Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomek2490

Dziewczyna chce odemnie pieniędzy. Co robić?

Polecane posty

Gość tomek2490

opowiem wam moją historie. poznałem dziewczyne przez internet. Z racji tego że jestem kierowcą i wyjeżdżam na 4tygonie za granice. Przed wyjazdem zacząłem pisać z pewną dziewczyną. rozmawiało nam sie fajnie. Po powrocie z trasy spotkałem się z nią. Pojechalismy do kina potem wypilismy kawke, porozmawialismy i odwiozłem ją do domu. Następnie rozmaialismy jeszcze przez telefon i poszlismy spać. Było fanie. Nastepnie spotkałem sie z nią jeszcze może ze 4 razy. Przespalismy sie ze sobą 2 razy i rozstalismy. to ja zakończyłem to wszystko po prostu czułem że to nie ta jedyna. Po jakis dwóch tygodniach będąc w trasie dostałem sms-a że okres jej sie spóźnia i że zrobiła test i jest w ciąży. Pierwsz moja mysl o tym wszystkim była taka że rodzice będą naciskali na slub (dodam że mam 23 lata). Tak jednak nie było. Z początku ustaliłem z tą oto dziewczyną że spróbujemy być razem ale niestety nie dałem rady. Powiedziałem że nie moge z nią być na siłe, że nie dam tak rady nawet dla dobra dziecka. Powiedziałem że jeżeli cos będzie nie tak z ciążą to żeby dawała mi znać co sie dzieje oraz że jeżeli potrzebuje pieniądze to niech powie. No i na początku było ok. Oczywiscie ona co jakis czas przypominała mi o tym że to przezemnie dziecko nie będzie miało rodziny i że w szkole może być wytykane palcami (oboje mieszkamy na wsi). Powiedziałem jej że jeżeli będzie potrzebowała pomocy to niech poprostu powie. Wszystko zaczęło sie jako tako układać aż tu pewnego dnia dostałem telefon od rodziców że przyszło pismo z sądu które musze odebrać osobiscie. W pismie było napisane że dziewczyna chce odemnie 5000zł(taką kwote obliczyła) bo twierdziła że ciąża jest zagrożona i że ona sie uczy i nie ma kiedy znalesc pracy. Pieniądze potrzebuje na lekarza bo z racji tego że ciąża jest zagrożona musi chodzić prywatnie do lekarza i oczywiscie płacić za wizyty, że musi kupić ubrania ciążowe, że musi sie lepiej odrzywiać itd. Czy ktos był może w podobnej sytuacji? Czy jest sens walczyć z nią teraz w sądzie o te pieniądze? Czy znajdzie sie jakis mądry doradca? Dodam jeszcze że po przeczytaniu tego pisma powiedziałem że na dziecko będę płacił ale ona za taką zagrywke z sądem to może isc do pracy bo na nią nie będę płacił. Kiedy oferowałem pomoc to nie chciała a teraz mnie będzie po sądach ciągać.

Gość gość
Po pierwsze skąd pewność, ze to twoje dziecko? Najpierw ustal ten fakt. Po drugie, ty wykazales mnóstwo dobrej woli, nie daj się szantażować. Wypomina nie ci, ze dziecko nie będzie miało ojca jest idiotyczne, bo ojca ma i to dobrego, tylko nie jest on z jego matką. Mogła się zabezpieczyć.

No ale jak jest w ciązy jak ustali ze to jego czy nie .Dziecko musi miec odpowiedni wiek by dna zrobić ?

Gość gość
Mądra dziewczyna

Gość gość
No wiec na razie nie ma podstaw do twierdzenia, ze jego.

Również nie ma podstaw stwierdzić że nie jego jest to dziecko .Zaraz nie bardzo rozumiem Ty z sadu dostaleś pismo tak tzn ze jakas sprawa musiała być ale bez ciebie dlaczego ? Moze od prawnika dostałeś pismo nie z sadu .Na jakiej podstawie sąd swierdził ze masz jej płacić ?

2 razy się spotkali i już seks. łapanie na ciążę jest coraz powszechniejsze. myślcie, faceci!!!!

Gość Stary lis
Na drugim spotkaniu sex bez gumy? Albo prowo albo chciała cię wrobić. Przebadaj się na hiv itp.

Gość gość
To są koszty utrzymania w ciąży i wyprawki. Zapłacić będzie musiał, a jeżeli testy DNA wykażą, że to nie jego dziecko, to będzie mógł wystąpić o ich zwrot. Ludzie myślcie nim pójdziecie z kimś obcym do lóżka.

Gość gość
"2014-04-19 01:56:00 [zgłoś do usunięcia] nouvelle95 2 razy się spotkali i już seks. " Żałosne a potem Co mam robić ? MYSLEĆ Myślenie nie boli

ja też byłam w ciąży zagrożonej i chodziłam na fundusz do tego nie trzeba prywatnego lekarza ta dziewczyna jest chora .poprostu chce wyciągnąć kasę ustal ojcostwo do tego czasu nie masz obowiązku niczego płacić.

