Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku rozmawiałyście s synem czy córką o seksie

Polecane posty

Gość gość

Czy z 7-dmiolatkami za wcześnie?

Gość Chyba chciałas powiedzieć że
za późno :O Z dzieckiem powinno sie na temat seksu rozmawiać od początku, naturalnie, gdy zaczyna zadawać pytania, dostosowując wiedze do poziomu dziecka. Początkowo to są pytania dotyczące rozmnażania. Z czasem, gdy dziecko nabiera do rodzica zaufania, wytwarza się więź, przyjaźń między rodzicem a dzieckiem, pytania zaczynają być coraz śmielsze. Twoje dziecko o nic nie pyta?

Gość gość
Bardziej o rozmnażaniu niż o seksie czytamy co jakiś czas książki od czasu gdy starsza córka miała 2 lata i miała na świat przyjść jej siostra. Temat co jakiś czas powraca przy okazji narodzin dzieci w rodzinie. Starsza w tym roku kończy 7 lat i seks jej nie interesuje, tylko kwestie bardziej związane z urodzeniem się dziecka. O seksie wystarczą jej dosłownie 2 zdania.

Gość gość
Nie pyta o seks, chyba że masz na myśli skąd się biorą dzieci kiedy była młodsza - to mówiliśmy że z miłości rodziców i z brzuszka. Ma encyklopedię o płciowości dostosowaną do wieku, Wstrząsające są dla mnie doniesienia o nastoletnich ciążach i nie śpieszy mi się do zostania babcią - bardziej chodzi mi o to, jak wbić dziecku do głowy, żeby nie dało się namówić na seks przed osiągnięciem pewnego wieku, jak wyrobić w niej postawę odmawiania współżycia jednocześnie nie strasząc jej nieudnaymi związkami z chłopcami.

Gość gość
Wystarczy, że wychowasz ją na odpowiedzialną kobietę. Dziewczyna, która myśli poważnie o swojej przyszłości nie przekreśli sobie życia jednym stosunkiem, z którego mogą być dzieci.

Gość gość
Wychować na odpowiednia kobietę - czyli jak? Jak uchronić ją przed burzą hormonalną i presją grupy rówieśniczej?