Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jezus lezy w grobie jesli nie Zmartwychwstal w Tobie

Polecane posty

Gość gość

Tak prawda. Umarl za nas. Za p/rzebaczenie naszych g/rzechow bysmy mieli z/ycie w/ieczne a nie pomarli na wieki. Jezus lezy w grobie jesli nie Z/martwychwstal w Tobie.

Gość PrawaeTywae
Dobrze głosisz siosro. Amen.!

Gość gość
Ja nie mogę iść do spowiedzi bo wiem że teraz moich grzechów nie zmienię.

Gość gość
grobowa cisza zapadla gdy dwaj gowniarze przyszli odlac sie na grob panski

Gość gość
Oby nie bylo za pozno. Nie znamy dnia ani godziny.

Gość PrawaeTywae
Ale Bóg odpuszcza grzech a nie ksiadz w budce :) Spowiedz konfesjonalowa nie ma nic wspollnego z Biblia.

Gość gość
Mam podobny problem, byłam u spowiedzi ale nie umiem zmienić pewnych rzeczych, -fatalna sytuacja ... :(

Gość gość
Ma bardzo wiele.W B/ iblii jest napisane że J. dał polecenie APOSTOŁOM i dal im władzę w swoim imieniu do odpuszczania g/ rz/ echów.

Gość gość
Trzeba ufać Bogu i starać się

Gość PrawaeTywae
Ale mslicie ze pojdziecie do spowiedzi i o wysarczy? Trzeba sie nawrocic zaufac Bogu i powierzc mu swe zycie. CzyTajcie biblie i modlcie sie To bog wam wbaczy wszskie grzechy :)

Gość PrawaeTywae
Zbawieni jest z łaski ktora nam daje i z wiary ze Jezus zmarl za nasze grzech :) A nie z ucznkow.

Gość gość
Co mowi w ty temacie Biblia? Jan 20, 19-23 Zmartwychwstały ukazuje się Apostołom 19 Wieczorem owego pierwszego dnia tygodnia, tam gdzie przebywali uczniowie, gdy drzwi były zamknięte z obawy przed Żydami, przyszedł Jezus, stanął pośrodku i rzekł do nich: "Pokój wam!" 20 A to powiedziawszy, pokazał im ręce i bok. Uradowali się zatem uczniowie ujrzawszy Pana. 21 A Jezus znowu rzekł do nich: "Pokój wam! Jak Ojciec Mnie posłał, tak i Ja was posyłam". 22 Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: "Weźmijcie Ducha Świętego! 23 Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane".

Gość gość
PrawaeTywae - protestantyzm ma sekciarskie zrodlo. Opiera niby sie na Biblii ale tylko na tych fragmentach, ktore pasuja waszym pastorom. A to jest zgubne.

Gość Kolumbiee
Ale mslicie ze pojdziecie do spowiedzi i o wysarczy? x Nie myślimy tak.Nie wiemy czemu Wy myślicie że my tak myślimy... I myślimy że na Wasze myślenie o naszym myśleniu już nikt nic nie poradzi... / Trzeba sie nawrocic zaufac Bogu i powierzc mu swe zycie. x Odkryłaś amerykę ... / CzyTajcie biblie i modlcie sie To bog wam wbaczy wszskie grzechy x Czytamy i modlimy. I ponieważ czytamy to wiemy że spowiadac sie mamy tak jak się spowiadamy.

Gość Kolumbiee
Zbawieni jest z łaski ktora nam daje i z wiary ze Jezus zmarl za nasze grzech A nie z ucznkow. x A ktoś mówi że z uczynków?

Gość gość
Protestentyzm ma sekciarskie zrodlo.

