Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maagda009

jak pomóc alkoholikowi??

Polecane posty

Gość maagda009

hej mam 20 lat mój ojciec jest alkoholikiem mam wielki problem nie płaci rachunków przepija wypłatę co mam zrobić?? gdzie udać się o pomoc??

Gość maagda009
i zostawić go samego?? aby narobił długów i stoczył się totalnie?? myślę że to zmieniło się już w chorobę on nad tym nie panuje.....

trudno, całe życie nie będziesz go holować, on jest dorosły, a o długi się nie martw, po śmierci nie przyjmujesz majątku ojca i nic nie dziedziczysz

Gość gość
Dziecko - powinnaś wiedzieć, że jeśli mieszkasz z ojcem w mieszkaniu spóldzielczym, to odpowiadasz za zadłużenie!!! A co z twoją mamą? ona może wystąpić z pozwem o zaspokojenie potrzeb rodziny i wnieść do zakładu pracy o przekazywanie jej zasądzonej sumy. Ty sama masz prawne możliwości masz mocno ograniczone: - jeśli się uczysz, możesz wystąpić o alimenty od ojca i wnieść o potrącanie ich bezpośredno z pensji - przymusowe leczenie - niełatwo do tego doprowadzić: http://dobry-prawnik.blog.pl/2013/06/15/jak-pomoc-alkoholikowi-przymusowe-leczenie-odwykowe/

Gość gość
rodzice są po rozwodzie a mieszkanie wynajmujemy od wuja

Gość gość
Czyli nie odpowiadzasz za nic .To ojciec wynajmuje nie Ty .. Alkoholikowi nie pomozesz ,on sam musi chciec sie leczyć ,zadne prosby ani grozby nie skutkują ..Nie mozesz sie do babci przeprowadzić ?

Gość gość
Płać rachunki a alkohol niech sobie sam kupuje, powinien być zadowolony :P

Gość gość
Mozesz isc do opieki spolecznej ,przyjda porozmawiaja z ojcem ,postraszą odwykiem ,to moze poskutkuje ze zechce sam sprobowac terapii .

gość Mozesz isc do opieki spolecznej ,przyjda porozmawiaja z ojcem ,postraszą odwykiem x tyle że jest dorosły i NIE mają prawa, córka jest już dorosła

Gość gość
Hej speed ,czemu oszukujesz ? Tak opieka ma prawo interweniować . Poczytaj sobie i nie chrzań ok ?

Gość maagda009
pójdę do opieki niech coś z tym zrobią bo to nie jest zdrowy człowiek siedzi w domu i pije z telewizorem a mi mówi że wszystko jest ok

Gość maagda009
MOŻE PIĆ i marnować życie chyba jako dziecko nie chciał byś takiego losu swojego rodzica chyba normalne jest że ja powinnam coś z tym zrobić czy nie??

Gość maagda009
claude speed - jeszcze nie wiesz co ciebie w życiu czeka , może zbyt mało dojrzały/ dojrzała jesteś na ten temat... oby twoje dzieci miały taki szacunek do ciebie jak ty masz do swoich rodziców i na starość jak będą podcierały ci du*ę pokazały ci ten szacunek

Gość gość
Nie sluchaj speeda .Oczywiście ze musisz podjac jakies kroki . To straszny nalog ,malo który alkoholik wychodzi z uzaleznienia .Idz do opieki pokieruja Tobą co w tym wypadku mozesz zrobić .

jaki szacunek do ojca? szacunek to zabronić mu pić i zabronić mu żyć tak jak on lubi, gdy przez to czuje się szczęśliwy? SAMA DOJRZEJ. pewnie liczysz że kasę która wydaje na alkohol odda tobie

Gość maagda009
dzięki za ten link i dzięki za rady kończmy dyskusję

Gość maagda009
może nawet sobie w du*e ją wsadzić ale nie marnować życia i niszczyć tego na co wiele lat pracował własnymi rękoma

Gość gość
a twoje głupie pier**lenie