Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem normalna? doradźcie cos....

Polecane posty

Gość gość

ostatnio ciagle wydaje mi się ,że np ktoś mnie obmawia ,że jak krzywo spojrzy to coś do mnie ma itd.... Nawet obcy ludzie np wczoraj byłam na zakupach i w jednym ze sklepów spotkałam koleżankę, gadałyśmy chwile , a z boku stały jej koleżanki, jak wyszłam to słyszałam ,że sie smieja i zinterpretowałam ,że to ze mnie... a przeciez nie miały powodu bo niby z czego miały szczegolnie ,że jej koleżanki mnie widziały pierwszy raz w zyciu albo duzo zachowan, gestow itd odbieram negatywnie np ktos sie nie tak spojrzy itd jestem przewrażliowona czy już mam jakas obsesje?

Gość gość
a i już tak kiedyś miałam przez kilka miesięcy , potem to minęło na ponad rok i ostatnio znowu się pojawiło...nie wiem czy to już są jakieś urojenia czy może to zwykłe przeczulenie na swoim punkcie ,ale wiem ,ze cos nie jest tak...

Gość gość
moze masz niskie poczucie wlasnej wartosci?

Gość gość
no dosyć mam i się przekonuję ,że to przecież nie możliwe żeby wszyscy dookoła się wyśmiewali ze mnie szczególnie ,że wyglądam, ubieram się normalnie, chyba też zachowuję więc... ale to jest silniejsze często te moje urojenia i mimo tego ,że sama siebie staram przekonać ,że nie może tak być to i tak się nad tym zastanawiam potem czy napewno mi sie wydawało czy może jednak tak było... rok było w miare normalnie i myślałam ,że to minęło,a od miesiąca znowu wszystko wróciło... nie byłam jeszcze nigdy u psychologa czy psychiatry

Gość gość
niskie poczucie własnej wartości, kompleksy, fobia społeczna w najgorszym wypadku schizofrenia

Gość gość
no na pewno mam niskie poczucie wartości, nawet wiem skąd to się wzięło - z dzieciństwa bo było naprawdę koszmarne... tylko co mam zrobić żeby to minęło? przez chwilę już było naprawdę lepiej ,a teraz znów :( jak mam z tym walczyć?