Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to wirus?

Polecane posty

Gość gość

czy jak 1,5 roczny maluch, moje dziecko zrobiło wczoraj siedem rzadkich kupek, wymiotów nie ma to mam juz się martwić, że to wirus czy nie panikowac. Dodam, że to nie ząbki bo u nas przy zębach były zatwardzenia a nie biegunki. Co podawac takiemu maluchowi do jedzenia i picia. Teraz jeszcze spi więc nie wiem jak będzie dzisiaj.

Gość gość
smecta podawaj do picia po troszeczku, dieta ścisła- zupka z ryżu i marchewki, Chrupki kukurydziane. picie to najważniejsze. Może nie jeść ale pić

Gość gość
Jak dzisiaj nie zauważysz poprawy to lepiej jedź do pediatry. Póki co bułka z masłem, chrupki kukurydziane albo ugotowany ryż. Dużo wody i najlepiej płyn nawadniający taki jak orsalit. Możesz kupić orsalit nutris, który dzieci bardziej lubią bo nie wyczuwa się tego słonego smaku. Do płynu dołączają kolorowe rurki więc to zachęta dla dzieci aby spróbować czegoś nowego. Smectę też podawałam mojemu dziecku jak miała 2 lata.

Gość gość
jeśli dziecko jest pogodne to nie ma powodu to niepokoju-u nas silna biegunka to było ponad 10 stolców i to zupełnie wodnistych.Możesz podać probiotyk, smectę, orsalit. Dieta może być lżejsza-ryż, kleik ryżowy,marchwianka, jakieś chrupki. Ja przy biegunce/wymiotach nie daję przez kilka dni mleka krowiego i cytrusów. Oczywiście-jak najwięcej do picia.