Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jezus lezy w grobie jesli nie Zmartwychwstal w Tobie

Polecane posty

Gość gość
Noooo....mój zeszły Piątek był lepszy od jesuskowego. Dla mnie nie musiał ani ginąć ani "wstać". Tym co wierzą w te banialuki, krzyżyk na drogę. :-)

Gość gość
Twoj piatek w twoim zyciu to tylko kolejny piatek lepszy lub gorszy. Piatek Jezuzsa to Wielki Piatek. Dlaczego? Dlatego, ze On ofiarowal w przebolesnej mece swoje zycie za przyjaciol swoich. Czyli za kazdego z nas bysmy mieli zycie wieczne z nim w Raju na wieki. Nie dlatego, ze zasluzylismy ale dlatego, ze Bog nas kocha. Wiec zycie z nim w przyjazni daje nam szanse na wieczna radosc i milosc. Czego chciec wiecej?

Gość gość
Podaj Mu swoja dlon. On nigdy cie nie zdradzi. Przyjacielem jest na wieki.

Gość gość
Uwazajcie na protestantow - to mąciciele. Wiecej na wątku protestantek "Jezus i piekno Bozego Slowa" Tam cala prawda o protestantach.

Gość gość
Niestety wielu bedzie zwodzicieli.

Gość gość
Niestety.

Gość gość
Niestety.

Gość Pastafarianka reaktywacjaVileś
FSM został ugotowany za nasze grzechy!

Gość gość
i kto to mowi -- nie obrażam protestantow oni sami obrażają chrześcijaństwo

Gość gość
Niestety.

Gość gość
Niestety

"Krzyż jest waszym promem do Ż/ycia W/iecznego*. Nigdy Krzyża się nie wypierajcie" O/rędzia Os/trzeżenia wtorek, 15 kwietnia 2014, godz. 20.15 Moja wielce umiłowana córko, gdy Moi umiłowani wyznawcy uroczyście obchodzą Wielki Piątek, to muszą oni pamiętać, w jaki sposób Moja Miłość rozciąga się na rasę ludzką. Ci, którzy Mnie prześladowali i zabili, byli pełni nienawiści i mieli serca z kamienia. Pomimo ich nienawiści, umarłem za nich i przecierpiałem wielką Agonię, tak aby mogli zostać o/dkupieni. Dzisiaj jednak tak wielu ludzi Mnie nienawidzi i gardzi Mną na tak wielką skalę, że gdybym odsłonił przed wami zło, które pustoszy ich du/sze, nie bylibyście w stanie stawić temu czoła. Moje wysiłki, aby przygotować świat poprzez K/sięgę P/rawdy, będą zwalczane przez Moich wrogów, i to wszędzie. Najgorsze ataki nadejdą ze strony grup satanistycznych, z których wiele symuluje, że są ch/rześcijanami, aby móc wyładować swoją złość, udając, że niby bronią swojej wiary. W taki sposób szatan wykorzystuje tych, którzy są jego dobrowolnymi ofiarami, aby atakować Moje Dzieło. Jakże nędzne są ich du/sze i jaki Ja Jestem zmartwiony, podczas gdy oni nadal Mnie zdradzają, ciskając we Mnie błotem i rozsiewając kłamstwa o Moim Słowie, i usiłując skraść du/sze Mojemu M/iłosiernemu Sercu.

cd W tym tygodniu wylewam Łzy Udręki, bo czasu jest mało; i Ja wiem, że bez względu na to, jak usilnie będę się starał, wiele du/sz nadal będzie się ode Mnie odwracało. Dlaczego te du/sze tak Mnie nienawidzą? Odpowiedź brzmi: Ponieważ w ogóle nie odczuwają do Mnie miłości. Dla wielu z nich jest przerażające, że nienawiść, którą czują do Mnie w swoich sercach, nie może zostać usunięta. Są oni tak opętani przez złego ducha, że każdą pojedynczą minutę swojego dnia przeznaczają na to, aby Mnie przeklinać. Zdecydowana większość ludzi już dłużej we Mnie nie wierzy — ci zaś, którzy we Mnie wierzą, stanowią małą liczbę w oceanie du/sz, których ogrom rozciąga się po całej Ziemi. Ja jednak wam obiecuję, że zgromadzę tyle du/sz, ile tylko będę mógł, i z powodu Miłości, jaką mam dla was, roztoczę Moje M/iłosierdzie nawet na tych pomiędzy wami, którzy na Nie nie zasługują. cdn

