korzystać z wszystkiego co mamy np. w lodówce, jeśli jest ciasto to mówię, że ma sobie wziąć i inne jedzenie też. Nie wyobrażam sobie żeby niania przychodziła jak do zwykłej roboty, ze swoim śniadaniem i może jeszcze na akord :o tak samo może sobie włączać tv, korzystać z komputera itd. nie wymagam żeby mi psuła dziecko i cały czas się z nim bawiła, ma je mieć na oku i zabawiać w razie potrzeby :)

Gość gość
mam nadzieje że ktos kiedys nagra wasza glupote i przedstawi to jako zagrozenie zycia dziecka - zostawianie go samego w domu ! szczyt glupoty i bezmyslnosci , na razie sie udaje ale do czasu... los zwróci sie przeciw wam...

Gość babysitter
no dokładnie, ja też się opieprzam i mam bachora w tyłku. nawet go nie lubię :-) swoje to będzie co innego, nieba mu przychylę. Ten jest spokojny dość no i plus że nic nie mówi bo nie muszę się produkować odpowiadając na bedilne pytania a co to a dlaczego itp. Rodzice myślą, że niania to żadna praca a przyjemność, no chyba nie, to jest najgorsza robota pod słońcem, przewijać osrane tyłki i udawać pajaca podczas zabaw

Gość gość
ja bym nie mogła pilnować bachora, nawet tego siosry cięzko mi zdzierzyc, jakbym była nianią to bachor by musial jak w zegarku chodzic i klapsy by byly za wszystko haha

Gość babysitter
a przeklinacie przy swoich podopiecznych? bo ja jak siedze z kumpelą przy kawie to sie nie czaimy on i tak za durny, nie wie o co chodzi, czasem sie nawet glupkowato śmieje :D

Gość gość
ja nie przeklinam ale czasami jak mnie totalnie wkurzy a to dość rzadko następuje to mówię 'zamknij się ty głupi bachorze', ale to może dosłownie ze dwa razy było.

Gość D25D
Ja naprawdę nie wierze w to, że mozna byc takim głupim jak autorka, a tym bardziej, że ktos powierzył opiekę nad dzieckiem komus takiemu, wiec zakładam, że jest to zwyczajnie prowokacja. Wy zaczełyście na nią najeżdżać, a ta zaczęła mieć ubaw i sie nakręciła, więc co rusz dopisuje nowe sensację. Ja w to nie wierze. A bez względu na ten temat, ja zawsze mówiłam, że jakbym miała zostawic dziecko pod opieka niani to napewno musiałabym mieć kamere. Inaczej nie odważyłabym sie.

Gość gość
To po co pracujecie z dziećmi? To chyba nie jest obowiązkowe? Znajdźcie sobie prace gdzie was docenią i zapłacą więcej. Powodzenia. Tylko tych dzieciaków szkoda.

Gość babysitter
możesz nie wierzyć, ubawu zbytniego nie mam zarabiając 1000zł. Nie mysl sobie że każda niania kocha cudownego podopiecznego i się nad nim rozpływa nawet za 300zł na odczepnego. Ja postanowiłam dzieciaka potraktować tak jak rodzice mnie, miało być 1200 jest 1000 a czasem 900zł. Znoszę to bo potrzebuję kasy ale miedzy innymi dlatego mam to dziecko gdzies i probuje brac sytuacje na wesolo. Nie martw się krzywda mu sie nie dzieje. A ty z tymi kamerami uwazaj bo mozesz nie znalezc nikogo a nagrywanie bez wiedzy tej osoby jest karalne. Ja bym sobie na kamery nie pozwolila, od razu jakbym je odkryla poczekałabym do 1 danego miesiąca i zostawilabym pracodawcow na lodzie, po prostu wychodzac z tego domu niedlugo po przyjsciu do pracy i matce wysylając smsa żeby sobie po dziecko przyszla bo wlasnie siedze w tramwaju. takie realia niestety.

Gość gość
pracuje się dla kasy a dlaczego innego?

Gość gość
Jakbys tak zrobila to matka moglaby cię do sadu podać. Narazilabys swiadomie dziecko na niebezpieczeństwo.

Gość gość
Zresztą i tak narażasz. Zostawiasz je samo iidziesz do sklepu. Szczerze? Mam nadzieje ze cię ten tramwaj potraci bo takie nieodpowiedzialne osoby jak ty niebzasluguja by żyć na tym świecie.

