Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ruchy dziecka w 24 tc

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny! Jestem w 24 tc. Dzis od rana nie czuje dziecka. Wczoraj bylo okej i przedwczoraj też. Do tej pory zdarzaly mi sie takie jedno, dwudniowe przerwy. Ale wyobraźnia działa... a ja się martwię. Różnie lekarze mówią kiedy ruchy maja być regularne.Jedni ze od 25 tc inni że od 28.... Dodam ze zachodzac w ciążę nalezalam do kobiet o podwyzszinej wadze. No i mam łożysko z przodu. Ciążą to ma byc czas radości a ja się ciągle martwię :-(

Gość gość
Ja na tym etapie to jeszcze tak nieregularnie odczuwałam ruchy dziecka, pamiętam w 24 tc były wigilia i cały dzień nie czułam, dopiero wieczorem jak się spokojnie położyłam i wyciszyłam. Łożysko na ścianie tylnej. Jeśli jednak coś Cię martwi to jedź do szpital na ktg

Gość gość
lepiej udaj sie do lekarza, po co masz sie martwic. ja jestem w 22 tyg i codziennie czuje moje dziecko, zawsze rano i wieczorem jak ide spac i w dzien jak siedze, niby osoby z wieksza waga pozniej odczuwaja ruchy(wina tluszczu) ale mysle,ze powinnas to sprawdzic.

Gość gość
ja tez mam lozysko na przedniej scianie i musisz byc przygotowana na to, ze ruchy bedziesz odczuwała dużo słabiej... ja odetchnęłam dopiero po 32tc, kiedy dziecko jest na tyle duże, że widać je nawet jak sie wypina i przekreca.... a do tego czasu, niestety musisz uzbroic sie w cierpliwosc i czesto sie wyciszac lezac i wsluchiwac w siebie... ale nie martw sie, tez mialam takie ataki paniki, ze cos jest nietak, bo moj maly potrafil nie ruszac sie nawet 1,5 dnia.. wtedy dawalam sobie jeszcze 2 godziny, zeby zaczal kopac i mialam jechac do szpitala... ani razu tam nie pojechalam, bo maly zawsze po moim wyciszeniu sie zaczynal sie wiercic :)

Gość gość
no ja w tym tyg ciazy to tez mialam ruchy neregularne tez czasami sie martwilam, zjedz cos slodkiego, poloz sie na lewym boku odpocznij z 20 minut i moze zareaguje na takie sposoby;-) moje reagowalo i zobaczysz czy sie rusza, albo ostatecznie poswiec mu latarka na brzuch i wtedy moze zoabaczy swiatelko i tez zareaguje;-) i moze sie uspokoisz a jak nic nie zadziaala to pojedziesz do lekarza, ale bez paniki czasami dziecko po prostu spi;-)

Gość gość
Hej:-) tez jestem w 24tc i mam lozysko przodujace, tak jak pisaly dziewczyny,na tym etapie sa one bardzo nieregularne. U mnie jest tak,ze sa dni kiedy czuje je i rano,i pi poludniu,wieczorem i w nocy,wtedy najczesciej lapie czkawke,a sa i takie jak np wczoraj,ze musialam sie polozyc i dokladnie wsluchac w cialo bo do wieczora nic sie nie dzialo,dopiero w nocy dal popis:-) tak ze spokojnie,poczekaj do wieczora,na pewno bedzie dobrze.

Gość gość
No ja to już w ogóle miałam przekichane, nie dość że łożysko na przedniej ścianie, to jeszcze masywne wielowodzie. Zjedz coś słodkiego i jakby nie było ruchów to jedź do szpitala. Ale pewnie wszystko ok, a dziecko śpi ;)

Gość gość
Dziekuje za pocieszenie :-) moj maluch czesto reaguje po zjedzeniu jabłka:-) kolo 13. Poczulam dwa slabsze ruchy. Mam nadzieje ze sie obudzi. Może faktycznie ma leniwy dzień...

Gość gość
jestem w 23tc, to moja druga ciaza, czuje ruchy od 17tc a pare dni temu m oj maly w ogole sie nie ruszal, wpadlam w panike, po calym dniu wieczorem podskakiwal. \wszystko ok tez mam lozysko na scianie przedniej. ale moj gin twierdzi, ze to nie jest prawda, ze czuje sie slabsze ruchy