Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu ktos na mnie naskoczyl na tym forum gdy napisalam ze BOJE SIE WOJNY

Polecane posty

Gość gość

Wiem, ze to nic pewnego ale wole myslec zawczasu. Specjalnie wybralam Uniwersytet w Holandii i we wrześniu sie przeprowadzam. Zawsze to trochę dalej od Ukrainy niż Polska. Poza tym zlozylam podanie o wize do USA. Tak dla wlasnego samopoczucia. Jeden z forumowiczow naskoczyl na mnie, ze to jest dezercja i moga mnie rozsztrzelac. Niby czemu? Jestem kobieta i nie mam obowiazku sluzby wojennej. To mezczyzni beda w wojsku a nie kobiety.

Gość niedorobiony
Naskoczyli na ciebie bo nikt wojny niechce i nikt nielubi jak się go straszy.

Gość gość
no i co z tego, wg prawa polskiego kobiety co prawda nie muszą być wcielane do armii, ale mają inne obowiązki wobec ojczyzny, jak np służba w szpitalach polowych, działania dywersyjne, czy rolę kuriera ważnych dokumentów/depesz/rozkazów (bo wiadomo ze jak wojna walnie, to żadnego internetu i telefonów komórkowych itp nie będzie). A ty chcesz po prostu zwiać, chronić własną d**e, to czysta dezercja. A Polska podziemna takich ludzi po II wojnie światowej po całym świecie szukała jeszcze do lat 70tych Chcesz? jedz do Holandi, USA, Polska podziemna i tak cie znajdzie 🖐️

Gość gość
Wiesz co wole "zwiac" niz bac sie w Polsce. Nie wyobrazam sobie wojny i wcale nie czuje sie winna ze wyjezdzam. Dobrze mi sie zyje w Polsce, moi rodzice maja dobra prace ale mowi sie trudno. Zdevydowalam, ze nie bede ryzykowac i jesli mam okazje to wyjade. Na razie tylko na studia ale zobaczymy jak sprawy sie potocza,

Gość gość
To że nie czujesz się winna, nie znaczy że winy (prawnie) nie ma... Psychopaci też potrafią zabić i nie czują się winni...

Gość gość
Naprawde nie wyobrazam sobie siebie podczas wojny. Jestem delikatna i przyzwyczajona do wygod a nie stresowania o wlasne zycie. Czy to cos zlego, ze mysle zaczasu jak uniknac nieprzyjemnosci?

Gość gość
jeżeli bedzie wojna to Polska ma być chroniona przez Matkę Boską. wiele przepowiedni o tym mówi ze Maryja wybrala Polskę przez to że na jej terenach były 2 wczesniejsze wojny. Najpierw wojna a potem koniec swiata burze powodzie itp. ja się nie boję mieszkac w Polsce. przeczytakcie przepowiednie ojca Klimuszki polecam :) do Holonadii Niemiec i USA bym się bała wyjechać

Gość Haneczkaaaa
Kto nie chce brać udziału w wojnie, kto nie chce zabijać innych ludzi bez powodu, kto nie chce mieć wyrzutów sumienia, ten niech zmieni religie na Jehowych. Ci wyznawcy nie biorą udziału w wojnach i nie zabijają innych ludzi tylko dlatego że ktoś "wyższy" zaplanował zmiane granicy