Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myslicie o ludziach, którzy jezdzą autobusami i tramwajami bez biletu ?

Polecane posty

Gość gość

a podczas kontroli z usmiechem na twarzy podają dowod osobisty do spisania... podobno Polska to biedny kraj, miliony bezrobotnych, dziwne to jest

Gość PanPorucznik
zwykli złodzieje

Gość gość
zazdroszczę im odwagi, ja bym się wstydziła jakby mnie złapali. A na dobra sprawę od ostatniej kontroli, zapłaciłam za bilety wiecej niż wynisi mandat...

Gość gość
a ceny biletów w wawie to żart jakiś.

Gość gość
sztuka jest nie dac sie zlapac, ofermy! chyba debile tylko jezdza bez biletu i siedza sobie spokojnie w tramwaju/autobusie a jak jest kontrol to daja sie spisac. Trzeba myslec, obserwowac i kolkulowac - zycie ekonomiczne swiadczy o inteligencji polaczki. wiekszym frajerstwem jest kasowanie bitetu w pustym w tramwaju badz z samymi emerytami o lasce, tylko downy tak czynia.

Gość gość
gość - ciekawe jak ty to robisz ? W Warszawie np wsiadają tacy i nie poznasz, ze to kanary, ostatnio jechałam autobusem malo ludzi, weszło 3 mlodych ludzi, zadne napakowane koksy czy byki, jeden wysoki chłopak przed 30stką, kobieta w tym samym wieku i jeden sporo mlodszy. Kierowca zamknal drzwi i zauwazylam, ze zaczeli sie przygladac innym czy kazdy kto chcial juz skasowal bilet i mialam racje, zaraz zablokowali kasowniki i bileciki.

Ja właściwie nie mam za bardzo zdania, przecież nie nawymyślam takiemu :P Ale sama bilety kasuję ;)

Gość gość
Sam czasem jeżdżę bez biletu, bo nie będę płacił 3,40zł za to aby przejechać 2-3 przystanki w ścisku i smrodzie. A jak kanar złapie to nie daje się dowodu, tylko czeka aż zawiadomią policję... psy niechętnie przyjeżdżają do takich wezwań, więc kanarom nie chce się czekać, bo w tym samym czasie złapią sobie 3-4 innych którzy dadzą się spisać :) sposób sprawdzony bo kilka razy tak się z nimi bawiłem choć bilet miałem ;) i na kilka razy tylko raz przyjechała policja, a ja akurat w tym momencie odnalazłem swój bilet ;)

Gość on29wwaaa
jakby mi wsiadła taka trójka to bym ich wyśmiał.Nawet nie starałbym się uciec.Jak kanar chce mi wlepić mandat to musi jakos konkretnie wyglądać,niech ma chociaz 90kg i 185cm. Bo jak wsiadają jakieś leszcze to po ryju walę.

Gość gość
on29wwaaa ahh ta fantazja koniotrzepów z kafe :D

Gość gość
gdzie mieszkacie i w jakiej cenie macie bilety na autobus??

złodzieje :( większość ludzi kupuje bilet tylko po to, by nie płacić kary, a nie dlatego, że tak est po prostu uczciwie. polacy to złodziejski naród. ten stereotyp jest prawdziwy

Gość gość
Polactwo mysli, ze autobusy jezdzą na powietrze a tramwaje wcale prądu nie potrzebują, ze miasto ma go za darmo. Kiedy te bydlaki wreszcie zrozumieją, ze my wszyscy za to placimy ? Utrzymanie linii + pensje dla kierowców i mechanikow kosztuje, a kasa bierze sie z biletow, a jesli nie wystarcza (w wiekszosci miast nie wystarcza) to miasto się dokłada publicznymi pieniedzmi. Przeraza mnie glupota ludzi, to samo z rentami, debile myslą ze pieniadze biorą sie z kosmosu, ze mozna sobie je drukowac ile sie chce :O

