Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bryyy

jakiej sluchacie muzyki?

Polecane posty

"Mam nadzieję, że Testament i Metallicę omijasz z daleka przecież to bardzo popularne zespoły" Metallice z czasów po 1988 omijam i nie słucham, a Testament jest popularny tylko wśród fanów metalu, zapytaj przeciętnej Grażyny albo przeciętnego Janusza z wasem czy słyszeli o Testamencie :D No i napisałam że Queen troche lubie, a nie że "queen to pop, w*********ć mi z tym gównem". Nie kazdy musi ich kochać, jest to w dużym stopniu pop rock i to jest fakt. Fajny ten kawałek który wkleiłeś/łas ale chyba nie zaprzeczysz że większośc fanów kłinu lubi ich bo łiłe łakiu, szoł mast goł on i aj łont tu brek fri.

Gość bryy
ja uważam, że człowieka można poznać po tym jakiej muzyki slucha:D

Gość bryy
ale Kasia to jest prawda , masz rację , z tym, że trzeba zrozumieć , że w angli był tak duzy rynek muzyczny, ze wybili sie najlepsi, i queen do tej grupy właśnie nalezy, kto ich zna tylko z tych radiowych kawałków i na tej podstawie ocenia to jego sprawa , tylko niech się wtedy po prostu nie wypowiada ze to szajs

Gość gość
Dokładnie Bryy. Wystarczy dobrze posłuchać solówek Maya. A Kaśka tu z popem na temat Queen wyjeżdża. Właśnie Kaśka to ty głównie oceniasz ludzi po tym czego słuchają. Dlatego jestem na ciebie taka cięta. Wstyd mi robisz. A ty Claude tez się licz ze słowami, jeśli czegoś nie słuchasz to nie oznacza że jest to goowno. Ja nie trawię hip-hopu i co z tego? Dla mnie może być to chała, ale są ludzie którzy to uwielbiają i nic mi do tego.

Gość gość
@bryy: Moim ulubionym albumem Varathron, jest debiutancki "His Majesty At The Swamp" @draco: Oczywiście że znam! Najbardziej lubię kawałek "Hetrosexuals Have The Right To Rock", a El Duce, to GG Allin Metalu :classic_cool:

Gość bryy
draco wpadnij jeszcze :D

Gość bryy
Każdy ma trochę racji, przecież nie każdemy każdemu usiąść i słuchać jazzu czy bluesa , bo ktoś kto slucha myzki tylko weselnej nie zrozumie jak "ambitniejsza" muzyka może być piękna i powtórze raz jeszcz... TO ZE STARE NIE ZNACZY, ŻE ZŁE!!! bo to co Dody, Weekendy i inne endy robią z muzyką to jest czysta profanacja

nie zrozumie jak "ambitniejsza" muzyka może być piękna i powtórze raz jeszcz... TO ZE STARE NIE ZNACZY, ŻE ZŁE!!! x no czyli wasze zawsze lepsze ha

Gość bryy
El Duce to fenomen, ale uważam , że Kurt Cobain i nirvana (inna działka muzyczna) ale ten człowiek też był niebywały

Gość bryy
byłam na unplugcie cobaina w mtv, fenomen, szkoda, że heroina brała nad nim górę

Gość bryy
nie podszywac się podemnie :P:P za młoda jestem, żeby widzieć unplugt cobaina w mtv :P

Gość gość
Oooo Kaśka, przepraszam bardzo, ale prawdziwy fan Queen'u zna ten kawałek i kilka innych. Nie tylko sioł mast goł on. To nie jest pop-rock. Przesłuchaj ich więcej to zobaczysz. Żaden pop rock, ja bym powiedziała, że wiele u nich glam rocka, a nie pop rocka. Napisałaś dokładnie to: uważam Queen i Dżem za muzyke dosyc oklepaną( nie lubie zespołów bardzo popularnych bo zwykle grają muzyke zbyt prostą i zbyt popową). do tych popularnych zbyt popowych zaliczyłaś Queen. A nawet jeśli taki Testament popularny wśród fanów metalu, to jednak popularny. Omijasz Metallice po 88? No to robisz błąd. Bo chyba wróciła do korzeni he he. a jak chcesz coś dobrego to przesłuchaj płytę Newsted'a. Chyba wiesz kto to? Ich drugi basista. Pożyj trochę, posłuchaj więcej metalu, ty masz więcej możliwości poznania tego gatunku szerzej niż ja 20 lat temu.

"Ja nie trawię hip-hopu i co z tego" O, hip hop też słucham troche, np. Słoń & Mikser albo kaliber 44 i nie wiem czemu większośc fanów rocka i metalu jest tak nienawistna w stosunku do tej muzyki. Ja zanim zaczęłam przygode z metalem to byłam przez jakiś czas dużą fanką Magika i jego twórczości, do metalu przekonał mnie brat jak miałam 14 lat i zawsze potem bawiło i żenowało mnie gadanie innych metalowców jaki to ten hip hop denny i beznadziejny. Wyjasnijcie mi waszą niechęć.

Gość gość
Moim zdaniem w muzyce najważniejsze są emocje,dlatego nie ważne czy słuchasz popu,disco polo,metalu czy hip hopu,ważne,że sprawia ci to radość.

