Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka 91

początek 7 tyg i nie było na usg widać bicia serduszka. strasznie się martwię.

Polecane posty

Gość Anka 91

Witajcie. Jestem w 6 tyg i 1 dzień w ciąży. Byłam dzisiaj na usg jest zarodek ale lekarz nie zobaczył tętna. Bardzo się martwię. Do tego mam częste bóle brzucha dostałam luteine i nospe. Pomóżcie mi bo bardzo się martwię. Kolejna wizyta za tydzień 25 będzie to 7 tydz i 2 dzień ciąży.

Gość gość
Przygotuj się że może być różnie. Ale też spokojnie, może poszłaś zwyczajnie za wcześnie i jeszcze nie widać bicia serca. Także spokojnie!

Gość gość
Mialas owu potwierdzona monitoringiem?

Gość gość
Droga Aniu, na dwoj***abka wróżyła. Po co tak wcześnie biegłaś na USG? Trzeba było poczekać przynajmniej do końca 8 tygodnia, chociaż poronienia w pierwszym trymestrze i tak sa częste. Wiele kobiet nawet nie wie, że było w ciąży. Teraz pozostaje być dobrej myśli i liczyć na 50% pozytywnego toku wydarzeń.

Gość gość
A co mówił Ci lekarz?

Gość Anka 91
Nie nie miałam monitorowanej owu. Lekarz powiedział ze to przełom między 6 a 7 tyg wiec faktycznie może nie widać jeszcze serduszka. No ale to moja pierwsza ciąża, której bardzo pragnęłam i bardzo bardzo się martwię.

Gość gość
nie martw się na zapas , czasami tak bywa , że widać dzidziusia (zarodek) , a serducha jeszcze nie słychać . Nie martw się , a jeżeli masz wątpliwości to spróbuj jeszcze raz zrobić badania , tylko prywatnie . Lekarze za kasę są bardziej rozmowni , głowa do góry :-)

Gość gość
Może owulację się przesunęła i jest za wcześnie, albo sprzęt słaby

Gość Anka 91
Właśnie 25 idę do innego lekarza prywatnie.

Gość gość
"dzidziusia" - ile masz lat? gimbaza tu zawitała?

Gość gość
ja miałam wczoraj wizyte 6tydz5 dzień i serduszko biło cudowanie. nie martw sie na następnej wizycie napewno będzie już wszystko w porządku

Gość Anka 91
Co do sprzętu to właśnie jest już stary przynajmniej na moje oko. A wy kiedy uslyszalyscie serduszko dzidziusia? Jeśli byliście w ciąży oczywiscie

Gość gość
A w 7 tyg już ma bić serce??? Mi nikt żadnego serca wtedy nie pokazywał tylko lekarz powiedział, że jest pęcherzyk z zarodkiem i już. Moim zdaniem to za wcześnie!

Gość Anka 91
7 tydz to jest okres w którym zaczyna bić w sumie to już w 6 niektóre słyszą z tego co słyszałam.

Gość gość
Autorko moim zdaniem tak jak juz mnie ktos uprzedzil, skoro nie mialas monitorowanej owu, to nie wiesz kiedy ona byla, moze byc to bardzo mloda ciaza i widac tylko zarodek. A lekarz tak ustalil wiek ciazy bo sie liczy ciaze od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i na tej podstawie wyznacza termin porodu. Potem na którymś tam usg lekarz na podstawie wymiarów dziecka poda Ci drugi prawdopodobny termin porodu i ten bedzie blizszy prawdy. Nie masz co się martwić. Dla swietego spokoju mozesz sobie zrobic badanie z krwi beta hcg i to Ci wykaze troche dokladniej w którym jestes tc. Głowa do gory :) Jakby kazda ciaza byla wadliwa to populacja by się nie zwiekszala :)

Gość gość
5tydzien 4dzien i bijace serduszko

Gość gość
Dobrze, że mnie nikt tak nie schizował, poważnie mówię! Ja pierwszy raz miałam pokazane serce w 11tc. A w 5 jak byłam to był pusty pęcherzyk jeszcze.

Gość Anka 91
No cóż pozostaje mi czekać do przyszłego piątku. Pozdrawiam i dziękuję