Kilka razy jechałam jeden albo dwa przystanki bez biletu np kiedy nie miałam drobnych :) jeszcze nigdy mnie nie złapali, a jakby nawet to trudno, wolę to niż iść pieszo, albo czekać 15 minut na mrozie na następny autobus/tramwaj :)

Gość gość
Złodzieje to ZTM w Warszawie, bilet 20-minutowy 3,40zł, 75-minutowy 4,40zł, latem klima nie działa, ścisk jak cholera, autobus się włóczy tak wolno że na piechotę byłoby szybciej. Jakby byli mądrzy, to zrobili by miesięczny dla wszystkich za 50zł i tylko nieliczni jeździliby na gapę, bo by im się nie opłacało ryzykować mandatem... a jak ktoś jedzie tylko 2-3 przystanki, to cena biletu jest dużo za wysoka.

Gość gość
Polactwo mysli, ze autobusy jezdzą na powietrze a tramwaje wcale prądu nie potrzebują, ze miasto ma go za darmo. Kiedy te bydlaki wreszcie zrozumieją, ze my wszyscy za to placimy ? Utrzymanie linii + pensje dla kierowców i mechanikow kosztuje, a kasa bierze sie z biletow, a jesli nie wystarcza (w wiekszosci miast nie wystarcza) to miasto się dokłada publicznymi pieniedzmi. Przeraza mnie glupota ludzi, to samo z rentami, debile myslą ze pieniadze biorą sie z kosmosu, ze mozna sobie je drukowac ile sie chce x W Wawie bilet kosztuje 4,40zł miasto dokłada do tego podobno 7zł... teraz policz sobie ile taki autobus zżera paliwa (teraz głównie gazu) i zobaczysz ile pieniążków miasto przep*****la na urzędasów którzy kierują ZTM.

Gość gość
U mnie w KZK GOP bilet 15minutowy 3,20zł 30minutowy 3,80zł, godzinny 4,40zł. Miesięczny jakieś 140zł

Gość gość
Ja jeżdże bez biletów już od 2 lat bo mnie po prostu na nie, nie stać.

Gość gość
Jakby urzędnicy nie przepieprzali kasy, to komunikacja mogłaby być spokojnie za darmo dla osób zameldowanych i płacących podatki w danym mieście, albo mogliby bilety miesięczne sprzedawać za symboliczne pieniądze. Zamiast zajmować się komunikacją, zacznijcie myśleć gdzie są wasze pieniążki z przyszłych emerytur i kto przejada wasze podatki :)

Gość Sisixxxx111346
Dnia 17.04.2014 o 19:41, Gość gość napisał:

sztuka jest nie dac sie zlapac, ofermy! chyba debile tylko jezdza bez biletu i siedza sobie spokojnie w tramwaju/autobusie a jak jest kontrol to daja sie spisac. Trzeba myslec, obserwowac i kolkulowac - zycie ekonomiczne swiadczy o inteligencji polaczki. wiekszym frajerstwem jest kasowanie bitetu w pustym w tramwaju badz z samymi emerytami o lasce, tylko downy tak czynia

Hahaha dokładnie ! ,😂😉😉😉 myśle kalkuluje i obserwuje od kiedy pamiętam  . 😂 Tak już mam. I dobrze na tym wychodze

Gość darmowy przejazd
Dnia 17.04.2014 o 19:31, Gość gość napisał:

a podczas kontroli z usmiechem na twarzy podają dowod osobisty do spisania... podobno Polska to biedny kraj, miliony bezrobotnych, dziwne to jest

Myślę ,ze to są seniorzy mający ukończone 70 lat

Gość Johnny Bravo

MPK  bardzo  chce gapowiczòw,  kasuje ich na kasę czym więcej tym lepiej dla MPK,  jak nie ma gapowiczòw jacy są smutni,  czym więcej złapanych tym lepiej.