Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

duomox,augmentin w trzecim trymestrze

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z Was brała te antybiotyki w ciąży? U mnie ciąża przebiegała koncertowo przez 8mcy a teraz przyplatalo mi sie zapalenia zatoki szczękowej,prawdopodobnie od nosa i kataru..Z tego co wiem to antybiotyki z tej grupy amoksycylin są dozwolone w ciąży.. Do lekarza oczywiście zadzwonię i on mi powie o dawce itp.. Czy waszym dzieciom nic po tym nie bylo?Są zdrowe? Ze tez musiało mi się to przydarzyć w samą Wielkanoc!!!

Gość gość
Spokojnie możesz brać. Lepiej antybiotyk niż ropne zakażenie w organizmie, które może się dostać do malucha

Gość gość
Dzieki,właśnie wzielam pierwszą dawkę 750mg co 12godzin..jak tylko mi zejdzie ta opuchlizna przestanę brać..niby to bezpieczne i nic sie nie powinno stać..ale jestem cala w strachu..przewertowalam cała farmakologie,pisza o znikomym wplywie na płód..no i na zwierzętach nic nie wychodzi..zobaczymy..

Gość gość
duomox brałam w ciąży i wszystko ok. wogóle byłam w ciąży u 3 ginow i wszyscy mówili że jest najbezpieczniejszy i w razie konieczności prosić właśnie o to jak będzie możliwość.

Gość gość
augumentin miałam podawany dożylnie w szpitalu, gdy byłam w 34 tc na paciorkowca z grupy B

Gość gość
Nie przestawaj brac jak ci opuchlizna zejdzie bo nagle okaze sie ze zapqlenie nie do konca wyleczone i kuracje trzeba bedzie powtorzyc. Tylko tym zaszkodzidz.

Gość gość
Macie rację..wezmę zalecana ilość dni..czekam na efekt..moze jutro troche mi zejdzie..teraz jakby sie uspokoilo ale boli nadal..mniej ale zawsze..

Gość gość
Ja bralam 2 razy i jest ok. To bezpieczny lek. Pamietaj zeby nie przerywac w polowie terapii bo sobie zaszkodzisz. Nie leczone zapalenie jest o wiele bardziej szkodliwe dla dziecka niz antybiotyk!!!

Gość gość
gorszy wpływ na dziecko w ciazy i na sama ciąże ma infekcja niz antybiotyk, takze bierz spokojnie, nic Wam nie bedzie ;)

Gość gość
Wszyscy wyżej mają rację. Gorsza infekcja niż antybiotyk.

Gość gość
z zatokami nie ma zartow,bierz ile trzeba antybiotyku. btw co to znaczy,ze ciaza przebiegala "koncertowo"?pierwszy raz slysze takie okreslenie:) tz widze.

Gość wifigdańsk
ale to tak bierzesz na własną rękę bez wizyty u lekarza?

Gość gość
Też zażywałam bo w ostatnich badaniach wyszły u mnie jakieś bakterie. Dziecko jest zdrowe mimo że okazało się że jestem uczulona (do tego stopnia że przy następnym stosowaniu, lata później, krwawiłam po tym antybiotyku z dróg rodnych).

Gość gość
Koncertowo..tj bez problemów i gładko jak po maśle :-) Antybiotyk zazylam po konsultacji z lekarzami w rodzinie,z farmaceutą w rodzinie i dodatkowo z dentystą też w rodzinie,jednak że jestem nieufna z natury przekopalam sie przez literaturę medyczną na ten temat..nie brałam na ślepo..co to to to nigdy w zyciu.Dzis 4ty dzien i jest o niebo lepiej..jeszcze 3dni i koniec..

Gość gość
Lekarz mi dziś powiedział,że zrobilam bardzo dobrze biorąc Duomox i moja rodzina doradzila mi najlepiej..Amoxycylina jest pierwszym lekiem przepisywanym w ciąży i jest absolutnie bezpieczna i mam brać aż całkiem dojdę do siebie...ufff...