Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fascynują mnie języki słowiańskie

Polecane posty

Gość gość

Czy ich znajomość jest mile widziana dla pracodawców?

Gość gość
Chyba tak? Najbardziej czeski jezyk.

Gość gość
Właśnie czeski pociąga mnie najbardziej. Uwielbiam ten kraj, tamtejszą kulturę, historię, mentalność i nie ukrywam, że myślę w przyszłości o studiach bohemistycznych. Pytanie tylko, czy warto?

Gość gość
Mnie tez zawsze pociagaly Czeszki, ladne kobiety. Zastanawialem sie dlaczego z tego wlasnie kraju pochodza tak piekne kobiety?

Gość gość
To prawda, Czeszki są niezwykle urodziwe. :) Osobiście jednak interesuję się tym krajem z innych powodów. ;)

Gość gość
A dlaczego nie germanskie?

Gość szarik na 102
Podczas wojny husyckiej wybili im całą szlachtę,kraj najeżdżany wielokrotnie(ostatnio przez wietnamczyków i cyganów)mieszanie krwi... Nie jestem intelektualistą! Znam czeszki i tyle w temacie.

Gość gość
Nie znoszę niemieckiego i jemu podobnych języków. Mieszkam na Górnym Śląsku, gdzie znajomość niemca popłaca i nawet przez pewien czas próbowałam się go uczyć, ale to był koszmar i dlatego sobie darowałam. Wolę języki słowiańskie i włoski.

Gość gość
Nie potrzebnie sie zrazasz! Poczatki sa trudne. Jak w milosci. Tez kiedys nie znosilem niemieckiego, a teraz nim wladam codziennie. Lubie tez angielski i moze sprobuje kiedys jakis jezyk skandynawski.

Gość gość
Skandynawskie są teraz w cenie. Trudno jednak uczyć się języków krajów, które nas nie interesują. Jestem typem pasjonatki i muszę naprawdę czuć coś, by zacząć to zgłębiać.

Gość szaman mehehehe
Ne kecej,wykaszlaj se natooo... Czeski je pikny,laska nebeska... Jak poznasz czecha to daj pozor co by rychle ne triskal! Reszta tak samo jak u nas.

Gość gość
Dym z ogniska ci zaszkodzil chyba? :)

Gość szaman mehehehe
Jak chcę to mogę myśleć po czesku,je to heske... A teatr to "divadlo"i po co dym?