Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Minulostt

Dlaczego ludzie nieśmiali zamknięci w sobie nie zasługują na miłość

Polecane posty

Gość Minulostt

Dlaczego nie są lubiani i kochani przez innych ludzi?

Zasługują,jednak ich postawa nie wskazuje na takie potrzeby.

Gość Minulostt
Jestem nieśmiałą, wrażliwą dziewczyną, która mimo swej małomówności jest pozytywnie nastawiona do innych, ale co z tego, skoro mało kogo obchodzę? Mam może kilka koleżanek, z którymi wychodzę; dla reszty, niestety, nie istnieję...

Gość Minulostt
Nam, nieśmiałkom, trudno się znaleźć. Dominują ludzie przebojowi, wyszczekani, cyniczni.

Gość gość
Taa jak wszyscy udają na zewnątrz "przebojowych i rozrywkowych" a tzw. nieśmiali odwrotnie! Potrafią krzyczeć na matkę, ojca, rodzeństwo we własnym domu, ale jak wyjdą poza swój rewir są bardzo zamknięci, małomówni, nadmiernie spokojni jakby bardzo silnie spowolnieni wręcz zamuleni

Gość Minulostt
Ja na nikogo nie krzyczę. Nie mam siły ani odwagi. Wszystko tłumię w sobie.

Gość gość
Niestety większość ludzi udaję ekstrawertyków poza domem, a nieśmiali potrafią się otworzyć tylko we własnym domu, poza wyglądają jak upośledzani czasami, i niestety ekstrawertycy tak ich trochę postrzegają i nie chcą z nimi trzymać

Gość gość
Oj tam, oj tam jakąś tragedię sobie wmawiasz...z czasem nabierzesz pewności siebie, przynajmniej powinnaś.

Dominują ludzie przebojowi, wyszczekani, cyniczni. x Nie do końca,wystarczy umiejętnie wyrażać własne potrzeby.Nieśmiałość jest ogromną barierą,jednak należ nad tym pracować.Przestać myśleć co pomyślą sobie inni,co ludzie powiedzą,co jeśli za wysokie progi.... Jedna wielka bzdura,dążysz do celu i osiągasz go,jeśli nie uda się nie szkodzi.

Gość Minulostt
No właśnie, dużo osób traktuje nas jakbyśmy byli inni, gorsi. Często jesteśmy obiektem głupich żartów i nie istniejemy w grupie. Nasze uczucia pozostają dla innych niewidzialne.

Gość gość
Ja tak mam niestety że te emocję które większość ludzi okazuję osobom spoza rodziny, ja potrafię okazać tylko w domu potrafię pobić się z rodzeństwem, krzyczeć, walczyć o swoje tylko we własnym domu, gdy tylko wyjdę na zewnątrz to zamienaim się w ... d**ę wołową, łatwo mnie zrobić w bambuko, nie potrafię się postawić walczyć o swoje, jestem wygadany ale tylko na tematy na których dobrze się znam (sport, historia) w innych sprawach prawie się nie odzywam albo irytująco milczę

Gość gość
Chcesz mi pomóc?

Gość Minulostt
Nie jestem nudziarą, wypraszam sobie. Nie wiem po co zabierasz głos, skoro nie wiesz w czym problem...

Gość Minulostt
Nie napisałam, że mnie nie akceptują, tylko mnie mają gdzieś. To jednak różnica. Zresztą po cholerę się odzywasz, jak jesteś taki rozrywkowy i cool...

Gość Minulostt
Bo oni widzą mnie z takiej perspektywy, jaką chcą widzieć. Nie zrobili nic, żeby mnie lepiej poznać. A Ty nie masz prawa mnie oceniać.

Gość gość
I źle Ci z tym?

Gość Minulostt
Tak. Drażni mnie to, że tak niewiele znaczę dla innych.

a dlaczego mają studiować twoją psychikę? dlaczego pchasz się w rozrywkowe towarzystwo zamiast szukać towarzystwo nieśmiałych?

Gość gość
To zmień to! Sama musisz otworzyć się na innych. Nie licz, że inni będą wysilać się za Ciebie. Wiem, że to trudne, ale nie ma innej drogi do poznania:)

Minulostt Bo oni widzą mnie z takiej perspektywy, jaką chcą widzieć. x Może to będą gorzkie słowa,ale oni widzą cię z takiej perspektywy,w jakiej tkwisz.Od ciebie zależy punkt spojrzenia innych na twoją osobę.Jak cię widzą,tak cię piszą,ale to ty decydujesz o tym co widzą.

Gość Minulostt
Już napisałam dlaczego. Dodam też, że inni nieśmiali mnie przerażają: są jak lustro, w którym odbijają się nasze wady.

Gość Minulostt
Ja? To chyba oni mnie...

Gość gość
A kto nie ma wad? Nieśmiali też mają zalety. Wiesz o tym.

Gość Minulostt
Wiem, ale widzę w nich siebie i dlatego też od nich stronię.