Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jezus lezy w grobie jesli nie Zmartwychwstal w Tobie

Polecane posty

Gość gość
Alleluja!!! Jezus żyje na wieki !!! Czesc Mu i Chwala i Uwielbienie !!!

Gość gość
Też nie chodzę do spowiedzi a bardzo mi tego brakuje ale nie mogę powiedzieć "żałuję" skoro nie... Mam kłamać Zmartwychwstanie bez przyjęcia Komunii tak nie cieszy...

Gość gość
Spowiedz bardzo mi pomaga. I komunia rowniez.

Gość gość
Przez sakramenty dziala Bog.

Gość gość
ja poczulam wczoraj ogromna chcec pojscia do spowiedzi ale ksieza w kosciele nie spowiadali...

Gość abbbbbbbbba
W kościołach pro/testa/ncki/ch jest spowiedź ogólna. Na życzenie możliwa jest też spowiedź indywidualna. Więc nie wymyślajcie. Bez względu na to jaką ma formę to bez żalu za grzechy, postanowienia poprawy i wiary, że to B/ó/g przebacza ze względu na ofiarę Je/zu/sa, spowiedź nic nie da i nie powinno się przyjmować Cia/ła i Kr/wi Pa/ńs/kiej. B/ó/g przenika nasze dusze i widzi wszystko.

Gość gość
Spowiedź daje wolnosc. Uwalnia z wiezow.

Gość gość
martyna 33 - jak odniesiesz sie do tych slow Jana 20, 19-23 ? Zmartwychwstały ukazuje się Apostołom 19 Wieczorem owego pierwszego dnia tygodnia, tam gdzie przebywali uczniowie, gdy drzwi były zamknięte z obawy przed Żydami, przyszedł J/ezus, stanął pośrodku i rzekł do nich: "Pokój wam!" 20 A to powiedziawszy, pokazał im ręce i bok. Uradowali się zatem uczniowie ujrzawszy Pana. 21 A J/ezus znowu rzekł do nich: "Pokój wam! Jak Ojciec Mnie posłał, tak i Ja was posyłam". 22 Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: "Weźmijcie Ducha Świętego! 23 Którym odpuścicie g/rzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane". W jakim celu Z/bawiciel Z/martwychwstały Powiedział te Słowa?

Gość gość
< W kościołach pro/testa/ncki/ch jest spowiedź ogólna. Na życzenie możliwa jest też spowiedź indywidualna > To pastor ma swiecenia kaplanskie by grzechy odpuszczac? Pierwsze slysze. Kolejny przyklad mącenia protestantow. Wg mody panujacej u ich pastora. Przykre.

Gość gość
Gościu, Jezus mówiąc te słowa nie miał na myśli że ludzie mają szeptać księdzom do ucha haha :) tylko, że uczniowie mogą odpuszczać grzechy mocą Ducha Św. Spowiedź uszna wynaleziona została parę wieków później.

Gość gość
A czy Je/zu/s dał święcenia kapłańskie apostołom?? Kiedy? Z tego co widzę tylko umiesz psioczyć na protestantów. Przypatrz się co robiły elity katolickie, że aż musiało dojść do rozłamu w kościele. I co robią nadal.

Gość gość
Jak wszyscy wiedza od zarania dziejow - J/ezus po Z/martwychwstaniu ustanowil S/akrament S/powiedzi Slowami: 22 Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: "Weźmijcie Ducha Świętego! 23 Którym odpuścicie g/rzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane". Szkoda, ze protestanci tego nie rozumieja. Duzo traca. Oby nie zycie wieczne.

Gość abbbbbbbbba
Martw się o swoją duszę, a ja się pomartwię o swoją, dobrze? A kto dostąpi życia wiecznego pozostaw w gestii Bo/ga, bo to On widzi, kto jest blisko Niego a nie Ty :)

Gość gość
Jak widzisz bycie chrzescijaninem nie zwalnia z czytania i rozumienia calej Biblii. Protestanci rozumieja tylko to ci jest dla nich wygodne. To co pastor czy pastorowa uzna za wygodne. A to duzy blad.

