Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

trudne początki chustowania

Polecane posty

Gość gość

Dziś postanowiłam pierwszy raz włożyć dziecko w chustę. Poczekałam na dobry moment, gdy córka była spokojna i zaczęłam wiązać (wiązanie "kieszonka"). No i niestety, gdy córka była już w środku, a ja chciałam zawiązać ostatni węzeł - atak histerii (paniki?). Moje spokojne dziecko zaczęło się szarpać, wić, płakać... Szybko ją wyplątałam. Teraz nie wiem, czy jej się to tak bardzo nie podobało, czy ja coś źle zrobiłam. A jak Wasze pierwsze podejście do chusty? Z problemami?

Być może źle wiążesz. Takie ataki na początku się zdarzaja, bo dziecko nie wie co sie dzieje, być może za mocno sciągnełaś i ją nóżka zabolała czy coś. Po chwili powinna się uspokoić. U niektórych dzieci najlepiej działa chodzenie. Czyli są nie spokojne jak stoisz ale uspokajają się przy chodzeniu i usypiają. Znajdz w okolicy kogoś kto nauczy Cię dobrze wiązać. Lub próbuj cały czas.

Gość gość
Moj synek robi to samo czasami. Trzeba upewnic sie ze jest dobrze zawiazan I przyzwyczaic dziecko, pochodzic. Moj syn krzyczy krzyczy, gdy zaczynam chodzic uspokaja sie i zasypia.