Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

loteria paragonowa

Polecane posty

Gość gość

Właśnie czytałam artykuł na wp, że państwo chciałoby w przyszłym roku wprowadzić jakaś loterię, w której można by było wygrać co miesiąc samochód. Chodzi o jakieś zbieranie paragonów za zakupy. Czy ktoś wie / rozumie o co chodzi? Czy chodzi o to że zbieram sobie paragony wszystkie (nawet za bułki w spożywczaku) i rejestruje te paragony na jakiejś tam stronie i mogę coś wygrać? Przecież tego od groma będzie jak tak każdy wszystkie paragony będzie rejestrował... artykuł "Szczurek: wśród zbierających paragony fiskus rozlosuje samochody" na wp

Gość gość
Oferma Obywatelska nie radzi sobie z rzadzeniem Polską. Podniesli do niebotycznych rozmiarow składkę na ZUS , VAT czy akcyzę powiekszyli liczbę urzędników do granic absurdu Skutek był do przewidzenia czyli spadek wpływów do budżetu panstwa.Teraz rozpaczliwie szukają sposobu by ściągnąć jakieś pieniadze dlatego takie śmieszne POmysly jak ta loteria .he he he he

Gość gość
no tak, ale o co chodzi z tą loterią w sensie, czy jeden paragon na osobę w miesiącu czy może powyżej jakiejś kwoty? przecież tak to bym mogła kupić oddzielnie każdy produkt żeby mi się nabiło kilka paragonów było coś tam napisane, że w kilku krajach unii taka loteria już była, wiec może ktoś wie co i jak? ciekawa jestem :P

Gość gość
W rozpaczy że im wszystko się sypie myślą ze jak sprzedawcy będą nabijac wszystko na kasę zwiększa się wpływy z podatków .ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Gość gość
czy ktoś może mi odpowiedzieć odnośnie tematu a nie wypowiedzi skrajnie polityczne?

Gość gość
Są odpowiedzi .Co jeszcze chcesz ?

Gość gość
Pytałam się czy ktoś orientuje się jak to ma wyglądać, czy jedna osoba jeden paragon na miesiąc czy może nawet 100 paragonów za 1zł każdy na jedną osobę? Może ktoś za granicą brał udział w takiej loterii?

Gość gość
Za granicą nie rządzi PO i nie ma takich smiesznych loterii organizowanych przez organy podatkowe

Gość gość
ale właśnie tam pisało, że chcą zrobić taką loterię na wzór tych które już były robione w niektórych krajach UE

Gość gość
Polecam stronę o loterii paragonowej, można tam wyczytać na czym to polega, warto brać udział, kiedyś wygrałam 100zł, dobre i to :) http://www.loteria-paragonowa.pl/

Gość gośćOla
Na stronie http://www.loteria-paragonowa.pl/ można znaleźć więcej informacji o tej loterii. Loteria-Paragonowa.pl jest serwisem informacyjnym, który został poświęcony akcji koordynowanej przez resort finansów. Znajdują się tam także informacje dotyczące zarówno organizatorów tego przedsięwzięcia, jak i artykuły opisujące zasady uczestnictwa w losowaniu, regulamin konkursu oraz nagrody.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców

Gość gośćść
loteria paragonowa ma na celu kontrolę podmiotów gospodarczych. Np kupisz sobie w małym sklepiku coś za 10 zło np chleb i mleko, a tam na tym paragonie zamiast "cleb, mleko" jest napisane: pieczywo i nabiał. No ale ty chcesz wygrać samochów więc rejestrujesz paragon no i wtedy odpowiednie organy wiedzą co z tym zrobić, nasyłają kontrolę z US na ten mały sklepik i pani wkrótce zostanie bez pracy bo dostanie taką karę że nic innego jej nie pozostanie jak zamknąć sklep. A ty i tak nic nie wygrasz bo to sciema dla ciemnego ludu.

Gość scheti
Na serwisie dla przedsiębiorców Thak jest ciekawy artykuł na tema loterii paragonowej. Tutaj http://thak.pl/loteria-paragonowa/ można się z nim zapoznać. Jest tam też wszystko o fakturowaniu dla przedsiębiorców . Bardzo interesujące i pomocne miejsce.

Gość gość
Dziś kolejne losowanie Narodowej Loterii Paragonowej Ministerstwa Finansów, trzymam kciuki za grających i za siebie też ;)