Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy trudno bylo wam nauczyc sie obslugi plyty indukcyjnej????

Polecane posty

Gość gość

bardzo sie boje i chyba kupie taka zwykla i butle z gazem:( podpowiedzcie

Gość gość
a co to jest? Tylko się nie zaczadz :B

Gość gość
nikt nie podpowie

Gość gość
a czego się boisz? prosta obsługa, jak coś zrobisz źle nie załączy się i tyle.

Gość gość
Chyba jaja sobie robisz autorko. A co takiego w plycie jest trudnego?

Gość gość
boje sie bo grzeje a nie widac ognia bo nigdy tego nie obslugiwalam boje sie duzych rachunkow czesto gotuje codziennie 2daniowy obiad i czasem kolacje nie mozecie mi dziewczyny podpowiedziec?

Gość gość
:-) ten temat to jakiś żart - czego tu się bać - indukcja działa tak, że jak na polu grzewczym nie stoi garnek, pole nei grzeje, automatycznie się wyłącza. płomienia ognia może nie widać, ale słychać takie buczenie indukcji - w sumie podobne do buczenia kucheni gazowej. Dalej, rachunki za prąd są minimalne, szczególnie jeśli masz indukcję podłączoną pod instalację 360V (tzn. siła), a gotuje się znacznie czyściej (garnki nie zachodzą od spodu tłuszczem, nie lepią się) i dużo szybciej. Litr wody w rondlu gotuje się szybciej niż w czajniku elektrycznym.

Gość gość
Gość 15:28 ma rację.Płyta indukcyjna jest prosta w obsłudze,bezpieczna i wygodna.

Gość gość
dziekuje ze rozwialyscie moje watpliwosci ;) kupuje

Gość gość
moze ktos jeszcze tez mam ten dylemat

Gość gość
a ja nie wiem, bo nigdy z takiej nie korzystałam, ale mam problem z mikrofalówką, bo i u mnie w domu i u mojej mamy jest taka co się przekręca gałkę i nakręca tym samym czas a w pracy mam takie elektroniczne co trzeba minuty wstukiwać na panelu i inne opcje i mam z tym problem bo nigdy nie wiem co wciskać tyle tam guzików różnych, serio :P zaczęłam brać kanapki żeby nie korzystać z mikrofali albo korzystam jak jestem sama na jadalni i wciskam na chybił trafił :D może jak sobie kupie kiedyś taką z panelem to na spokojnie w domu się nauczę obsługi

Gość gość
Matko co za ciemnogrod..

E tam, podstawowe funkcje są prościutkie. I świetne jest to, że w zasadzie ani ty, ani dziecko, nie macie szansy poparzyć się o tę kuchenkę. O garnek co innego. Moje często chce ze mną gotować i na pewno z innym typem kuchenki byłoby to trudne, nie wspominając o otwartym ogniu w kuchence gazowej. Przyznam, że zaawansowanych funkcji nie rozgryzłam - mam tam jakiś zegarek i chyba mogę ustawić czas podgrzewania, po którym "palnik" się automatycznie wyłączy. W sumie może być wygodne - muszę w końcu przeczytać te instrukcję. No i jest jakaś blokada rodzicielska.

Gość gość
ja mam zwykłą kuchenkę ale też jest po środku jakiś zegarek i można ustawiać czas itp. ale nie rozgryzałam tego i nie zamierzam, bałabym się że coś nie zaskoczy i mi się coś sfajczy :P

Gość gość
Indukcja jest fajna ale moja płyta się już trochę zniszczyła. Mam simensa. W miejscu gdzie prysnal olej są wypuklosci widoczne pod światło. Mnie to wkurzylo bo płyta kosztowala 1500zł. Ale szybko się gotuje i łatwo czyści.

Gość gość
płyta indukcyjna jest super, łatwo wyczyścić, prosta w obsłudze, możesz zablokować żeby dziecko przypadkiem nie włączyło, a nawet jeśli to zrobi to i tak się płyta wyłączy jak nie ma na niej metalowego garnka. Ja bym bardziej bała się butli z gazem w domu że coś będzie się ulatniać, w ogóle bawienie się w podłączanie butli to jakaś masakra..