Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ukryta prawda

Nie chcą mnie wypisać ze szkoły

Polecane posty

Wysłałam E-MAIL Zadzwoniłam tam i nagrałam się na sekretarkę że proszę o wykreślenie z listy słuchaczy. Niestety, dziś dzwoni do mnie właścicielka szkoły i mówi że jestem na liście do momentu kiedy nie zapłacę na okres nauki. Ja jej tłumaczę że szkoła mi była potrzebna do pracy (potrzebowałam zaświadczenie dla pracodawcy), ona że napisałam egzaminy bardzo dobrze (semestralne). Ja tam strzelałam, nie wiedziałam nawet co zaznaczyć, to nie jest szkoła dla mnie ale powiedziała że szkoła nie odeśle papierów dopóki nie ureguluje płatności oraz nie odbiorę dokumentów osobiście to nie zostanę skreślona z listy.Nie

Przeczytaj dokładnie umowę (na przyszłość polecam robić to przed podpisaniem 🖐️), sprawdź jakie masz faktycznie prawa.

Jak już przeczytasz umowę, proponuję udać się osobiście do owej szkoły i negocjować. Żeby negocjować trzeba wpierw wiedzieć na czym się stoi.

Ja nie podpisywałam z nimi żadnej umowy. Po prostu zapisałam się do szkoły i tyle. Teraz chce zrezygnować a ona że w regulaminie jest tak że jeśli słuchacz nie zrezygnuje przed drugim semestrem to musi uregulować płatności ona rzekomo "poszła" mi na rękę że zapłacę tylko za dwa miesiące jeśli odbiorę świadectwo w kwietniu.

Gość gość
gdzies cos musiałas podpisac

Gość gość
fiku czy to prawda, ze planujesz spotkac sie z Mackiem B.?

Skoro zapisałaś sie do szkoły, to coś podpisałaś: umowę, zapoznanie się z regulaminem .... jakiś papier musiałaś podpisać.

Gość gość
regulamin jest wszędzie, ile Ty masz lat żeby podpisywac i nie wiedziec co :o

Gość gość
no ok tylko trzeba było czytac co sie podpisuje