Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bryyy

jakiej sluchacie muzyki?

Polecane posty

Gość inkh
Więc jakiej muzyki słucham? Słucham : rocka/gothic rocka, darkwave, synthpop, coldwave,ambient/dark ambient,dark electro ,metal /death/black/symfoniczny/trash,new age,opera/klasyczna w mniejszym stopniu reggae/pop

Gość gość
Katarzyno i bryy, kiedyś były po prostu wojny subkulturowe, dzisiaj jest głównie durna napinka w necie.

"kiedyś były po prostu wojny subkulturowe, dzisiaj jest głównie durna napinka w necie." hmmm, kibice i dresy chyba niezbyt lubią metalowców doświadczyłam tego kilkukrotnie na własnej skórze :classic_cool: to chyba jest coś w rodzaju wojny subkulturowej, takiej prawdziwej a nie przez neta :classic_cool:

Gość gość
walczono raz o wolność, a dwa chciano w tym szarym swiecie się wyróżńiać, stąd subkultury międzyinnymi, ale ta muzyka miała magię w sobie , której nie dostrzegam w tej nowej napompowanej muzyce , w której MUZYKA liczy się najmniej

Gość bryyy
wojny subkulturowe były i są nadal, może w mniejszym nasileniu , ale są

Gość bryyy
kazda kapela, która chce życ z muzyki mus zrobic coś dla kasy to raz , a dwa czasami wyjdzie im cos takiego przypadkiem :D ale to że w radiu puszczają pewne kawałki nie znaczy, że jest to złe, tzn nie zawsze znaczy ze jest to zle

i co jeszcze dodam - niezbyt lubie podejście "Kiedyś to była super muzyka a teraz sam chłam". Najczęsciej takie podejście pochodzi od osób które nieznają sie na muzyce - ich wiedza ogranicza sie do znania tylko najbardziej znanych i oklepanych zespołów sprzed lat, a wiedza o dzisiejszej muzyce ogranicza sie do tego że znaja jedynie pop z radia i telewizji. Przeciez to czystej wody ignorancja. Teraz tez jest tworzone mnóstwo dobrej muzyki, tylko trzeba troche wysiłku by ja poznać, a że ktos jej nie zna i zna tylko jakiś radiowy pop to jest niestety laikiem.

ONCE UPON THE CROSS, majster od tapet słuchałam tak dużo razy, że aktualnie żygam już tą płytą. Zresztą moje zdanie na temat Metallicy wyłozyłam już wczesniej wystarczajaco jasno?

Gość gość
dark ambient i suicidal black metal

Gość bryyy
racja, tak jak nie nalezy ograniczać sie do jednego ulubionego zespołu, tak samo nie można twierrdzić ze wszystko to szajs , bo ja słucham kogos tam i on jest najlepszy ja sama w swojej karierze przeszłam od dyskotek szkolnych i małgośki po hip hop , jazz, blues, metal etc, i w kazdym z tych gatunków jest coś wartościowego, tylko trzeba się wysilić i to poznać i umieć oddzielić plew od zboża i wkurza mnie także jak ktoś mówi ja słuchm wszystskiego... co oznacza w dokładnym tłumaczeniu nie interesuje się niczym a slucham tyle co radio w autobusie jak kierowca głośniej włączy ...

Gość bryyy
w sumie tak, bo ja jestem rocznik 91, a Ty 94 jak mniemam :P

Gość gość
metalici po 1988 nie slucham a sie debil urodzil w 1994 leje z tego debila kindermetalowego hahahahahaha :classic_cool:

Gość gość
musicie przyznać , że bez starej muzyki nie byłoby nowej :)

A co jest nie tak w nie słuchaniu dokonań metallicy wydanych po roku 1988 jeśli sie urodziło w 1994 bo nie za bardzo rozumiem twojego toku rozumowania?

Gość bryyy
też nie rozumiem tego toku rozumowania... przecież nie musiała być na koncertach... istnieją nowe media... mamy dostęp to archiwów:)

Może mysli że ja napisałam, że słuchałam metallicy przed 1988 rokiem a po 1988 przestałam słuchać :P a na koncertach metallicy akurat byłam trzy razy w 2008, 2010, 2012 :P

Gość bryyy
tak się dzieję , jak ktoś się wtrąci w rozmowę , a nie przeczyta od początku i nie rozumie kontekstu :)

Gość gość
kasiu ty jestes zwyklym gmgowienkiem :D

Gość gość
Kiedyś było radykalne tępienie pozerstwa i krojenie z gadżetów, czego dzisiaj brakuje. Thrash 'Till Death!

Aha, więc jestem gimgówienkiem, bo uważasz że jak sie urodziło w 1994 to nie mozna nie słuchać płyt jakiegoś zespołu wydanych po 1988 i nie potrafisz nawet tego niezbyt mającego wspólnego dużo z logiką zdania uzasadnić? :classic_cool:

"Kiedyś było radykalne tępienie pozerstwa i krojenie z gadżetów, czego dzisiaj brakuje. Thrash 'Till Death!" Nosisz katane? :classic_cool:

Gość gość
niech sie chłop wyżyje, inaczej nie potrafi... ;)

Gość gość
"Nosisz katane?" Noszę narzuconą na ramonkę i białe adidasy za kostkę :classic_cool: