Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy czekacie na zaproszenie czy bez zaproszenia odwiedzacie rodzicow

Polecane posty

Gość gość

Byla u nas wczoraj tesciowa i dala dziecia po 50 na swieta:/ Glupio mi bylo zapytac czy to oznacza ze w swieta sie nie widzimy?! W zeszlym roku na wielkanoc i wigilie byli u nas a w tym r'oku myslalam ze spedzimy je u nich..

Gość gość
Do mamy wpadam bez zaproszenia, do tesciowej trzeba sie zapowiedziec na kilka tygodni naprzod, bo wiecznie sa zajeci :) Szkoda tylko, ze tesciowa przestala pracowac w wieku 29 lat, a tesciu jest od blisko 20 lat na emeryturze. Nie maja zadnego hobby, czy dzialki, na ktorej uprawialiby warzywka. Za to duzo sprzataja :) Corka mojej tesciowej mieszka po drugiej stronie drogi, a widza sie moze ze 3 razy do roku. Taki typ czlowieka.

Gość gość
u rodziców mieszkamy :] ale do dziadków w domu w którym się wychowałam i jestem zameldowana-nigdy, jak się zapowiedzieliśmy pierwszy raz z wtedy chłopakiem teraz już mężem to usłyszałam, że oszalałam żeby do własnego domu się zapowiadać, ale że mają działkę i siedzą na niej do 17-18 to tylko dzwonimy czy już są w domu, na działkę też idziemy bez zapowiedzi. Za to z teściową się umawiamy, z teściem również, ale tu są inne powody-teściowa mieszka z facetem którego nie chcemy widzieć więc jak chce żebyśmy przyjechali to wtedy kiedy jego nie ma, więc trzeba się umówić. Teść pije, a jak wie że my przyjedziemy wtedy nie pije (są po rozwodzie). Gdyby nie to to do teścia byśmy się zapowiadać nie musieli :)

Do mojej mamy muszę zadzwonić bo wiecznie jest w firmie, albo gdzieś wyjeżdża, ale takie coś jak święta zawsze ustalamy wcześniej tzn ona dzwoni i dopasowuje się do naszych planów, ewentualnie przedstawia swoje i się dogadujemy :) ojciec mieszka za granicą i jak ma nas odwiedzić albo my jego zawsze o tym wiadomo miesiąc przed, ale nie byłoby obrazy gdybyśmy przyjechali niespodziewanie, albo on do nas. Do teściów jeździmy bardzo często i dzwonię że przyjeżdżamy, święta też są ustalane wcześniej i prawie zawsze odbywają się u teściów w domu, a my tylko mamy przydzielane co kto robi :) a jeśli oni odwiedzają nas zawsze telefonują 2 godziny przed tzn zanim wyjadą bo nie mają w naszym mieście innej rodziny i gdyby nas nie było musieliby albo iść do hotelu, albo wracać.

Gość gość
my jeździmy bez zaproszenia, ale zawsze się zapowiadamy :)

A nie mogłaś po prostu porozmawiać z teściową jak spędzicie w tym roku Święta ? Wiesz,co rodzina to inne zwyczaje ;) Do mnie czy to Święta czy normalny dzień może przyjść każdy.Nikt nie musi się wcześniej zapowiadać :D Jeśli chodzi o moją rodzinę to zapowiadam się tylko do rodziców bo prowadzą aktywny tryb (kino,spacery,podróże) - więc wolę się nie odbijać od zamkniętych drzwi :D Do teściów,rodzesńt3wa męża przynajmniej z tygodniowym wyprzedzeniem , inaczej "są niegotowi" :P