Gość gość
Fakt, traktowanie Queen jako pop jest niesprawiedliwe, bo tak jak mówiłam, oni wyprzedzali swoje czasu i też irytuje mnie taka ignorancja , bo oni szoł mast go on nagrali a to komercja... z tym, że to piękna komercja, kawał dobrej muzyki, goowniana komercha to np te nasze przeboje lata , o których nikt nie pamięta poi dwóch miesiącach , to jest dopiero pop... trzeba umiec to od siebie oddzielać , uczepię się tego Fereediego , bo uważam, że słusznie stawiają mu pomniki, wyprzedził czasy swoją muzyką, osobowością, kreatywnością etc. takich ludzi należy cenić , a ich muzykę przede wszystkim

Gość gość
jeśli chodzi o Magika to jest kolejny fenomem z mojej listy, ja nie uwazam, żeby osoby słuchające metalu krytykowaly hip hop... nie spotkałam się z takim podjściem przynajmniej

Gość gość
20:44 - Newsted był trzecim, a nie drugim basistą Metalliki. Drugim był właśnie Cliff Burton, a pierwszym Ron McGovney, grający później z Katonem W. de Pena z Hirax w istniejącym ok. 2 lat Phantasm. A co do Queen, to masz rację, w 70-tych latach, grali przyzwoitego Hard Rocka.

No dobra, może nie znam sie na Queen, może sie myśle, dobra, przesłucham. "Omijasz Metallice po 88? No to robisz błąd. Bo chyba wróciła do korzeni he he. a jak chcesz coś dobrego to przesłuchaj płytę Newsted'a" Znam tą płyte przecież Newsted grał na Impact festiwalu w 2013, byłam na tym koncercie. "Ich drugi basista. Pożyj trochę, posłuchaj więcej metalu, ty masz więcej możliwości poznania tego gatunku szerzej niż ja 20 lat temu." Znam wszystkie płyty metallicy ale ich nie słucham, po co mam słuchać popłuczyny po Metallice jak moge se zapuścić np. Warbringer, Lich King Lazarus AD, Violator, Evile, Bonded by Blood, Toxic Holocaust, Suicidal Angels, Skeletonwitch, Munic**al Waste i mnóstwo innych młodych thrash metalowych zespołów które robią mase dobrego thrashu.

"jeśli chodzi o Magika to jest kolejny fenomem z mojej listy, ja nie uwazam, żeby osoby słuchające metalu krytykowaly hip hop... nie spotkałam się z takim podjściem przynajmniej" Znam dośc dużo fanów metalu, i 90% z nich nienawidzi hip hopu.

Gość bryy
Metallica, Nirvana, Guns N' Roses , to wszsytko były znane zespoły, a na koncetach nastolatki mdlały, zarobili na muzyce kupę kasy, więc gwiazdorzyli, grali ich w stacjach, koncertowali, dawali wywiady, ale to wszystko nie oznacza, że było to goowno komercyjne , którego nie nalezy sluchać, bo to on stworzyli podwaliny muzyki

Gość gość
Duzo jest tu wymienianej muzyki bliskiej mojej duszy. Ja moge dorzucic w bardziej nostalgicznym klimacie Clanad, Enya , Loreena McKennit. I jeszcze Hedningarna. Piekna muzyka w niesamowitym klimacie, polecam :-)

Gość bryy
Powiem Ci szczerze Kasiu , że nie wiedziałam o niechęci metalowców do hip hopowców :) albo inaczej ... coś tam mi się obiło o uszy , ale nie sądziłam, że jest to jakaś reguła obowiązująca:)

bo widocznie jesteś z innego pokolenia niż ja, a ludzie koło 30 nie mają takiego podejścia. Jesli chodzi o moich rowiesników w tych klimatach to podejście "Metal to prawdziwa muzyka grana na prawdziwych instrumentach a hiphop do g***o tylko rapują że ***** policje muzyka dla dresów" jest dosyć powszechne.

Gość bryy
ale tak samo ,mogłoby się wydawać niby banalni Steve Wonder, Clapton, Sting, BB King, Keb' Mo czy The Beattles , przecież nikt mi nie powie , że Ci ludzie nie zasłużyli się muzyce i nie warto ich sluchać

"Metallica, Nirvana, Guns N' Roses , to wszsytko były znane zespoły, a na koncetach nastolatki mdlały, zarobili na muzyce kupę kasy, więc gwiazdorzyli, grali ich w stacjach, koncertowali, dawali wywiady, ale to wszystko nie oznacza, że było to goowno komercyjne , którego nie nalezy sluchać, bo to on stworzyli podwaliny muzyki" Bzdety. Jest masa lepszych zespołow. Oni nie stworzyli podwalin tej muzyki, pionierzy byli zupełnie inni. Wszystko to komercja. Zresztą Guns`n`roses gw(ałci moje uszy i nie wiem co w tym zespole niby jest fajnego.

Gość bryy
Pewnie, że są lepsi , ale jak na tamte czasy zrobili coś fajnego i nie mówię, że trzeba ich czcić , bo sama tego nie robie, ale mimo wszystko coś tam wnieśli swojego do muzyki

Gość gość
Paul McCartney i Lenon tak samo przecież niesamowici byli

Gość gość
ja też uwielbiam i szanuę muzykę Queenu, byli są i bedą najlepsi mimo wszystko