Gość PrawaeTywae
Aha. o znacz ze Biblia tysiaclecia jes sekciarska jesli takiej uzwamy? :D Zreszta po co ta dskusja jak w Biblii pisze zeb nie modlic sie do nikogo oprocz Boga a katolic modla sie do szeregu swietch a teraz jeszcze koleljnego beda miec :)

Gość PrawaeTywae
Protestantyzm ma sekciarskie zrodlo - czyl Kosciol katolicki jes sekta? :D bo protestantzm wywodzi sie przeciez od kosciola katolickiego a nie od prawoslawnego :)

Gość gość
Uczynki niewazne? To dlaczego pisze w Biblii,ze WIARA BEZ UCZYNKOW jest martwa?!

Gość PrawaeTywae
Cztanie ze zrozumieniem :) Nie są nie wazne ale nie od nich pochozi zbawienie lecz z wiary.

Gość Kolumbiee
Ka/ tolicy modlą się do B/ o/ ga a św/ iętych proszą o wstawiennictwo/

Gość Kolumbiee
Prawa Tywko tylko że to uczynki właśnie urealniają wiarę. Nie ma wiary bez uczynków.Taka prawda i pisał o tym św Paweł.

Gość PrawaeTywae
ale jedynym posrednikiem jest Jezus :) Innych Bog nie potrzebuje. tymbardziej ze tylko Ojciec Syn i Duch sa wszechobecni wiec swieci nie moga nas slyszec

Gość PrawaeTywae
kolumbie no dobrze ja rozumiem wiele kaolickich dogmatow ale tego o swietch nie rozumiem i nigd nie zrozumiem jak mozna prosic o wstawiennictwo kogos kto nie zyje i nie jest wszechobecn.

Gość gość
PryweaTywea - protestantyzm ma zrodlo w sekcie dlatego wlasnie, ze to odlam z kościola rzymskokatolickiego, ktory powstal w XVI w. z pomyslu M. Lutera i J. Kalwina. Protestantyzm odrzuca wszystkie swietosci i sedno kosciola zalozonego przez J/ezusa czyli S/akramenty Sw. Wierzycie we fragmenty Biblii te, ktore pasuja do waszego swiatopogladu i udajecie, ze to jest ok. Nie jest ok - bo niepelna prawda - jest namiastka prawdy, ktora w waszych oczach udaje prawde.

Gość Kolumbiee
Jak to nie żyje? Oni żyją przecież wierzymy w życie wieczne,no nie?

Gość Kolumbiee
Hehe ''swie/ ci nie mogą nas słyszec'', tylko dziwne że są opisane przypadki jak dany święty do którego sie ktoś m/odlił dosłownie ''przyszedł'' i uratował daną osobę.Był taki przykład jak Urszula Ledochowska bodajże uratowała chłopca z pożaru, i wiele innych mozna by mnożyć. A czemu myślisz że oni nie mogą ludzi slyszeć? B/ ó/ g jest wszechmocny i może tak zrobić że będa słyszeć.Czyż nie?

Gość gość
Kolumbiee - jak widzisz - protestanci to maciciele.

Gość gość
PryweaTywea - jak odniesiesz sie do tych slow Jana 20, 19-23 ? Zmartwychwstały ukazuje się Apostołom 19 Wieczorem owego pierwszego dnia tygodnia, tam gdzie przebywali uczniowie, gdy drzwi były zamknięte z obawy przed Żydami, przyszedł J/ezus, stanął pośrodku i rzekł do nich: "Pokój wam!" 20 A to powiedziawszy, pokazał im ręce i bok. Uradowali się zatem uczniowie ujrzawszy Pana. 21 A J/ezus znowu rzekł do nich: "Pokój wam! Jak Ojciec Mnie posłał, tak i Ja was posyłam". 22 Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: "Weźmijcie Ducha Świętego! 23 Którym odpuścicie g/rzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane".

Gość gość
Jak wszyscy wiedza od zarania dziejow - J/ezus po Z/martwychwstaniu ustanowil S/akrament S/powiedzi Slowami: 22 Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: "Weźmijcie Ducha Świętego! 23 Którym odpuścicie g/rzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane". Szkoda, ze protestanci tego nie rozumieja. Duzo traca. Oby nie zycie wieczne.