Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abbbbbbbbbecede

Suche włosy, jaki ratunek?

Polecane posty

Gość abbbbbbbbbecede

Oszaleję właśnie wróciłam od fryzjera gdzie miałam podciąć wyłącznie końcówki, a na miejscu okazało się że moich włosów do ścięcia jest pewnie z 10 centrymetrów - wszystkie suche, zniszczone. Ścięłam i płaczę :((((((((((( Od razu po fryzjerze poszłam do drogerii po odżywki i maski których chcę używać teraz już zapobiegawczo, no i sama nie wiem co kupić. Wszystkie w składzie mają alkohol i w ogóle same nieprzyjemne rzeczy.,

Gość gość
chodzi Ci o włosy pipkowe czy te na główce ?

Gość abbbbbbbbbecede
kocham kafeterię właśnie za to, że wszyscy tu traktujemy się poważnie... ech. na głowie. ktoś, coś, poleca?

Gość gość
a włosy pipkowe masz gęste :)?

Gość Jowitagg
słyszałam,że dobre są kosmetyki do włosów rosyjskie,dostępne w małych zielarniach, ale nie pamiętam nazwy :( są całe serie tzn szampony,maski i odżywki bez parabenów etc, popytaj :)

Gość a więc
1. polecam odżywki firmy KALLOS np Latte, Keratynowa (cena na allegro 10zł/litr!) oraz firmy STAPIZ Sleek Line (cena na allegro jakies 15zł/litr) 2, do tego w aptece wcierka do skóry głowy: JANTAR (około 12zł) 3. no i najważniejsze: suszarka i prostownica odpada! myj włosy popołudniu, niech wyschną same, możesz je nawinąć na gruuube wałki jak troche podeschną to będziesz miała ładne fale . mi pomogło a byłam ofiarą palenia włosów na jasny blond (jestem naturalną brunetką...spowrotem na szczęscie)

Gość kikunia88
ja stosuję olejowanie - działa cuda! biorę oleje jakie mam w domu: kokosowy, oliwa z oliwek, rzepakowy, rycynowy i jazda, działaja świetnie. Jeśli chodzi o maski to pamietaj, że jak się ich używa to nakładaj na głowę minimum na godzinę i żeby włosy były w ciepełku (lepiej sie wchłaniają wtedy!), ja teraz mam biowax ale niestety nie działają tak dobrze jak bym chciała :/

Gość abbbbbbbbbecede
ej super, dzięki za odpowiedzi :))))))))))))) czemu biowax nie? czytałam same dobre opinie o nim, chociaż może obciążać podobno? moje włosy są cienkie i leciutkie, bardzo boję się je obciążyć. ....

Gość abbbbbbbbbecede
o olejowaniu też dużo czytałam, ale też boję się obciążyć, nie wyobrażam sobie dawać oleju na moje cienkie i przetłuszczające się włosy

Gość kikunia88
nic ci się nie stanie :) oleje się dobrze zmywają każdym szamponem, nawet tym delikatnym. A jak się boisz, to na start wypróbuj jakąś może maskę która zawiera olej. najcenniejszy jest arganowy, zwłaszcza na suche włosy.

Ja tez stosowalam wax-a i jakiejs wielkiej roznicy nie widzialam.Tez mam wlasnie strasznie suche te wlosy...sprobuje tego olejowania:D

Gość Jowitagg
bo to prawda, ja po odżywce biovaxu miałam obrzydliwie obciążone włosy,przetłuszone,polepione i przyklapnięte! Myślałam,że się spalę ze wstydu w pracy :(

Gość abbbbbbbbbecede
a jakieś konkretne marki? firmy? maski? będę wdzięczna za podpowiedź, tego jest za dużo, a tysiąca blogów o włosach nie przeczytam nawet w tydzień. trzeba działać już!

Gość abbbbbbbbbecede
o znów opinie o biowaxie. dobrze że zapytałam bo miałam kupić właśnie biowax, widziałam na promocji w superpharmie z dołączonym czepkiem gratis. no ale w takim razie nie .

Gość kikunia88
jeden biowax jest z olejem arganowym ale jak same mówicie - obciąża zbyt mocno. jeśli masz cienkie włosy to odpuść. spróbuj może maskę seboradin, tą z naftą kosmetyczną. gdzieś czytałam na necie że zawiera olej arganowy, ktoś się wypowiadał o niej bardzo dobrze, sama nie próbowałam bo to chyba nowość jakaś. prostujesz włosy? suszysz suszarką?

Gość gość
Dużo czytałam o olejowaniu ale ponieważ mam cienkie na końcach suche przy głowie przetluszczajace się włosy to nie byłam przekonana. Ostatnio miałam wolny dzień i sprobowalam zwykłym olejem rzepakowym, efekt super, po żadnej odzywce nie miałam tak sprezystych, blyszczacych i przy tym nietlustych włosów!! Nawilzone niesamowicie

Gość blublabla
ja używałam maski z rosmana alterry, jest fajna i ładnie nawilża, taka z czerwoną nakrętką

Gość Jowitagg
a ile kosztuje taki olej rzepakowy?

Gość gość
nie kupuj biowax to jest przereklamowane g***o , nie działa ani troche tak samo jak kallos te kosmetyki nie robia z włosami nic

Gość gość
Ja wzięłam ZWYKŁY taki za 6zł litr jak każdy ma w domu do smazenia tyle ze rzepakowy :D Juz 3 razy go uzylam teraz czytam opinie bo chcę jakiś lepszy kupić.

Gość gość
a seboradin to nie jest apteczna marka? pewnie drogie w cholere :/

Gość gość
Seboradin coś około 20zł kiedyś stosowalam

Gość Jowitagg
O, coś tam słyszłam o seboradinie, ale myślałam,że jest drogi,tymczasem okazuje się,że cena jest całkiem do przeżycia :o

Gość magdadadadadada
ta maska kosztuje chyba 30 zł, skład wygląda obiecująco, wpadne dzis i kupie

Gość gość
naturalny olej arganowy, żadne drogeryjne świństwa

Gość bambinator
czysty olejek arganowy jest dość drogi niestety. poza tym na włosy lepiej działają mikstury. nałożyłam tę maskę seboradinu też na skalp i ani trochę nie obciążył mi włosów!!!:D ostatnio jszcze chodzi za mna olejek brzoskiwniowy ale pojęcia nie mam gdzie go kupić,żadne eko drogerie nie mają.......

Gość gość
*ktoś coś poleca!!!!! Dziewczyno naucz się pisać :)

Gość gość
pij siemię lniane, mi bardzo szybko włosy po nim rosną zmielone zalewam gorącą wodą, 2 łyżeczki na szklankę a i od wewnątrz Cię nawilży

Gość gość
Olej kokosowy

Gość abbbbbbbbbecede
siemie???????/ fuj :D