Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Franek_Kimono

To coś mnie niszczy.. LZS ? AZS ? co to za choroba?

Polecane posty

Gość Franek_Kimono

Temat który chce poruszyć jak zdążyłem się zorientować poruszany był kilka razy , każdy wypisuje mnóstwo kremów , maści , leków , sterydów etc. ja sam stosowałem wiele i nie przynosiło to owocnych skutków a mianowicie od 5-6 lat mam problem ze skóry na początku nie stanowiło to dla mnie problemu ponieważ czerwone piękące i swędzące plamy pojawiały się sporadycznie i to w okresie zimy , natomiast z czasem problem zaczął się nasilać coraz częściej przy wysiłku fizycznym , zdenerwowaniu czy też zmianie temperatur na czole oraz klatce piersiowej (tam sporadycznie) pojawiały się czerwone plamki o nieregularnych kształtach , wiem że wielu pewnie to zbagatelizuje ale trudno znieść wzrok ludzi którzy patrzą na Ciebie jak na jakieś ufo , aby dowiedzieć się co mi jest i jak to leczyć przeszukałem cały internet i doszedłem do wniosku że jest to Atopowe zapalenie skóry lub też trądzik różany , jednak po przeczytaniu wielu postów stwierdziłem że może być to Łojotokowe zapalenie skóry , dodam że łupież czasem pojawiał mi się jednak nie miałem z tym większego problemu. Z leków które brałem to : tabletki Aerius (zapisane przez dermatologa) , EctoSkinP7 , Cetaphhil MD , Emolium krem specjalny , Travocort (steryd zapisany przez dermatologa) , tonik Pharmaceris A. Wizyty u dermatologa też nie dały za wiele , stwierdziła że ważna jest dieta (od dłuższego czasu unikam mleka bo wiem że uczula ale co jeszcze? ) wiadomo ostre potrawy , słodycze tylko jak wyeliminować cukier skoro jest praktycznie we wszystkim ? Ostatnio byłem w aptece u zaufanego farmaceuty pokazałem mu co wcześniej stosowałem i ogólnie opisałem swój problem powiedział mi żebym spróbował toniku z serii Pharmaceris T oraz tabletek Normatabs (suplement diety) stosuję to od tygodnia i jak na razie zauważyłem tylko że na twarzy wysypało mi się więcej pryszczy ale może to ma jakoś wyjść teraz ? Nie wiem sam już co stosować jakie leki , jaka dieta. Chce znalezc złoty środek na to cholerstwo zanim wpadne w jakaś depresje a nie chce marnować czasu (mam 20lat) na zadręczanie się i pilnowanie czy za chwile nie wyskoczą mi jakieś czerwone plamy na twarzy.

Gość Franek_Kimono
Dodam jeszcze że na głowe stosuję szampon Emolium przeznaczony dla dzieci i niemowląt