Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zarobki nauczycieli w Polsce jak mamy dobrze uczyć skoro zarabiamy grosze

Polecane posty

Gość gość

Po 4 latach cieżkiej pracy zarabiam 2200 zł netto. Żalosne, gdy pomysle o ciezkich 5letnich studiach i jeszcze ciezszej pracy z niewychowanymi dziecmi

Gość gość
na wasz poziom to i tak za duże zarobki :O mam 3 koleżanki po pedagogice - jedna analfabetka, ortografii nie zna, jedyna książka jaką w ciągu ostatnich 4 lat przeczytała to 50 twarzy Greya :D druga rozkłada nogi przed każdym po imprezie w klubie, trzecia skończyła również studia w trybie zaocznym, sfrustrowana koło 40 lat, widać,że nie cierpi ludzi, naprawdę nie chciałabym aby moje dziecko trafiło na taką nauczycielkę, na szczęście uczą w państwowych, a mnie stać na prywatną gdzie zarobki są adekwatne do poziomu nauczycieli

Gość gość
Wybierajac zawod kazdy wie ile po studiach moze zarobic i jak bedzie wygladala jego praca. Jezeli nie, to spowrotem do szkoly i poinformowac sie dokladnie przed decyzja. Zaleznie od tego wybrac studia. Jezeli stac mnie umyslowo np. na studia techniczne, po ktorych zarabia sie dobrze - to odpowiednio zadecydowac. Jezeli nie, to uczyc sie zawodu - np. kierowcy zarabiaja niezle. Jezeli to tez nie, to cieszyc sie ze jako mizerny nauczyciel dostaje w ogole pieniadze. Nie ma o co biadolic.

Gość gość
Haha wasze zarobki są takie na jakie zasługujecie :D Jeździcie starym fiatem i marzy wam się nie wiadomo kto :D

Gość gość
To się zwolnij i zrób miejsce bardziej wykształconym i zmotywowanym.

Gość gość
W ogóle ja uważam postulat o wysokich zarobkach nauczycieli za słuszny, ale widząc jak wygląda polska szkoła i system edukacji to lepiej niech zostanie jak jest. Zmiany powinny iść wielopoziomowo. Wyobraźmy sobie, że na mocy jakiejś ustawy od dzisiaj nauczyciel zarabia 100000 zł. Efekt: stanowiska obsadzone przez pociotków i przyjaciół wójta, którzy żyją na swojej synekurze, poziom szkolnictwa pozostaje na tak dennym poziomie jak jest, a jest ono o wiele droższe.

Gość gość
jak wam tak zle to wyp**dzajcie harowac fizycznie w budowlance 12g dziennie za 1200 na miesiac j/e/b/a/n/a pseudointeligencja

No tak, ale inni zarbiają jeszcze mniej :) a wasze studia nie są takie znowu ciężkie :) skoro wy nie macie mmotywacji to wszyscy którzy zarabiają najniższą krajową powinni w ogóle położyć sie i mieć gdzieś, żeby was obsługiwać np w markecie albo gdziekolwiek...niby z jakiej racji ktoś ma porządnie wykonywać swoją robotę za grosze?

Gość gość
ja uważam że zarabiacie za dużo a te ostatnie podwyżki od Tuska to skandal w biały dzień

Gość gość
waszę studia to kpina po prostu - mam koleżanki na pedagogice a biorąc pod uwagę poziom umiejętności uczenia : to (jestem na studiach ) spotkałam w życiu 3 dobrych nauczycieli jak dla was za dużo

Gość gość
2200 nie kokosy, ale w porównaniu do pensji adiunkta 2400 to całkiem sporo :-)

Gość gość
"niewychowane dziecii" jak sie nie nadajesz to spadaj