Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miminka9090

BOJĘ SIĘ ŻE MOGĘ BYĆ W CIĄŻY

Polecane posty

Gość gość
Kornelka, tak jeszcze reklamuj stosunek przerwyany podczas płodnych dni... Boże skąd się biorą tacy ludzie.

Gość gość
Miminka9090 -i jak tam zrobiłaś ten test??

Gość Miminka9090
Jeszcze nie, a okresu jak nie było tak nie ma, problem w tym że nawet nie mam się jak dostać do apteki bo do miasta mam sporo kilometrów (mieszkam na wsi), a kogo mam poprosić żeby mi kupił test? przecież nie matkę! kurde! na mieście będę dopiero w piątek :(

Gość gość
Powtórzę się -dwie ciążę za mną i bardzo znajomo mi to wszystko co piszesz wygląda. Do piątku niedaleko. A faceta nie możesz poprosić żeby kupił?

Gość Miminka9090
On pracuje cały dzień i jeszcze razem nie mieszkamy, wiem co sobie pomyślicie, nie mieszkamy jeszcze razem a tu już ciąża, ale stało się nic na to nie poradzę już! chociaż ciągle jeszcze się łudzę że okres się pojawi :(

Gość gość
No to trudno musisz czekać do piątku. A co do ciąży to cóż, trzeba będzie ponieść konsekwencje swoich działań. Nie wy pierwsi i nie ostatni.

Gość gość
szczerze? dziwne to wszystko....wiesz,że jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze jestes w ciazy,anie chce Ci siejechac do miasta po test ciazowy i wazne! kwas foliowy dla dobra domniemanego dziecka...facetmoglby Ci wieczor przywiezc,ale nie,poco go nadwyrezac,przeciez on pracuje...niewierze XXI wiek,jestes dorosla kobieta,a jakos nie idzie Ci po drodze odpowiedzialnosc... trafilas ewidentnie w owulacje,i zapewnie jestes w ciazy. Jedzbusem po kwas foliowy,todla dobra dziecka

Gość gość
tak,trafiłaś w owulacjęina 99% jestes w ciazy! jedz po kwas foliowy do apteki! uwazasz ze to ze bylas pijana to jest wytlumaczenie,ze byl stosunek bez zabezpieczenia?

Gość gość
Jesli nawet wpadlas to prawdopodobne ze i tak poronisz bo nie dbasz o siebie tak jak w ciazy powinnas

Gość gość
24 lata a taka glupia

Gość gość
nie stresuj sie tak bo to opoznia okres

Gość gość
pewnie jej nawet na reke..

Gość Miminka9090
Już nie jedźcie tak po mnie bo to i tak nic nie da! A ten kwas foliowy to trzeba tak od razu brać? A jeśli nie zacznę brać od razu to może to źle wpłynąć na ciążę? Bo nie wiem czemu taki nacisk na ten kwas foliowy?

Gość gość
owszem kwas foliowy jest bardzo ważny na samym początku ciąży gdy następuje najszybszy rozwój zarodka.

Gość Miminka9090
ok to rozumiem, zrobię test i pójdę do lekarza a potem kupię ten kwas foliowy

Gość gość
kolejność nieco inna powinna być: 1. test 2. kwas foliowy 3. wizyta u gina Z wizytą nie ma sensu się spieszyć. A kwas foliowy kupisz bez recepty więc możesz go brać od razu po potwierdzeniu ciąży przez test.

Gość gość
Daj znać jaki wynik testu wyszedł.

Gość Miminka9090
Dam znać jak już kupię ten test, może jutro będę miała okazję kupić. Jeszcze zauważyłam że piersi mnie już tak nie bolą jak wczoraj, dzisiaj też jeszcze bolą ale wczoraj bardziej i do tego podbrzusze też nie boli już czasami tylko jeszcze zaboli ale już rzadko, wczoraj częściej mnie zabolało

Gość Miminka9090
Dziś mija ostateczny termin okresu, a okresu nie mam, mam natomiast taki rzadki przezroczysty śluz, jest go bardzo mało ale jest bo trochę mam na bieliźnie i jakaś kropelka malutka poleciała takiego jasno żółtawego koloru. Proszę powiedzcie mi czy to też objaw ciąży czy nie? ja zwariuję zaraz, nie mogę teraz lecieć po test bo nawet nie mam jak się dostać...

Gość Miminka9090
help

Gość gość
ale co help? mamy Ci jechac kupic test? bo nie rozumiem....jedne maja taki sluz 2 inny... temperature mierzysz codziennie?sluz sprawdzasz? szyjkemacicy?

Gość gość
dokladnie.Jeśli Ty sie nie badasz,tak jak zapytala osoba wyżej,to my Ci mamy powiedzieć?

Gość Miminka9090
Ja tylko palcem sprawdziłam ten śluz, on jest taki przezroczysty ledwo wyczuwalny ale jest

Gość gość
aha,czyli ze robisz zle,pisac nie mozemy,oczekuje ze Ci powiemy ze nie jestes w ciazy? ok Nie jestes! lepiej Ci?

Gość gość
pytam czy badasz sluz systematycznie,szyjke macicy i temperature?

Gość gość
nie wiem może Cie pocieszę ale taki śluz przezroczysty jak białko kurze to mam zawsze w dni plodne .może po prostu ci się cykl rozregulował.i teraz masz opóźnione dni plodne.

Gość Miminka9090
Nie, sprawdzam tylko śluz palcem, na palcu nie widać nic oprócz śluzu ale jak wytarłam palec o papier biały to widać było lekko żółte zabarwienie tego śluzu

Gość gość
dziewczyno powiedz kto ci uczył o płodności? nie wiesz że po środku mniej więcej zawsze jest owulacja? jaja sobie robisz? taka pusta jesteś czy to prowo?

Gość gość
tak niby taki sluz jest w dni plodne,ale zeby go bylo tak minimalnie?hmmm. Pozatym we wczesnej ciazy kobiety tez maja nieraz taki sluz,jesli dziewczyna w ogole sie nie bada,co jest dziwne... to nie waiadomojakima sluz w poszczegolnych etapach cyklu

Gość gość
XXI wiek i nadal takie pustaki są w społeczeństwie, takie idiotki niedouczone... jak można nie wiedzieć nic o swoim cyklu, owulacji itp?!!! Boże Ty widzisz i nie grzmisz... dziewczyno jesteś mega mega pustorakiem!