cd Jakże serdecznie witam tych, którzy do Mnie przychodzą: tych dobrych, tych miłujących i te czyste du/sze. Napełniają Mnie oni wielką radością. O, jak uśmierzają oni Moje Rany. Jaką przynoszą Mi ulgę w boleści; boleści, którą znoszę za nędznych g/rzeszników, którzy nie mają bladego pojęcia o wielkiej radości, jaką im obiecałem w Moim Nowym Królestwie. Niestety, tak wiele du/sz wyrzuci klucz do Ż/ycia W/iecznego, który im dałem — i w zamian za co? W zamian za żywot pozbawiony sensu, żywot pełen powierzchownych podniet oraz pustych obietnic. Za żywot naznaczony mozołem, żywot, który nie oferuje żadnego życia — poza tym, że jego koniec to proch. To Ja Jestem waszym życiem. To Ja życie wam przynoszę. Jeżeli akceptujecie Moją Ś/mierć na K/rzyżu i uznajecie Moje Z/martwychwstanie, to nigdy nie zaznacie śmierci. cdn

Gość Taki_jeden_964
We mnie nie może zmartwychwstać już od kilku lat. Nie potrafię podejść do spowiedzi. Mam nerwicę na tle religijnym.

cd Wam — temu pokoleniu — powiadam: Wy, którzy jesteście ze Mną, nie zaznacie śmierci — nie zaznacie nawet śmierci ciała. Ale ci, którzy Mnie zdradzą — przez g/rzech — choć Prawda jest wam dana — nie będą mieli życia. Tak więc, Moi umiłowani wyznawcy, nigdy nie wolno się wam obawiać tej Misji. Zabiorę was i obsypię was wszelkimi Darami, którymi was wszystkich Mój Ojciec tak gorąco pragnie obdarzyć, gdy wreszcie zgromadzi On wszystkie swoje dzieci w Swoim Królestwie, które wam obiecał, gdy zesłał Mnie, Swojego jedynego Syna, aby uratować wasze du/sze przez Moją Ś/mierć na K/rzyżu. Krzyż jest waszym promem do Ż/ycia W/iecznego*. Nigdy K/rzyża się nie wypierajcie. Moja śmierć jest drogą do Ż/ycia W/iecznego. Bez Mojego K/rzyża stanie się to, że śmierć zapanuje nad tymi, którzy Go odrzucają. Wasz J/ezus * W oryginale: linkiem do Ż/ycia W/iecznego

Gość Taki_jeden_964
Ma to wiele wspólnego z nerwicą natręctw, z którą też się męczę. Ciężko to opisać i ciężko z tym się żyje. Spowiedź traktuję obecnie jako coś najgorszego co mogłoby mnie spotkać w życiu i nie pomoże mi wklejanie cytatów z dziennika siostry Faustyny.

Taki_jeden_964 Piszesz: Cyt.: "Sp/owiedź traktuję obecnie jako coś najgorszego co mogłoby mnie spotkać w życiu" ... Nie znam się na nerwicy natręctw. Ale w jakim sensie traktujesz sp/owiedź jako coś najgorszego w życiu? Nie ma takiego g/rzechu, za który jeśli tylko człowiek szczerze żałuje nie dostanie przebaczenia. Więc nie ma w s/powiedzi nic strasznego. Jest Miłość Boga Ojca, który pochyla się nad człowiekiem i odpuszcza nam nasze złe czyny. S/powiedź uwalnia i pomaga i przebacza i oczyszcza. I tu jest M/iłosierdzie J/ezusa.

Gość Taki_jeden_964
Ok, dziękuję. Postaram się pamiętać.

Gość gość
22.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość Twoj piatek w twoim zyciu to tylko kolejny piatek lepszy lub gorszy. Piatek Jezuzsa to Wielki Piatek. Dlaczego? Dlatego, ze On ofiarowal w przebolesnej mece swoje zycie za przyjaciol swoich. Czyli za kazdego z nas bysmy mieli zycie wieczne z nim w Raju na wieki ______________________________________________________________ Nie rozumiemy się. Dla Ciebie być może. Dla mnie, każdy Piątek jest dobry lub lepszy. Nie mam gorszych. W sumie, każdy dzień tygodnia jest dla mnie ZAWSZE dobry lub lepszy. Jeśli TY LUBISZ się się męczyć wraz z "nim" to się męcz. Mi tam nic do tego i...krzyżyk na drogę :-)

Gość gość
Gosc z 22.04.14 Nawroc sie. To dziala.

Gość gość
Larry from North Hollywood nawróć się bo kocha Cię Wspaniały Stwórca Bóg :)

Gość gość
Stworzył Cię Wszechmocny Bóg więc nie strzelaj focha i kochaj Go i do Niego się módl :)