Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papiami

kiedy podcinamy wloski dziecka?

Polecane posty

Gość papiami

Witajcie. Czy ktos mi powie kiedy podcinamy wloski? Dodam ze corcia ma rok:-)

Syn pierwsze strzyżenie zaliczył jak miał 8 miesięcy, już nie mogłam patrzeć na te kołtuny. Córa na 8,5 miesiąca, włoski z tyłu podcięłam jej jakieś 2 miesiące temu, bo wisiały takie strąki powydzierane.

Gość gość
Podcinamy wtedy kiedy trzeba. Ja z synem zaczelam odwiedzac fryzjera jak mual 1 rok i 3 miesiace i co 3 miechy chodziny

Gość gość
Jak zaczynaja wchodzic do oczu to wtedy podcinamy. Jedne dziecko bedzie mialo bujna czupryne w wieku 5 miesiecy, a inne bedzie niemal lyse po skonczeniu 2 lat. Sama musisz stwierdzic czy juz trzeba podciac, jak wpadaja do oczek to normalne jest ze dziecku przeszkadzaja.

Gość gość
u nas jest głupi przesąd że dopiero po roku... syn kuzynki się meczył z długimi lokami i dopiero wtedy poszła z nim do fryzera. moja ma 7,5 mieś i ma 3 włosy na krzyż, obetnę, gdy zajdzie potrzeba, ale to może długo potrwać :)

Gość gość
Wtedy, kiedy uznasz, że trzeba. Mojemu synowi dziwne włosy rosły. Z przodu nie (więc na czoło nic nie wchodziło), za to po bokach tak (więc zachodziły na uszy), a z tyłu to aż mu zasłaniały cały kark i sięgały na ubranie. Długo nie mogliśmy znaleźć czasu, żeby mu te włosy obciąć. W końcu jakieś 2 miesiące temu byliśmy u fryzjera. Wreszcie mały zaczął wyglądać jak chłopak ;) Teraz znów musimy iśc. Ale znam dzieci, które mają bujne czupryny i rodzice tego nie ścinają. Zauważyłam też, że jeśli dziecku zaczynają się włosy kręcić, jeśli robią się loki, to rodzice tych włosów nie chcą ścinać (zwłaszcza u chłopców).

Gość papiami
Dzieki wszystkim. Narazie ma wloski ktore jeszcze nie przeszkadzaja wiec poczekam ze strzyzeniem:-)

ja mojemu synkowi podcinałam przed chrzcinami, żeby wyglądał jak człowiek :p gdyby był dziwczynką mogłabym jeszcze jakoś te włosiska podpiąć, albo zapleść nad czołem, ale chłopak wyglądałby dziwnie :p

No wiesz :p gdyby panował przesąd że niezmienianie pieluchy przez rok gwarantuje ochrone dzieciaka przed urokamu na pewno połowa bab brałaby pod uwagę niezmienianie tej pieluchy :p

Gość gość
durni ludzie mają dzieci

Gość gość
Durna tu to ty jestes

Ja podcinałam jak dziewczyny miały 8-10 miesięcy (jedna miała splątane, druga miejscami długie, miejscami krótkie i brzydko to wyglądało) A może mi ktoś wyjaśnić, o co chodzi w zabobonie żeby nie obcinać do roku włosów?

Gość gość
sa gorsze pyt np kiedy zmieniamy wozek. To dopiero szczyt bezczelnosci. Czy sa tu normalni ludzie na forum co sie nie atakuja? ludzie ile wy macie lat do cholery? Masakra

Gość gosc tej od pieluch
Bo niby nie urosna