Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Myślicie że będzie wojna??? obawiacie sie o swoje bezpieczenstwo?

Polecane posty

Gość gość

bardzo mnie niepokoja te konflikty cale..

Gość bohema aktorska
mam wręcz NADZIEJE że będzie ta wojna

Gość gość
Ja dlatego wybralam uniwersytet zagranica. Po wakacjach wyjeżdżam na studia do Holandii. Zawsze to lepiej niż strach w Polsce. Poza tym na wszelki wypadek zlozylam podanie o wize do USa,. To nie zart, wole,myslec zawczasu

Gość gość
to się nazywa dezercja, Polska podziemna cie zlikwiduje gdy będzie wojna, z takimi się szybko rozprawiano podczas I, II a niedługo III wojnie światowej. Podchodzi się do delikwenta, wyciąga broń i mówi "W imieniu Polski podziemnej jesteś skazany na śmierć za zdradę ojczyzny" i następuje strzał w głowę.

Gość gość
Czemu mi tak napisales? Naprawdę boje sie wojny, czemu mieliby mnie za to karać? Przecież ewidencja wojskowa mnie nie obejmuje bp jestem kobieta.

Gość gość
no i co z tego, wg prawa polskiego kobiety co prawda nie muszą być wcielane do armii, ale mają inne obowiązki wobec ojczyzny, jak np służba w szpitalach polowych, działania dywersyjne, czy rolę kuriera ważnych dokumentów (bo wiadomo ze jak wojna walnie, to żadnego internetu i telefonów komórkowych itp nie będzie). A ty chcesz po prostu zwiać, chronić własną d**e, to czysta dezercja. A Polska podziemna takich ludzi po II wojnie światowej po całym świecie szukała jeszcze do lat 70tych