Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motycja

moja siostra bije dzieci

Polecane posty

Gość motycja

Nie wiem jak z nią rozmawiać. Ostatnio zostawiła mi młodszego(4 lata) pod opieka. Wieczorem musiałam go wykompać i zobaczyłam sine ślady po pasku na pośladkach. Doskonale wiem, że to po pasku bo nie raz sama dostałam. pytam małego kto mu to zrobił, a on, że to kara od mamy. Okazało się że siostra często ich bije. Rozmawiałam z nią, ale ona nie widzi w tym nic złego. Czuję się bezradna, a szkoda mi tych chłopców. Często sięnimi zajmuję i to na prawdę grzeczne i posłuszne dzieci.

Gość gość
a wystawiają tyłki do bicia same

Gość gość
Nie twoje dzieci, to się nie wtrącaj. Tyłek to nie szklanka, nie pęknie. Przynajmniej gówniarz będzie wiedział że są jakieś granice, jak go dupsko zaboli.

Gość motycja
Też byś wystawiał tyłek do bicia ze strachu przed ojcem albo matką. Nie potrafię się nie wtrącać. Nie mogę patrzeć na krzywdę tych dzieci. Coś muszę zrobić.

Gość gość
za darmo nie dostali.

Gość gość
zawiadom odpowiednie sluzby, to jest straszna kara dla dziecka, co 4 letnie dziecko moze zawinic zeby pasem go bic do sinosci? ogranijcie sie ludzie... ja bylam bita, nie pasem ale reka i chociaz jestem dorosla i mam swoje dziecko do dzis placze po nocach jak mi sie przypomni co mi robili..

Gość gość
to jest slabosc rodzica.. rodzic nie umie sobie radzic w inny sposob wiec bije dziecko. Jest to straszne. Tlumaczenie, systematycznosc, konsekwentnosc, rutyna, rozmowa - to klucz do sukcesu, nie bicie.. dla dziecka to straszne upokorzenie, ponizenie... agresja rodzi agresje nic innego.

Gość motycja
Może za darmo nie dostali, ale są jescze inne kary poza biciem. Nie mogę iść z tym na policję, to moja siostra. Muszę wymyślić coś innego.

Gość gość
twoja siostra jest psychopatka, to jest straszne. co zrobilo to 4 letnie dziecko? krzyczalo, nie chcialo pozbierac zabawek? Boze az mi sie plakac chce... jej powinni odebrac prawa rodzicielskie, serio.

Gość gość
zawiadom policje nie jej odbiora te dzieci, one powinny miec szanse na normalne, spokojne zycie. Prosze zrob to dla nich, nie patrz na ich krzywde. Bicie dziecka to najgorsze co moze byc zaraz po g****ie. Bicie to gwalcenie psychiki, dziecko nigdy nie bedzie takie samo. Ona nigdy nie powinna miec dzieci.

Gość gość
bicie jest nielegalne. to dziecko nigdy nie zapomni co mu mama robila. jak dorosnie to bedzie miec zal do ciebie ze nic z tym nie zrobilas chociaz wiedzialas. ja mam zal do babci ze mnie nie uratowala przed matka ktora sie na mnie znecala. dla dziecka to jest horror, patologia. straszne.. biedne dzieci. takie osoby powinny miec wycinane macice na starcie.

Gość gość
Ona sie nad nimi zneca. A robi to bo sama jest slaba. Nie radzi sobie jako matka, NIE POWINNA NIA BYC NAZYWANA. Pokaz jej ten temat albo powiedz ze jak jeszcze raz ich dotknie to pojdziesz na policje.

Gość motycja
Tamto lanie mały dostał za zachowanie w sklepie, tak mi powiedział. Nie mogę tego zgłosić. Nie rozumiecie że to jest moja siostra? Jestem w na prawdę ciężkiej sytuacji. Nic nie zrobię to ona dalej bęzie ich biła, a jak to zgłoszę to narobię jej problemów.

Gość gość
no i co ze twoja siostra? nie rozumiesz, ze zostawiajac to przyczyniasz sie do ich bicia? powiedz jej, ze albo przestanie albo idziesz na policje!! jakby jej maz ich g****il tez bys nie zglosila bo rodzina? powiem ci ze bicie od gwalcenia sie duzo nie rozni.. mowie ci to z psychologicznego punktu widzenia, dziecko bedzie skrzywdzone cale zycie.

Gość gość
Samotnie je wychowuje? Może porozmawiaj ze szwagrem, może on jakoś wpłynie na siostrę. A jeżeli nie on to może rodzice? Nie możesz tak zostawić, dzieci nie mogą być bite! Ja obcego od razu zgłosiłabym na policję, ale siostra ... nie umiem sobie wyobrazić co zrobiłabym, bo moja siostra jest z kolei nadopiekuńcza i swoją córkę nadmiernie chroni i nie da o niej złego słowa powiedzieć. Na pewno jednak nie pozwoliłabym bić dzieci.