Gość gość
duze prawdopodobienstwo ,ze zlapala frajera .

Gość gość
Oczywiscie, że ma obowiązek jeżeli sad tak ustali. Nie pisz chłopakowi bzdur, bo tylko komornika mu na głowę ściągniesz.

Gość Malwinaaaaa
Dla mnie to chore , facet dostaje pismo z sadu że ma cos płacić na nienarodzone dziecko , pytam sie na jakiej podstawie ?Dlaczego nie był na sprawie ?kurcze a swiadkowie ? że faktycznie sie z nia spotykał itp .Kurcze to ja może franka z pod 13 tak wkopię :P he he he , człowieku idz do prawnika bo ta sytuacja jakas chora jest !!!!

Gość gość
trzy- alimenty sa na dziecko, jak sie urodzi, a nie na przyszla matke, bo jest nieogarnieta zyciowo doczytaj KRiO jak masz problem - wyjasnie znacz kogos kto wrocil do pracy dzien po porodzie zostawiajac dziecko obcym?

Gość gość
na siłę być nie możesz, laska ci nie odpowiada, spotkaliście się wszystkiego z 4-5 razy, ale przelecieć ją dwa razy to dałeś radę. k****, jakie ch*jki marn teraz z tych chłopaczków. dzięki Bogu, że mam 30stkę i z******tego faceta z jakimiś zasadami, a nie takiego *****cza. bleee

Gość KARATEKA 23 LATAAAA
Nie wiesz co robić?:o zapiertol jej z karateki w brzuch aż wysra trupka i po kłopocie:)

Gość gość
To Ty poczytaj kro o utrzymaniu w ciąży prawniku od siedmiu boleści.

Gość KARATEKA 23 LATAAAA
a skąd on ma wiedzieć czy to jego dziecko debilu jeden z drugim????:o jak sie urodzi i okaze sie ze jest jego to bedzie płacił....póki co nie ma takiego obowiązku debile:o

Gość gość
wez nam wklej tutaj zdjecie choc by komórką zrobione tego zdjecia , bo cos mi sie wydaje , ze ona sobie spreparowała taki dokumnet nie mozesz płacic jakis 5000 zł za nienarodzone dziecko , opieka w polsce medyczna jest za darmo ! a ona jak chce chodzic prywatnie to jej problem i musi na to znalesc wlasne pieniadze , zaden sąd nie zmusi cie bys sie na to godził , dwa ciaza zagrozona > a kto tak powiedział ? lekarz ? oni sie mylą ! udaj sie z nią do wlasnego lekarza nich ja i ten przebada czy faktycznie jest zagrozona , nie zgodzi sie ? jej problem ! nie daj sie wrobic w jakies machloje smierdzacego lenia kobiety , ciąża to nie jest choroba ! a jak chce pogrywać też zachoruj :) dogadaj sie z pracodawcą - jest wiele sposobów , z lekarzami sie dogadaj by ci chorobe wymyslili chłopie jak sie chce psa uderzyć kij sie zawsze znajdzie , ze mną by nie wygrała ! :)

Gość KARATEKA 23 LATAAAA
mówię ci:D jeden strzał z karata w bebech i masz święty spokój:D

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] KARATEKA 23 LATAAAA a skąd on ma wiedzieć czy to jego dziecko debilu jeden z drugim????pechowiec.gif jak sie urodzi i okaze sie ze jest jego to bedzie płacił....póki co nie ma takiego obowiązku debilepechowiec.gif x niestety nie masz racji - wiec nie wyzywaj kogos debilami jak sam nim jestes , to kobieta wskazuje ojca a to ty musisz udowodnic ze nim nie jest , takie jest prawo :) niestety

Gość gość
KARATEKA 23 LATAAAA Nie wiesz co robić?pechowiec.gif zapiertol jej z karateki w brzuch aż wysra trupka i po kłopocieusmiech.gif x oto i wypowiedz wlasnie DEBILA i pójdzie siedziec , albo w zawiasach za pobicie z skutkiem smiertelnym jezeli ciaza jest faktyczna i ulegnie przez to pobicie smierci

Gość KARATEKA 23 LATAAAA
to ONA debilu ma udowodnić ze ON ją pobił:)

Gość Malwinaaaaa
Ty wez sie puknij z tym uderzeniem w bebech a co to wina tego dziecka ze głupich rodziców ma ?

Gość gość
zgłos na Policje g******* z e cie ta dziewczyna zg****iła , w prawdzie jest pózno , ale to nic ! musi sie rozpoczac sledztwo co oddali inne sprawy , nie tylko facet moze zg****ic kobiete , kobieta faceta tak samo . Dobrze pomysl !! nie wzne , ze mineło tyle czasu - po prostu teraz sie na to odwazyłeś wczesniej było ci wstyd , ale ze sie okazało ze gwatł zaskutkował ciazą nie masz wyboru

Gość gość
nie debilu , to on bedzie musiał udowodnic ze jej nie pobił , idż pierdoło spać bo takie fleki sadzisz zes faktycznie debilem