Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JestemWięcMyślę

Wierzę w Boga i kocham Kościół katolicki

Polecane posty

Gość gość
No wiesz, ja też mieszkam w gorszych warunkach niż są na plebanii, co poradzić.To że buduja/remontuje od podstaw,gruntownie,-to może i lepiej-przynajmniej na dłużej wystarczy.W sumie lepiej zrobić coś raz a porządnie niż ciągłe prowizorki,dolepianie,łatanie dziurawego-może po prostu się już nie dało i lepiej było zabrać sie za to solidnie.Ze parking no to chyba normalne,dzis ludzie jeżdża autami no nie?Przy moim parafialnym tez jest parking,i dobrze-przynajmniej jest gdzie zaparkowaćPodjazd-też sie chwali, dzięki nim mogą dostać się osoby niepełnosprawne.Co do umeblowania to nie wiem,nie wypowiadam się-może stare bylo juz zniszczone.Ale czy nad wydatkowaniem kasy zebranej od parafian nie czuwa przypadkiem rada parafialna? U nas tak jest.Ks luksósów nie ma,ale ma to co potrzebne

Gość gość
17.04.14 gość No masz rację-lepiej zachowują się i wyrażają ateiści,właśnie była próbka wyżej-wyzywanie od tępych katoli , ciemnogrodzian i moherów.

Gość sweetezianka
Ja tam nie jestem chora gdy mam iść do kościoła,nie idę tam przecież ze względu na księdza

Gość gość
oczywiście...istnieje różnica miedzy parkingiem przy kościele a przy plebani z oświetleniem wbudowanym w kostkę brukową, aby światło w nocy w okna padało. nie nie trzeba było robić gruntownego remnontu, 5 lat temu robił go poprzedni proboszcz, ten sobie poprostu podwyższał standard, a meble do swojego gabinetu niech sobie kupuje za swoje pieniążki meble i dywaniki... a rada parafialna ... owszem istnieje, ale nie mają nic do powiedzenia.

Gość barranek
niestety postkomusze ateistyczne przeważnie żydos/two stoi na czele ruchów ateistycznych i antykatolickich , co jest dość smutnym faktem - sen/yszyn , pali/kot , hart/man , szc/zuka , blum/stein , mich/nik , urb/an , żako/wski itd.

Gość gość
No to po żeście dawali na takie rzeczy kasę ? Też uważam że dywaniki i nowe meble (jeśli stare są jeszcze dobre) powinien kupic za swoje pieniądze.

Gość gość
Baranek co Ty za przeproszeniem pierdzielisz

Gość gość
Wierzę w Boga, ale nie kocham kościoła katolickiego.

Gość gość
Tak to rzadkość masz rację, większość ludzi dziś mówi jak gość powyżej. Taki trend. Nie jesteś trendi autorze .

Gość gość
Ja też nie jestem :)

Gość gość
niby ja? ja nie jestem katoliczką, może dlatego. Zresztą ważne jest że się wierzy i kocha Boga a nie instytucję jakakolwiek by była.

Gość gość
Nie ,nie Ty.Ty jesteś trendi, mówisz to co większość.Ja mówiłam do autora topiku :)

Gość gość
ps koś cioł to nie instytucja tylko wspólnota ludziów. Jak ja to mówię-spółdzielnia inwalidów :P

Gość gość
masz rację kościół to wspólnota ludzi wierzących w Jezusa, ale kościołów jest wiele nie tylko katolicki

Gość gość
poza tym jestem protestantką, nie wiem czy jestem trendi haha nie dbam o to :)

Gość gość
Nie mam nic do katolików tak samo jak nie mam nic do ludzi psychicznie chorych. Tylko dlaczego jednych się trzyma z dala od normalnych ludzi a drugich jeszcze promuje w telewizji? Wytłumaczcie mi to proszę. Jeśli bym mówił, że rozmawiam z Gandalfem i wierzę w elfy i krasnoludy, to bym poleciał do szpitala na obserwację.

Gość gość
Nie zauważyłam żeby ka/ tolików promowano w tv.Raczej się ich wyśmiewa albo przynajmniej krytykuje. Ja też wierzę w Bo/ ga i lubię KK . Fakt teraz panuje ogólna nagonka na KK, większość wypowiedzi jakie się widzi/ słyszy to hasła B/ óg tak, Koś/ ciół nie. Zapomniano że to B/ óg właśnie założył Ko./ ściół.

Gość gość
Dziwi Cię, że jest nagonka na kościół? Sami na nią zasłużyli. Gdzie jest to umiłowanie ubóstwa znane z Biblii? Czemu są ponad prawem i ukrywają pedofilów w kościele? Czemu JP II wiedząc o AIDS zabronił misjonarzom rozdawania prezerwatyw w Afryce? Wreszcie czemu nadinterpretują Biblię, aby dostosować ją do tego, co im się podoba i z czego mogą zarobić? Dlaczego odmawiają pogrzebu ludziom, których na niego nie stać? Kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Gdzie jest w tym wszystkim Bóg?

Gość gość
1.Z jednej strony dziwi, a z drugiej nie powinna,bo już w Bib/ lii była ona zapowiadana.Nie sądzę że zasłużyli. 2.Kto jest ponad prawem? Ka/ tolicy? Nie są. 3.Kto ukrywa pedofili ? 4.Prezerwatywy nie rozwiązują problemu Aids przecież :O 5.Nie nadinterpretują Bib/ lii, to raczej przeciwnicy KK nadinterpretują wiele rzeczy i dostosować ją do tego, co im się podoba i z czego moga zrobić bron przeciw KK. 6.''odmawiają pogrzebu ludziom, których na niego nie stać''-hę ?? Pierwsze słyszę. 7.Gdzie jest w tym wszystkim B/ óg? Na pierwszym miejscu.

Gość gość
Kościół to nic innego jak banda masonów i mafiozów

Gość gość
wstyd że się polactwo odżegnuje od swijej tysącletniej wiary - ani arabowie , ani zydzi , ani nawet teraz ruscy tego nie czynią :( - normalny upadk i zeszmacenie :O

Gość gość
polacy byli kiedyś poganami

Gość liliannawodna
Jestem ateistka i szanuje wszystkich ludzi bez wzgledu jaka wiare wyznaja.

Gość gość
tacy muzułmanie są starsi jedynie o te 300 lat od polactwa - a tam nikt nie uraga i i nie szydzi ze swojej wiary jaki wniosek + albo ateisci , albo p**********i zydzi zakladaj takie tematele

Gość liliannawodna
Musze jednak przyznac ze swieta katolickie sa piekne ale ich nie obchodze.