Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje dziecko ma jutro szczepienie a ma katar, nie wiem co robić

Polecane posty

Gość gość

witajcie, doradźcie mi proszę czy iść jutro na szczepienie. od wczoraj syn ma katar (taki gęsty ciągnący), poza tym jest ok, nie wiem czy to tylko katar czy jakis wirus się rozwija może mieć jutro szczepienie?

Gość gość
nie powinien miesc szczepienia , zadzown i powiedz ze dziecko chore przeoza ci na inny termin

Gość gość
Kobieto nie szczep dziecka jutro .Ostatnio ogladałam program w tv gdzie pediatra zignorowała pierwsze objawy przeziebienia u dziecka i wyraziła zgodę na szczepienie .Dziecko miało bardzo powazne komplikacje zdrowotne . Odradzam !

Gość gość
bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, masz rację, tak zrobię :) niby to tylko katar ale nie wiadomo czy coś się nie rozwija

Gość gość
wiecie, ja mieszkam w UK i jak zapytałam czy dziecko powinno być przebadane przed szczepieniem to powiedzieli, że nie ma takiej potrzeby :O przełożę to szczepienie, za duże ryzyko dziękuję Wam :)

Gość kariiiiina
Powazna ty jestes? Do szczepienia dziecko musi byc absolutnie zdrowe. Zaden katar nie wchodzi w gre. Zadzwon i przeloz. Swiat sie nie zawali!

Gość gość
Absolutnie nie szczep przeziębionego dziecka. Przesuń termin szczepienia

Gość gość
Dziecko do szczepienia musi być całkowicie zdrowe, kataru też nie powinno mieć.

Gość gość
Pamietam,ze jakis czas temu,moze 2-3 lata temu na taki temat padaly odpowiedzi,ze katar nie jest przeciwskazaniem do szczepienia i szczepic:) ale osobiscie ci powiem,ze sama prowadze na szczepienie dziecko jak mam pewnosc ze jest zdrowe i nie bylo potencjalnie mozliwosc by cos zalapal.

Gość gość
u nas nie szczepią nawet jak ktokolwiek w domu ma katar - i ja nigdy nie dzwoniłam tylko jak wszyscy byli bardzo zdrowi to przychodziłam szczepić

Gość gość
a od kiedy katar to choroba? opanujcie se, dewoty, lekarz przed szczepieniem i tak bada dziecko i podeejmuje decyzje o szczpieniu.

Gość gość
Walniete matki-dewoty, ja tez mieszkam w UK i dziecko bylo szczepione a mialo akurat katar. Zyje i ma sie dobrze.

Gość gość
głupi katar a skutki po szczepieniu moga byc tragiczne, autorko spokojnie odłóż szczepienie az dziecko bedzie idealnie zdrowe

Gość gość
A co zaszkodzi odlozyc? Skoro ktos podjal decyzje ze szczepi to niech ma pewnosc ze dziecko jest zdrowe. Katar to nie choroba,ale czesto jest objawem choroby trwajacej lub dopiero sie rozwijajacej.nie lepiej odczekac i miec pewnosc tylko zaszczepic i sie denerwowac.czy katar minie za te kilka dni czy przeobrazi sie w cos gorszego? Zreszta szczepienie obciaza uklad.immunologiczny,nie jest obojetne wiec lepiej zeby dziecko i tego kataru nie mialo,po co ma.sie meczyc. Po szcsepieniu moze byc oslabione dodatkowo,to nie moj wymysl,ae nawet na ulotce jest napisane. No ale jak jakiejs mamie nie zalezy na zdrowiu dziecka.to moze sobie inne wyzywac ze nie szczepia bo dziecko ma katar. Ciekawe csy by byly takie happy jakby jednak ten katar rzeszedl w zapalenie oskrzeli.

Gość Mężatka1980rok
Pediatra do ktorej chodzę zawsze mówi ze do szczepienia dziecko musi byc zdrowe . Lepiej przesunąć szczepienie nawet o 2- 3 tygodnie niz zaszczepić z lekkim katarem .

Gość gość
Oczywiście że może się nic nie wydarzyć jeśli zaszczepi się zakatarzone dziecko. tylko że jeżeli organizm walczący z katarem może nie zauważyć tych wirusów choroby na którą będzie szczepione. A potem się dziwią że szczepione było a zachorowało.

Odłożyć szczepienie na kilka tygodni. Ta półroczna dziewczynka Basia też chora byla i zostala zaszczepiona. I co? Zmarla. Jak szczepić to zdrowe dziecko.

Nigdy nie szczepiłam dziecka, gdy miało katar czy było przeziębione, bo wiem, że lekarz i tak by kazał szczepić .

Gość gość
nie isc nie isc nie isc!

Gość gość
przecież katar to wg was nie jest choroba. Trzeba wtedy z dzieckiem cały tydzeń chodzić na 3 godzinne spacery. To dlaczego nie szczepić? Za mioch czasów, jak człowiek miał katar, to leżał w wyrku i się grzał. A dziecko nie szło wtedy ani do przedszkola ani szkoły, bo katarem można się zarazić. Ale macie swój rozum.