Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród a astma

Polecane posty

Gość gość

Od lat borykam się z astmą a teraz zastanawiam się czy może być wskazaniem do cesarki?

Gość gość
Pewnie zależy od nasilenia i tego w jakich sytuacjach masz ataki. Ja mam astme od 16r.ż i ataki po wysiłku fizycznym podczas upałów stresu.. Jednak nie było to przeciwskazaniem do cc

Gość gość
# do porodu sn nie cc- jednak cesarkę i tak miałam z powodu braku postępu porodu.

Gość gość
czyli to zależy jak będzie się moja astma zachowywać. Wsumie to z porodem na dwoj***abka wróżyła. A nasilające się objawy mam tak mniej więcej od kwietnia do września jak wszystko dookoła kwitnia na to przede wszystkim reaguje i troche na kurz.

Gość gabii8988
Z tego co piszesz nie masz astmy /czynnościowej/ a wziewną, która wynika z uczulenia na pyłki trawy i takie tam, wiec chyba to nie jest przeciwskazaniem do porodu naturalnego

Gość gość
a to są jeszcze rodzaje astmy ja myslałam że astma to astma dzięki za wyjaśnienie :)

Gość wifigdańsk
ja mialam astmę,rodizłam sn,zgłosiłam wczesniej to lekarzowi i powiedział,zebym wzieła swoje leki ze sobą i wrazie czego nawte podczas porodu moge przyjmowac moje leki.i faktycznie wziełam sobie moje leki ale tak wlasciwie wrazie czego bo nie mialam dusznosci,ale balam się ze jak mnie złapią to np moge "umierac z bólu" to jzu wole wziac wczesniej,zeby się nie udusić. potem zobaczyłam, na zdjeciach ktore zrobila mi położna tuz po porodzie ze mialam podany dodatkowo tlen,czego nie pamietam zeby mi podawali,znaczy taką rurkę z tlenem. ale i tak najlepiej zapytaj swojego lekarza:)

Gość gość
Ja również choruję na astmę, staje się lżejsza tylko zimą kiedy nic nie pyli (chociaż to też zależy od pogody bo przy silnych mrozach również się nasila) i w razie czego będę miała "papier" od pulmonologa ale i tak prawdopodobnie będzie to poród sn (teraz jestem w 20tc).

Gość karolina1987ss
Dobre mam zdanie o inhalacji zwłaszcza w przypadku przeziębień. Przy jakiś ostrzejszych stanach nie stosowałam takiego leczenia jeszcze. Aparat w domu mamy już jakiś czas i jest to model Alergia Stop. Polska firma, dali nam dwa lata gwarancji, w zestawie są maseczki, filtry, niczego nie brakuje, żeby można było od zaraz rozpocząć inhalację. Oczywiście poza lekiem, który już trzeba sobie samemu kupić.