Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filomina

czy macie dobrą teściową

Polecane posty

Gość filomina

Bo ja tak. Patrząc wstecz, to nawet bardzo dobrą. Nigdy nie wpycha się nachalnie, tylko dyskretnie oferuje swoją poradę albo pomoc. Bardzo pomogła mi po porodzie. Ja ledwo chodziłam a ona całą dobę opiekowała się mną i małym. Mąż musiał pracować, żeby nas utrzymać więc do domu wracał po południu. Moja mama nie żyje ale mam nadzieję że widzi tam z góry, że jej córce nie dzieje się krzywda i że z teściowej ma prawdziwą przyjaciółkę. Kiedy mąż się do mnie o coś czepia, teściowa zawsze mnie broni, doradzi gdy mam problem, pocieszy gdy życie za mocno dokuczy. Nie wstydzę się tego napisać, kocham moją teściową za to że jest.

Tak :) jest miła, nie wtrąca sie i sama chce zajmować się naszym dzieckiem zawsze proponuje żeby do nich przywieźć dziecko np kiedy gdzieś wyjeżdżamy, no i mieszka 200 km od nas co jest duża zaletą i wyklucza wpadanie bez zapowiedzi :p

Gość filomina
Moja teściowa mieszka 10min. drogi samochodem od nas, ale zawsze zanim nas odwiedzi najpierw dzwoni. Opiekę nad dzieckiem też mi cały czas oferuje. Po wakacjach wracam do pracy, a teściowa już zapowiedziała, że ona bardzo chętnie będzie się zajmować małym.

No tak, ale ja nie chciałabym żeby babcia cały czas zajmowała mi siedzieckiem :) uważam że lepszy jest porządny żłobek, niania, albo późnie jprzedszkole. Babcia nie zastąpi dziecku rówieśników.

Gość filomina
Dobre przedszkole i owszem, ale nigdy w życiu żadnego żłobka. Do teściowej mam zaufanie a do opiekunek w żłobku nigdy. Przedszkole teżmusi być porządne, bo inaczej wolę zostawić małego z babcią. Za dużo się ostatnio nasłuchałam o nieodpowiedzialnych opiekunkach i pedofilach, żeby zostawiać swoje dziecko pod opieką byle komu.