Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy kiedyś zdarzyło się że ciąża została przenoszona i dziecko w brzuchu umarło

Polecane posty

Gość gość

Wiem, ,że teraz są cesarki, oksytocyna itd, ale tak się zastanawiam, kilka wieków temu jak medycyna była jeszcze w lesie, jak poród sam sie nie zaczął samoistnie, ponad 2 tygodnie po terminie, to czy łożysko się starzało i dziecko umierało w łonie matki ? :o

Gość gość
ojej a czemu się nad tym zastanawiasz? Jesteś po terminie?

Gość gość
ja się urodziłam miesiąc po terminie, w ostatniej chwili zrobiono cesarkę, bo bym się udusiła wodami płodowymi, podobno były aż czarne. a działo się to w połowie lat 80. nie wiem czy pomogłam, ale to tyle co wiem na ten temat

Gość gość
Nie czytasz gazet. Teraz umierają, a co dopiero kiedyś. Miesiąc, czy dwa temu była afera za aferą w szpitalach naszych. Wysokie, donoszone ciąże, zdrowe dzieci umierały z niedotlenienia, bo cesarskie cięcie uważane jest za fanaberię w Polsce.

Sa przypadki, że kobiety latami, dekadami, noszą w sobie zwapniałe już dzieciątka, bo nie odbył się poród martwego dziecka. Ale to skrajne przypadki w krajach o znacznie niższym standarcie usług medycznych. Nie wyobrażam sobie, ze świadoma kobieta mająca dostęp do lekarza nie zainteresuje się tym, co dzieje się z dzieckiem po terminie wyznaczonego porodu. A tam po prostu- nie urodziło się, no cóż... Nie zgłosiły się do lekarza, nie dociekano, co się stało i tak przechodziły pół życia z brzuchem ;/

Gość gość
Teraz sie zdarza ze umieraja dzieci w brzuchach po tp. A co dopiero kiedys

Gość gość
moja ciotka urodziła jakoś w 10 miesiącu, ale nie wiem jak to było czy wywoływali czy co bo to było przecież dawno temu i dziecko miało aż zakręcone paznokcie na końcu :P

Gość gość
tu macie artykuł o tym, babka 60 lat w ciąży była http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Kobieta-byla-w-ciazy-przez-60-lat,wid,10767854,wiadomosc.html?smgajticaid=61290e

Gość gość
moja mama urodzila moja siostre 3 tyg po terminie, wody zielone a wszystko przez lekarza, caly czas gadal,ze jeszcze nie, za kilka tyg( za te kilka tyg to siostra juz martwa by byla) ale na szczescie gdy mama wracala z wizyty w szpitalu u tego lekarza jakis inny ja zaczepil "a to pani jeszcze z brzuchem" i na oddzial ja skierowal, kroplowka i za 2 dni mama urodzila.

Gość gość
mowil,ze dziecko male itd a siostra duza sie urodzila, nie jakis tam maly noworodek.

W Polsce rzeczywiście cesarkę robi się zdecydowanie za późno. Aż serce się kraje, kiedy się pomyśli, ile dzieci umiera przez ignorancję lekarzy. Niedotlenienia, zakażenia wód płodowych, zanik tętna a oni patrzą, i karzą czekać... Nie rozumiem, skąd to się bierze... W innych krajach jeśli tylko jest podejrzenie zagrożenia wykonuje się CC. U nas czeka się do ostatniej chwili. Czasem to już za późno...

Gość violkaxfasolka
przeciez martwy płód gnije i dochodzi do zakażenia ,z czasem i matce coś by zaczęlo dolegać.

Z tego, co można znaleźć w internecie wynika, ze nie gnije a pokrywa się warstwami wapna i kostnieje.

Gość gość
Oj dziewczyny nie wiecie o co chodzi w Polsce z ta cesarka ?? :) ni to pomyslmy - nie chodzi o zdrowie kobiety bo to na porodowkach jest na ostatnim miejscu , nie chodzi tez o zdrowie dziecka bo jedno w te czy we wte , wiec oczywiscie chodzi o PIENIADZE!

Gość gość
oj nie ma zasady, są szpitala które mają opinie, że za dużo cięć się tam robi, np. ja w takim rodziłam...