Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmienie noworodka

Polecane posty

Gość gość

Witam, dziewczyny poradzcie,moj maluszek ma w tym momencie 9 dni,waga urodzeniowa 3900kg,urodzony w 38 tyg.ciazy,porod wywolywany,do domu wypisany z taka sama waga jak przy urodzeniu,ze wzgledow medycznych nie moge karmic piersia,maly od samego poczatku na mleku NAN Pro 1,problem polega na tym,ze na dzisiejszej wizycie kontrolnej okazalo sie ze maly zamaist przybyc to spadl z wagi,w tym momencie 3870kg,maly karmiony jest na zadanie,kazano mi karmic co 3-4h,ale maly chce jesc co 2-2,5h i mleczko dostaje,problem jest w ilosci zjadanej mieszanki,na opakowaniu Nan pisze 1 miesiac-90ml na karmienie,moj syn zjada 30-40ml!!!i to jest max,raz zjadl 60ml,ale po chwili mu sie ulalo,po 30-40ml,wypluwa mleko i wypycha smoczek,nie mam pojecia co robic,widocznie je za malo skoro nie przybiera,kupki sa normalnej konsystencji,co drugi dzien,ale wtedy kupa max wielka :) nie za twarda,nie za miekka,zmian skornych nie ma alergicznych,wczoraj wieczorem do kapieli uzylam mydla dla niemowlat,co okazalo sie bledem bo wysuszylo skore(tak stwierdzil dzisiaj pediatra-nie sa ta zmiany uczuleniowe) od dzisiaj mam uzywac Oilatum do kapieli,i krem do smarowania.NIe mam pojecia jak go karmic...

Gość gość
Dziecko je tyle na ile ma ochotę. Moj tez nigdy nie jadl zgodn8e z rozpiska na opakowaniu, zawsze mniej. Ja bym na twoim miejscu narazie sie nie martwila tylko poszla po świętach do przychodni i zwazyla czy przybiera. Jak nie to znowu do pediatry. A waga urodzeniowa zawsze spada , wiec to nie ona jest kluczowa ale waga przy wypisie ze szpitala.

Gość Katia626
Moja córcia przez pierwszy miesiąc też jadała 30-60ml co 2-3 godz i też się martwiłam bo pisało że powinna 90ml. Teraz ma 3,5 miesiąca i też je dużo mniej niż pisze na mleku ,jednorazowo 60-120 ml co ok 4 godz.,ale ładnie rośnie więc chyba tylko tyle potrzebuje.