Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nightlight

Czy takie miesiaczki sa normalne?

Polecane posty

Gość nightlight

Teraz mialam dopiero druga miesiaczke i sie zastanawiam czy jeszcze sie ureguluje. Pierwszy okres byl chyba 14 marca i trwal dlugo, chyba z 8 dni... Byl malo obfity. Drugi dostalam 13 kwietnia i pierwszy dzien bylo plamienie, potem 5 dni troche mocniejsze i teraz sobota i niedziela lekkie plamienie. Zastanawiam sie czy to normalne oraz nie chce miec tak dlugich okresow, ureguluje sie to? + ile trwa moj cykl? Plamienie liczy sie do cyklu?

Gość gość
Spytaj ginekologa. Na początku miesiączki mogą być bardzo nieregularne. Po ok 3 latach powinny się bardziej uregulować

Gość gość
ja mam 8 dniowe... także nie wiem czy tak Ci nie zostanie ;)

Gość nightlight
Nie oplacaa mi sie isc do ginekologa po dwoch miesiaczkach :p Oby takie nie zostaly... A odpowie mi ktos na pytania o cykl?

Gość gość
cykl zaczyna się od 1szego dnia okresu nawet jak to mała plamka krwi :)

Gość nightlight
Ok, moze jeszcze ktos sie wypowie? ;)

Gość gość
no cykl liczy się zawsze od pierwszego dnia KRWAWIENIA, nie PLAMIENIA Twój cykl trwał 30 dni marne szanse, że sama miesiaczka będzie trwała krócej jeśli teraz trwa 7-8 dni nie wiem co więcej chcesz przeczytać?

Gość nightlight
Chcialabym sie wreszcie dowiedziec od kogos sprawdzonego jak jest naprawde. Bo jedna pisze, ze cykl liczy sie od pierwszego dnia krwawienia, a druga ze od najmniejszej plamki krwi.(plamienia) Wiec jak to jest? Oraz czy wy tez macie plemienie po okresie? U mnie ono trwalo dwa dni i przed okresem jeszcze jeden dzien. Czyli takie obfitsze krwawienie trwalo 5 dni.

Gość gość
liczy się od PIERWSZEJ KROPLI KRWI, a nie od tzw. plamienia czyli taką brudną, starą krwią jeśli masz przed @ plamienia takie jak brudzenie, to wlicza się to do starego cyklu i nie jest to prawidłowe i najczęściej sugeruje niedomogę lutealną, czyli niedobór progesteronu

Gość nightlight
Aha czyli przed okresem nie mialam plamienia tylko krew w malej ilosci. A po okresie dwa dni plamienia. Czy tak moze byc??

Gość nightlight
Aha czyli przed okresem nie mialam plamienia tylko krew w malej ilosci. A po okresie dwa dni plamienia. Czy tak moze byc??

Gość gość
tak, każdy okres rozkręca się i początkowo jest intensywny, a potem już jest słabszy przez ostatnie dni każdy prawidłowy okres zaczyna się KRWAWIENIEM i jeśli tak jest u Ciebie, to jest jak najbardziej prawidłowy