Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do zakopanego ale gdzie

Polecane posty

Gość gość

witam, w tym roku w wekend w boże ciało wybieramy się na 4 dni do zakopanego, nie znamy tego miasta i nie wiemy gdzie się zatrzymać, nawet nie o ,miejsce noclegowe mi chodzi tylko o okolicę, zawsze jezdzimy w małe miejscowosci, chodzi mi o to by nie było zgiełku ale blisko wszędzie, a jak macie sprawdzone nocleg to też proszę, mamy 3 dzieci 2 lata temu byliśmy w wiśle i pojechaliśmy na popołudnie do zakopca i nie mieliśmy pojęcia gdzie i w jakim kierunku iść, tak że proszę o jakieś podpowiedzi

Gość perrugio12
kup sobie mape sa bardzo fajne oznaczenia szlakow ostatnio widzialem 1. latwe 2. nielatwe 3 level hard

przecież pisze, że do Zakopanego, a nie w góry pierwszy lepszy przewodnik sobie kup i będziesz mieć wszystko ladnie opisane

Gość gość
no raczej nie o szlaki mi chodzi

Gość gość
ale chciałabym iść do doliny chochołowskiej i na gubałówkę, , dzieci marzą o parku wodnym 4 dni to mało i jak to ogarnąć, powiedzcie gdzie wy się zatrzymujecie i jak zwiedzacie,

nie pomogę, po mieście to tyle, co na zakupy przed powrotem do domu po bunc i inne specjały zamiast Chochołowskiej proponowałabym Kościelską - łatwiejsza i widoki bardziej górskie Na Gubałówkę można wjechac kolejka szynową, albo lepiej wejść, połazić na górze i zjechać, jak juz dzieciaki będa kwęczały, siąść wtedy z przodu, wrażenia murowane :) aquapark jest od dworca prosto w górę na Kuźnice, w cenach się nie orientuję spanie albo w gwarnym centrum - hałas i drożej, ale blisko wszędzie, albo w bocznych, cicho, ale do centrum kilka km w bocznej, od dworca w dół i w prawo polecam u p. Chyca, ma swoją stronę trzeba szukac kwatery z parkingiem, bo poruszanie sie swoim samochodem po Zakopcu i okolicach to porażka, wszędzie albo busem albo na piechotę

Gość gość
nie polecam samego zakopanego lepiej do kościeliska i z tamtad wszędzie dojedziesz

Gość gość
MOŻE ktoś jeszcze się wypowie

Gość gość
czy jak wezmę pokój na krupówkach to bedę miała wszędzie blisko, czy opłaca sie

Gość Marriia
Jeżeli w ogóle nie znacie Zakopanego, to najlepiej zatrzymać się blisko centrum, ale nie przy samych Krupówkach (na spokój i ciszę nie ma tu co liczyć). Najlepiej poszukać jakiegoś noclegu przy którejś z bocznych uliczek. Podróżując z dziećmi można wynająć sobie apartament, aby mieć dużo miejsca i swobody. Ja mogę polecić serwis www.luxapart24.pl, przez który sama rezerwowałam apartamenty w Zakopanem i Krakowie, ale możecie też poszukać w internecie innych ofert - w Zakopanem wybór jest naprawdę ogromny. Oprócz Gubałówki, w Zakopanem obowiązkowym punktem jest Morskie Oko - można tam podejść na piechotę nawet z dziećmi, ewentualnie pojechać dorożką. Warto też wybrać się kolejką na Kasprowy Wierch (o ile się orientuję, można teraz kupić bilet online i uniknąć dzięki temu stania w kolejce).