Gość motycja
Właśnie w tym problem, że sama ich wychowuje. Rodzice nas bili, więc raczej nie będą przeciwni takim karom. Rozmowy z siostrą nic nie dają. Siostra zawsze gdy zostawia u mnie chłopców, mówi nawet przy nich że jak będą niegrzeczni to mogę ich bić. To jest stgraszne. Widzę wtedy że oni się bardzo boją.

Gość gość
Sa inne kary...chociazby np JEZYK ,ale nie bicie...powiedz swojej siostrze ,ze jak to sie powtorzy to ty zglosisz te sprawe np do GOPSu czy MOPSu .babacia 56

Gość gość
zacznij od szczerej rozmowy z siostrom, zapytaj sie jej czy juz nie pamieta jak to bylo jak wasi rodzice was bili, czy naprawde uwaza ze to nic takiego, sprobuj jej wytłumaczyc że są inne metody i powiedz że może zawsze liczyć na twoja pomoc że jakby co to mozesz takze porozmawiac z jej dziecmi.. Jeśli ci się ewidetnie każe nie wtrącać to zagroź jej że zgłosisz to do opieki społecznej albo na policje. Jeśli prośby i groźby nie pomogą to ja na twoim miejscu nastepnym razem jak zobaczyłabym że zlała chłopca pasem nie oddałabym jej dziecka jakby po nie przyszła. Zamknęła przed nią drzwi i powiedziała żeby spadała że nie bedziesz patrzyc jak krzywdzi dzieci i jak chce to niech dzwoni na policje tylko że wtedy pokażesz im tyłek dziecka.. Może to by jej dało do myślenia albo przynajmniej uświadomiło że nie żartujesz.

Gość gość
Bzdury opowiadacie. Ja bardzo często dostawałam mocne lanie i wyszło mi to na dobre. Przez tyłek rozum najlepiej wchodzi do głowy.

Gość gość
mnie moi rodzice nigdy nie udezyli i wyszlam na prawego czlowieka ....!babcia 56

Gość gość
moja kuzynka tez lała paskiem wszystkie trzy córki, wydawało mi sie to wtedy okropne, teraz dziewczyny sa dorosłe, wyrosły na fajne mądre dziewczyny, nie wcinaj sie jak nie Twoje dzieci

Gość motycja
Spróbuję jeszcze z nią porozmawiać. Chłopcy gdy są u mnie to mimo że wiedzą że ode mnie nie dostaną lania, to zacbowują się bardzo ładnie. Super bawią się z moim facetem i są posłuszni. Na prawdę nie widzę w ich zachowaniu powodu do tak okropnej kary jak bicie.

Gość gość
Najlepiej byłoby siostrę przekonać, że źle robi, bo straszeniem zgłoszenia na policję narobisz sobie wrogów a dzieci i tak będzie biła i tak. Jeżeli zgłosisz to nie wiem czy dla rodziny wyjdzie to całościowo na korzyść... Jednak matka dla dzieci jest najbliższa, kocha na pewno, bije bo była bita i nie widzi nic złego. Trzeba ją przekonać, że robi źle. To, że rodzice Was bili to nie znaczy, że nie mieliby nic przeciwko biciu wnuków. Może ktoś jeszcze wstawiłby się za Tobą?

Gość gość
moze rodzice beda przeciwni biciu wnukow(moi sami bili swoje dzieci ale wnukow nie pozwalaja tknac). a z siostra to chyba trzeba ostro pogadac,zeby przestalo to robic.

Gość gość
Twoja siostra wie co robi. Nie wtrącaj się. Nic im nie będzie a przynajmniej wyrosną na porządnych ludzi. Niech ich leje bo inaczej wyrosną bandyci. Kiedyś wszystkie dzieci dostawały po dupsku i społeczeństwo było o wiele lepsze.

Gość gość
może wyrosną na porządnych ludzi, ale psychikę mają zrytą od początku ;-(

Gość gość
Gadanie. Kiedyś lanie i siny tyłek były na porządku dziennym i jakoś dzieci nie wyrastały na psychopatów.

Gość gość
Gówniarz jak nie poczuje na d***e, to nie zrozumie. Przez wieki w ten sposób wychowywano dzieci i było dobrze, a teraz raptem wielka krzywda. Co to za chore czasy nastały. Lać i patrzeć czy równo puchnie!!!

Gość gość
Autorka, myślisz, że dzięki czemu te dzieci są grzeczne i posłusznie? Podpowiem, że warto porównać z tymi, które nie dostają w skórę...

Gość gość
Co ty wypisujesz? Człowieku, opanuj się. To są dzieci. Co może takiego zrobić czterolatek, żby zasłużyć na sine pręgi na pupie? Przecież to barbarzyństwo.