Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w czym kąpać 2 letnie dziecko jeśli nie mam wanny ani głębokiego brodzika

Polecane posty

Gość gość

a wanienki nie zabrali mi przy przeprowadzce. Nie wiem kupić nową taką jak dla noworodka? Czy może słyszałyście o czymś innym do kapania dla maluchów?

Gość gość
to normalnie prysznic.

Gość gość
właśnie nie wiem czemu prysznicu się strasznie boi

Gość gość
do 2 roku corke kapalam najpierw wanience potem w wannie. potem przeprowadzilismy sie do mieszkania gdzie jest tylko prysznic i plytki brodzik. corka na poczatku jakos niechetnie a potem bardzo polubila.

Gość mamadwóchdziewczynek
ja na wakacjach kąpię w baseniku dmuchanym pod prysznicem ;-) a w domu kupiłabym większą plastikową, o ile masz wannę. Jeżeli nie masz wanny to już chyba bez sensu noszenie wody, może pomału przekona się do prysznica.

Gość gość
raz próbowałam to doslownie z niego uciekła a wrzasku było coniemiara

Gość gość
Kogo? Czego? prysznicA Polska jenzyk trudna rzecz...

Gość gość
Moje dziecko od około 7 (no może 8 nie pamiętam) miesiąca kąpane było w wanience postawionej w wannie, a od około 10 normalnie w wannie. Tyle, że moje dziecko i tak woli w wannie stać, bawić sie kranem, zabawkami niż siedzieć. Więc myślę, że gdybym tej wanny nie miała to normalnie pod prysznicem. Pod warunkiem, że prysznic ma ruchomą rączkę. Czyli wkładasz korek do brodzika, nalewasz wody. Wstawiasz malucha... moczysz prysznicem.. Potem myjesz, spłukujesz. Jak dziecko może bać się prysznica. To co? Nigdy nie puszczałaś wody ze słuchawki prysznica w domu?

Gość gość
aa jeszcze napiszę, że chodzimy z dzieckiem na basen (zajęcia dla rodziców z dzieckiem) i w naszej grupie są dzieci, które teraz mają 14-18 miesięcy. Chodzimy od września i zawsze przed zajęciami i po dzieci wchodzą pod prysznic. ŻADNE dziecko się prysznica nie boi. Dostają czasem słuchawki (a tam są dosyć duże) do ręki, pryskają po rodzicach, po sobie.. gdzie trafią hehe. Dwuletnie dziecko, ktore boi się prysznica.. no coś nie tak.

Gość gość
Ja wstawiam wanienkę pod prysznic i dziecko się tak kąpie. Ma prawie 2 lata.

Gość gość
Są przecież takie duże głębokie miski bardzo fajne dla dzieci starszych

Gość gość
Ja mam brodzik wykładany płytkami i dzieci długo kąpałam w dużej misce postawionej w tym brodziku. Dziecku było wygodnie siedzieć a i wody niewiele potrzeba było.

Gość gość
niedawno przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania i mamy prysznic. synek ma 2 lata. tez na poczatku mialam klopot bo wczesniej mielismy wanne (najpierw wanienke wstawialam do wanny a pozniej w samej wannie sie kapal). a teraz gdy mamy prysznic to kupilismy taka okragla miske i wsawiam ja pod prysznic i synek w niej siedzi. juz powoli troche ma ciasno ale przeciez kapiel nie trwa dlugo a narazie pod prysznicem sie boi

Gość gość
My używamy prysznica albo wanienki Ikeowskiej- jest wygodna- szeroka i głęboka. Ale jeśli nie macie wanienki to kupcie jakąs głębszą miskę. Do tej co się dziwi, ze dziecko boi się prysznica- dzieciaki mają różne lęki i fobie. Jeszcze nie raz się przekonasz. Czasem nawet te, które jakiejs rzeczy się nie bały nagle zaczynają odczuwać przed nią lęk. Opiekowałam się kiedyś chłopcem, który bał się deszczu. Okazało się, ze jak miał 1,5 roku to tatuś zabrał go do myjni samochodowej. Dziecko bardzo się przestraszyło. Od tamtej pory zaczęło właśnie bać się deszczu. Znasz jakies dziecko, które boi się deszczu? Pewnie nie. A jak widać są takie dzieci. Więc nie dziw się, ze dziecko autorki boi się prysznica bo to tylko dziecko i ma do tego prawo. Oczywiście trzeba je z tym prysznicem powoli oswajać ale wystraszonego dziecka na siłę nie powinno się jego fobia traktować.

Gość gość
ale jak boi się prysznica.. Masz ten prysznic ruchomy? No to normalnie.. niech siedzi sobie w tej misce, czy co tam ma.. a Ty odkręć wodę w prysznicu i daj mu słuchawkę. Niech się pobawi. Przecież nie musisz odkręcać, żeby mocno leciało. Jak dziecko w tym wieku może bać się wody lecącej z prysznica. To co? Na prawdę nie widziało wody z prysznica?

Gość gość
Wlasnie ze ona boi się tej słuchawki, a prysznic jest owszem ruchomy ale boi sie lana wody z tej słuchawki. Dziękuje za rady, poszukam tej wielkiej miski

Gość gość
Sa dla dzieci specjalne gumowe brodziki rozporowe, ktore wstawiasz pod prysznic.

Gość gość
Może kup mu jakiś fajny żel pod prysznic, śmieszną myjkę i nie lej wody mocnym strumieniem pod prysznicem, tylko delikatnym.

Gość gość
Rodzice brata mojego męża (bogaci ludzie) kąpali syna w zlewie :-D

Gość gość
a nie byli to rodzice Twojego męża również ;)? !

Gość gość
Weź jakieś zabawki, które nadają się do wody, jakiś jego ulubiony samochód czy klocki. Powiedz, że trzeba umyć itp. Do brodzika wstaw miskę. Małego postaw obok brodzika (normalnie w ciągu dnia na początek) i powiedz, że będziecie myć zabawki. Puść trochę wody ze słuchawki, niech on polewa zabawki itp. Skoro boi się tej wody (pytanie skąd mu się to wzięło), to musisz oswajać powoli i w zabawie.

Gość gość
ja mam taką dużą miskę i w tym kąpie młodego ,na początku pod prysznicem był kąpany ale to bez sensu,a tak naleję wody do miski i już :)

Gość gość
jezu ty któryś tam gościu już nie przesadzaj,że jak 2 letnie dziecko boi się prysznica to coś nie tak :o chyba z tobą coś nie tak,skoro takie bzdety piszesz :o :o :o to normalna rzecz.