Gość abbbbbbbbba
Widzisz, nieczytanie Biblii tylko bezrozumne słuchanie swoich kapłanów to raczej domena katolików. Akurat dla nas protestantów Biblia jest jedynym źródłem wiary, w przeciwieństwie do Was, katolików. Wy sobie nadinterpretujecie Pismo podczas gdy my staramy się nic do niego nie dodawać. A pastorowie nie są dla mnie żadnymi drogowskazami, biorę do ręki Pismo i Duch Św. mnie prowadzi. Wy bez KKK i odnośników w Biblii nieczego nie jesteście w stanie pojąć - może czas pomodlić się do Ducha Św. o zrozumienie? :)

Gość gość
Widzisz, nieczytanie Biblii tylko bezrozumne słuchanie swoich kapłanów to raczej domena katolików. x Skąd taki pomysł? / Akurat dla nas protestantów Biblia jest jedynym źródłem wiary, w przeciwieństwie do Was, katolików. x Zgadza się-d;aczego Bi/ blia miałabym być jedynym zródłem wi/ ary? Nie widze ku temu powodów.To ludzki wymysł takie coś. / Wy sobie nadinterpretujecie Pismo podczas gdy my staramy się nic do niego nie dodawać. x Przeciwnie,to Wy nadinterpretujecie. A pastorowie nie są dla mnie żadnymi drogowskazami, biorę do ręki Pismo i Duch Św. mnie prowadzi. x Gdyby tak było i gsyby Duch naprawde Was prowadził to nie byloby tyle odłamów protestanckich, tylko bylby jeden i jedna interpretacja, a jak wiemy kazdy interpretuje inaczej, i te interpretacje sie wzajemnie wykluczają, więc to co piszesz to tylko Twe pobożne życzenie.. / Wy bez KKK i odnośników w Biblii nieczego nie jesteście w stanie pojąć - może czas pomodlić się do Ducha Św. o zrozumienie? x Dzięki KKK i odnośnikom, mamy jedną a więc prawdziwą i prawidlowa interpretacje a nie tysiac różnych i czeski film bo nie wiadomo ktora jest wlasciwa.pewnie wszystkie no nie?

Gość gość
Wielu jest swietych w KK lecz w protestantyzmie nie slychac o nich. Dlaczego? Mowicie o Duchu Sw ale sami nie wierzycie w swietych ani swiete sakramenty.

Gość abbbbbbbbba
Gościu doedukuj się, bo nie masz zielonego pojęcia o protestantyzmie. Może wtedy pogadamy.

Gość gość
który gosciu ? Ty tez powinnas doedukowac sie o kk

Gość abbbbbbbbba
Ja byłam ponad 30 lat w KK i wierz mi wiem wiele :)

Gość abbbbbbbbba
W każdym razie nie mam ochoty wzajemnie się przerzucać, kto ma rację. Kiedyś się wszyscy dowiemy :)

Gość gość
no własnie

Gość gość
Objawienia potwierdzaja Słowa J/ezusa odnosnie S/akramentow. Warto poszukac.

Gość gość
byłam wczoraj na rezurekcji o 6.00 rano- poczułam to w sercu kiedy po procesji zaczęły bić dzwony w kościele, a ministranci dzwonili dzwoneczkami- to była piękna chwila, bardzo się wzruszyłam. Poczułam ten moment kiedy stało się coś pięknego w naszym życiu. Wierzę w Boga kocham go całym sercem, ciągle modle się do niego kiedy przezywam smutne chwile, kiedy czuje radość, był ze mną w najgorszych momentach mojego życia- podczas śmierci babci i podczas operacji mojej córki.. Gdybym nie czuła go w sercu, moje życie byłoby puste i chyba nic nie znaczące.

Gość gość
Moje rowniez bez Boga i S/akramentow bylo puste. Na szczescie dzieki Łasce Boga wrocilam do prawdziwego zycia z Bogiem. Na kazdej Mszy Sw. przezywam bardzo gleboko Przeistoczenie i wiem, ze w tym malym okraglym oplatku Pan J/ezus daje nam naprawde Siebie. Nie ma nic cudowniejszego.

Gość gość
Dziewczyny wezcie wytłumaczcie tej z tematu''czy ktoś zna powód że aborcja w polsce nie jest legalna'(czy jakos tak), parę spraw bo mnie zaraz coś trafi chyba

Gość gość
Alleluja !!! Jezuz zyje !!!