Gość gość
skoro nie zgadzasz sie na kamery to masz zamiar miec te dziecko w d***e ? chyba proste wiec wątpie by którykolwiek rodzic wolałby pójsc na warunki danej "opiekunki" ! jakbym zobaczyła że tak sie zajmujesz moim dzieckiem to nie podArowałabym tego i tak do d**y nakopala ! baa malo tego zaplaty na pewno bys nie otrzymala , i maściła bym sie oTTT tak za nauczke ! Ja wierze ze isnieja takie babska - przewaznie glupie nastolatki z chrupkami mazurskimi zamiast mózgu , bylam kiedys swiadkiem jak "kolezanka" zajmowala sie dzieckiem i gdy ja zezloscilo chwycila go za spiochy i podniosla do gory . wyrwalam dziecko i zawiadomilam jego rodzicow - do tej pory sie do mnie babsztyl nie odzywa , ja kocham dzieci nie wazne czy moje czy Twoje , i jestem pewna że opieki nie powierze osobie nie mającej 25 lat !

Gość gość
Wiesz co, chyba nawet dalej sie posunę. Przejdę sie na policje i zglosze ten temat. Nie daj Boże cos sie biednemu dziecku stanie bo ma nieodpowiedzialna opiekunke.

Gość gość
ja to samo zgłaszam na policję!więc boj się gowniaro

Gość babysitter
tak oczywiście bo nagrywanie bez zgody to jest wcale niekaralne, nie każdy musi się zgodzić na nagrywanie i taka jest prawda. skoro taka z ciebie dobra matula to nie zapomnij zapłacić przyszłej niani godziwej pensji to na pewno będzie organizowała zabawy edukacyjne i takie tam d**erele, ale nikt nie kocha obcych dzieci można co najzwyżej lubić

Gość gość
tak bo matki są takie głupie i by chciały żeby zajmować się ich dzieckiem z dobroci serca no więc tak to nie jest kochane niestety

Gość gość
ale wy jesteście walnięte, piszcie dalej a ona czyon się świetnie bawi, przecież to jest prowo!!! chyba każda to wie co tu pisze, no ale naiwniary się nakręcają :D dajecie pożywkę trollom tylko

Gość gość
masz sieczke zamiast mózgu dlatego też kończę tą jakże inteligentną rozmowę . mam nadzieje że kiiedyś odbije się to przeciwko tOBIE !

Gość gość
ja byłam nianią i odeszłam po miesiącu pracy, poczekałam na wypłatę i olałam rodziców poinformowałam ich rano że przyszłam tylko z informacją że odchodzę, zdziwieni byli jak cholera ale to co wyprawiało to dziecko przekraczało ludzkie pojęcie. tak niegrzecznego szczyla jeszcze nie widziałam w swoim życiu. mam nadzieję, ze nie znajdą długo niani bo kobieta się wykończy prędzej czy póxniej

A ja uważam, że autorka wcale nie nadaje sie na nianię i nie sądzę, żeby np moim dzieckiem zajmowała się lepiej tylko dlatego, że dostanie dwa albo trzy razy tyle kasy. Po prostu albo ktoś jest solidny i pracuje dobrze, albo patrzy sie obijać i oszukiwać. Nie oszukujmy się, kasa ma tu niewielkie znaczenie :) Po prostu takie autorki czują się lepsze jeśli uda im sie wykiwać szefa/nauczyciela...albo kogoklwiek

Gość babysitter
niby dlaczego mam sieczkę? dziecko jest pilnowane, głowy nie rozbiło nigdy więc o co chodzi? bawi się samodzielnie, jeść dostaje i przebrane zawsze ma sucho. to jest chyba najważniejsze co nie?

Gość gość
kinga stefanka mylisz sie kasa ma najwieksze znaczenie, wiem co mowie tez sie opieprzalam jako niania bo malo placili, to jest najwiekszy aspekt tej pracy tylko nikt o tym nie mowi a tu choc dziewczyna mowi jak jest, mamusie sa chytre i chca oszzedzic na dziecku bo automatycznie kazda matka co zostawia dziecko z niania jest dla mnie zerem

Gość gość
to jest prowo jak wiele innych na kafe, smieszne ze ktos sie jeszcze na to nabiera

Gość gość
przeciez to prowo, autorko piszesz, ze dzieciak ma 15 mies. a pozniej, ze prawie 2 lata, albo, ze jest ulomny bo nie mowi, a dzieci w jego wieku mowia. to ile to dziecko w koncu ma ?

Ok, ale gdyby jakaś niania tłumaczyła mi sie, że u kogoś niedbale zajmowala się dzieckiem bo mało płacił napewno nie zostałaby z moim dzieckiem nawet na jeden weczór.