Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona 333

Dziecko 4,5 miesięczne waży ponad 7 kilo. Czy to normalne?

Polecane posty

Gość Ona 333

Witam . Moja córka ma 4,5 miesiąca, a waży ponad 7 kilo. Trochę się martwię czy to nie za dużo? Dzieci koleżanek w tym wieku są mniejsze. Proszę mamy o podzielenie się swoimi doświadczeniami w tej kwestii.

Gość gość
Jeśli Twoje dziecko ważyło o połowę mniej przy porodzie to normalne. Dziecko w 4 miesiącu podwaja wagę urodzeniową. Moja córka przy porodzie ważyła 4150 g a w 4 miesiącu życia 7900 g.

Gość gość
A jaka była waga urodzeniowa? Jaki wzrost? Co mówi pediatra? Wg siatki centylowej jest ona odrobinę powyżej 50 centyla, więc patrząc na samą wagę jest ok. . Dobra rada na przyszłość - nie porównuj swojego dziecka z innymi :)

Gość gość
No to moja mala urodzona z waga praktycznie 5kg , w wieku 3 miesieecy wazyla 8 kg..od urodzenia byla na 99,6 centylu i wagowo i wzrostowo, obecnie ma 3,5 roku, i jej waga nie zmienila sie od ponad 2 lat, a urosla bardzo duzo, wszystko zalezy od wagi wyjsciowej, jezeli lekarz Nic nie mowi to znaczy ze rozwija sie prawidlowo

Gość gość
Wszystko zalezy ile dziecko ma wzrostu i jakie sie urodzilo,no i jak wyglada. Moj jak mial 3,5 miesiaca wazyl 7kg,urodzony 4 kg,bardzo dlugi byl w tym wieku i chudzina.a.kolezanki corka wazyla tyle samo i byla malym pulpecikiem.chociaz urodzila sie ciezsza ale byla duzo krotsza.(moj nosil juz ubranka 74 a jej 68)

Gość gość
nie odchudzisz dziecka, mój syn też waży dużo ale ja od początku unikam dawania słodzonych napojów, kaszek itp. sama gotuję kompot bez cukru i bardzo mu smakuje, kaszki bez cukru holle. sama też gotuję kasze jaglaną i inne posiłki.

Gość gość
Każde dziecko innego. Moja ma 6.5 miesiąca i waży 7 kilo.

Gość aga85142
zalezy z jaka waga urodzeniowa sie urodzilo twoje dziecko, po porodzie minimalnie dziecko chudnie a pozniej powinno tyc- 1 kg na 1 miesiac az do 12 miesiaca zycia czyli do roku wiec mysle ze raczej warzy prawidlowo twoje dziecko (tak na oko patrzac,zalezy ile wazylo jak sie urodzilo)

Gość gość
Synek 14 miesiecy wazy 8900kg!

Gość gość
Aga co Ty za bzdury jej piszesz!!! Jaki 1 kg miesięcznie aż do ukończenia roku. Zwariowałaś??? Dziecko przybiera ok 700-1000g miesięcznie przez pierwsze 3, czasem 4 miesiące.(Najczęściej podwaja wagę urodzeniową w 4-5 miesiącu.). Po 4 miesiącu przyrost jest mniejszy.. a począwszy od 8-9 miesiąca to już to jest na prawdę niewiele. Więc nie pisz bzdur, że dziecko przybiera 1kg w miesiącu przez cały pierwszy rok życia. _ Autorko- jaką wagę urodzeniową miało dziecko? Czy Twoje dziecko jest krótkie czy długie? Może w stosunku do wzrostu nie jest tak źle. Mój syn ważył 7690 jak miał 6,5 miesiąca. Miał wtedy 64cm.

Gość Katia626
Moja ur 3630 ma teraz 3,5 msc i waży 6450g

Gość gość
Aga cos ci sie pomieszalo,moj by musial wazyc teraz 16 kg! A wazy nievale 11 majac rok,ur.4kg. Mimo,ze jest chudy,to najwyzej przydalby mu sie dodatkowy 1 kg a nie 5:o

Gość gość
Mój miał na 5 miesięcy 9kg! Urodził się 3600, karmiłam tylko piersią i się tak upasł bo ciągle chciał jeść :) Wyglądał jak ludzik michelin hehe. A teraz ma 4 latka, waży 16,5 i jest szczupły, chociaż wciąż lubi jeeeeeść.

Gość gość
A co sadzicie o wadze mojego wczesniaka,przy urodzeniu1800,teraz ma prawie 5mies i7kg,duzo czy za malo?

Gość gość
Idz do lekarza rodzinnego - pół godziny ci to zajmie ! to nie przychodnia