Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

baza isofix do fotelika maxi cosi warto kupić

Polecane posty

Gość gość

Tak sie zastanawiam bo to koszt ok 600zl.ja bym chciala kupić maz mówi ze nie ma sensu ze wystarczy przypiąć fotelik pasami.a ja myślę ze to niebezpieczne.wy macie cos takiego?polecacie?to będzie pierwszy fotelik cabriofix a wiem ze ta baza jest jeszcze na ten kolejny...tak sie zastanawiamy,ja sie upieram przy zakupie,maz niekoniecznie...

Gość gość
Z tych samych powodów, o których pisze Twój mąż, my z bazy zrezygnowaliśmy. Zapinanie pasem nie jest jakimś mega problemem - przechodziliśmy to już ze starczym dzieckiem.

Gość gość
taki fotelik używa sie tak krótko ,że nie ma chyba sensu . My nie kupowalismy bazy , przypiety pasami tez jest ok.

Gość gość
a ja właśnie wczoraj kupiłam już nowy fotelik, bo nasz mały z maxi cosi z bazą wyrósł. nie wyopbrazam sobie tego pierwszego fotelika bez bazy bo: - przypinanie pasem może trudne nie jest, ale musisz zawsze się tam z tym pasem namęczyć - nasz fotelik wpinał się za pomocą adapterów do wózka - nie chciałoby mi się bawić w odpinanie pasa za każdym razem jak wyciagałam małego, a tak w sklepie np podjeżdzałam, wyciągałam małego w foteliku i pstryk do wózka - żadnego gmerania przy pasach - jak już przypniesz pasami bazę dobrze to masz pewność, że jest wszystko ok zamontowane, przy pasie jak się spieszysz możesz coś zrobić nie tak - jeżeli masz isofixy w samochodzie i bazę z isofixem (ja tak mam) to zdecydowanie zwiększa bezpieczeństwo dziecka, bo baza i przypięty do niej fotelik stanowią w ten sposób "część fotela" samochodowego i to własnie jest najbezpieczniejsze. - skoro ta baza pasuje do kolejnego fotelika który zamierzasz kupić to wogóle bym się nie zastanawiała. ja wczoraj własnie kupiłam fotelik 9-18, nasz mały ma 11,5 miesiąca i z maxi cosi już wyrósł, i mam bazę wbudowaną w nasz fotelik. uważam że baza to konieczność.

Gość gość
Twoje argumenty do mnie przemawiają.ja myślę ze to kupimy,jak maz Bedzie sie stawial to kupie sama,proste :) bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze.

Gość gość
jeszcze plusem tej bazy dla mnie jest to, że maluch jednak troszkę wyżej siedzi i pomimo tego, że jedzie tyłem do kierunku jazdy to więcej widzi. i nie uważam, żeby powiedzmy te 10-11 miesięcy to było krótko... foteliki maxi cosi są dość obszerne. ja bym bez bazy fotelika nie kupiła, my mocowaliśmy w naszym aucie na isofixy, a mój tata musiał u siebie montować na pas - zdecydowanie wolę isofixy - szybko i bez problemu, nie mówiąc o bezpieczeństwie, które chyba w tym wypadku jest najważniejsze.

Gość gość
my tez mamy te isofixy w aucie dlatego uwazam ze to warto kupic. moze cos poszukam na allegro...nie ma co oszczedzac na dziecku:)

Gość gość
ja kupiłam właśnie używaną bazę i fotelik i wózek - wszystko w komplecie od znajomych, więc miałam szczęście bo to dużo nie kosztowało... jestem zdania, że można oszczędzać na ciuchach - i tak za chwilkę wyrośnie, więc nie warto wydawać kupy kasy (wyjątkiem są buty), a tak na foteliku, zabawkach czy jedzeniu i pieluchach nie ma co oszczędzać, w końcu trzeba było się z tym liczyć jak się decydowaliśmy na dziecko :)

Gość gość
to nie chodzi o oszczedzanie....ale o to czy ma to sens.przynajmniej moj maz tak to widzi.

Gość gość
no to już musicie sami ustalić :)

Gość gość
Jestem mega zadowolona z niej

Gość gość
my tez jednak kupimy:) kupilismy duzo innych drogich rzeczy wiec czemu na bazie mamy oszczędzac:) meza szybko sie da przerobic :D dzieki dziewczyny za pomoc:)

u nas baza super sie sprawdza, i nie uwazam ze ja sie krotko uzywa, mozna pozniej kupic fotelik z przedzialu 9-18kg pasujacy do tej bazy i bedzie jeszcze dluzej uzytkowana

Gość gość
Wygodna jest ta baza? Wydaje mi sie ze to tylko taki gadzet

Gość gość
Wiecie co a ja tam z tej bazy jestem zadowolona bardzo, bo to jest proste i szybkie w obsłudze więc nie męczę się z tym fotelikiem. :) Można sobie też dokładnie na ich stronie o tym poczytać http://www.gracobaby.com.pl/ I ta baza jest na prawdę konkretna i stabilna

Gość gość
my akurat bazę isofix używamy, ja bez niej nie wyobrażam sobie bezpiecznego montażu fotelika, tu nie ma co oszczędzać . Isofix przecież po to została stworzony by każdy poprawnie i bezpiecznie zamontował fotelik w samochodzie.Nam się udało bo kupilismy fotelik z Graco już z baza http://gracobaby.com.pl/